Miroslav Macek: Nějak se nám ta lidská práva rozmnožují

17.08.2017 10:32

Čtvrteční glosy Miroslava Macka

Miroslav Macek: Nějak se nám ta lidská práva rozmnožují
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Macek

Jiří Josef Čáp z Prahy napsal do Reflexu následující slova:
každý člověk má právo jít do kterékoliv restaurace a nebýt tam obtěžován kouřem z cigaret.
Nějak se nám ta lidská práva rozmnožují, a tak dle logiky pana Čápa navrhuji přijmout další. Každý člověk má právo jít do kterékoliv restaurace a nebýt tam obtěžován řvoucími haranty. Každý člověk má právo jít do restaurace a nebýt tam obtěžován pachy jídel od sousedního stolu, které nesnáší. Každý člověk má právo jít do supermarketu a nebýt tam obtěžován zapáchajícími spoluobčany. Pokračovat lze v podstatě do nekonečna…

***

Podle bývalého šéfa FEDu Alana Greenspana je jen otázkou času, než dojde k prasknutí dluhopisové bubliny. Nepříjemné je na tom to, že tento okamžik nebude možné absolutně nijak předvídat. Podle jeho mínění půjde o velice rychlý a všeobecně překvapivý proces, který sebou ponese obrovské konsekvence a pro mnohé bude v mnoha ohledech zničující zkušeností.

***

Slohová úloha zanedlouho:
Moji rodiče byli staromódní, zaostalí, hloupí lidé. Tatínek byl muž a maminka žena…

***

Filip Humplík na Facebooku:
Novojičínská policie vydala pár dny tiskovou zprávu, kde oznamuje, že zahájila úkony trestního řízení ve věci 23 letého muže, který ve svém pronajatém bytě v Novém Jičíně pěstoval za oknem šest rostlin marihuany.
Policie dále oznamuje, že muži hrozí až 5 let za mřížemi.
Kvůli jeho šesti rostlinám se uskutečnil minimálně jeden výjezd policie, nějaký policista musel sepsat jeho výpověď, případ putuje ke státnímu zástupci, který sepíše obžalobu a nakonec případ doputuje až k soudu, který mu udělí s největší pravděpodobností podmínku. Šest rostlin marihuany za oknem bytu zaměstná několik lidí na několik měsíců a střízlivým odhadem se dostáváme k desetitisícovým, ne-li statisícovým částkám. A to všechno z daní pracujících občanů a firem.
Je skutečně šest rostlin marihuany pro osobní potřebu tak společensky nebezpečných, že musí stát vydat statisíce z daní nás všech? Nemyslím si to a nemyslí si to ani odborníci, kteří marihuanu dlouhodobě označují za mnohem méně nebezpečnou drogu, než je alkohol.

***

Petr Paulczyński:
Pokud by Česko odmítalo uprchlíky v roce 2004, v EU by dnes nebylo, prohlásil Juncker.
Já myslím, že pokud by to Česko tenkrát vědělo, tak by do EU ani nechtělo.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Filip Šebesta: O svobodě vdechovat kouř, úpadku evropského autoprůmyslu a nekonečné záruční lhůtě

15:57 Filip Šebesta: O svobodě vdechovat kouř, úpadku evropského autoprůmyslu a nekonečné záruční lhůtě

Denní glosa Filipa Šebesty