Nadační fond proti korupci: Kdopak by se Šlachty bál

04.06.2016 17:32

Nadační fond proti korupci získal informace o plánovaném sloučení dvou policejních útvarů - Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu (ÚOOZ) a Útvaru odhalování korupce a finanční kriminality (ÚOKFK). Tato organizační změna, plánovaného na počátek července, může být využita k odstranění nepohodlných lidí, např. ředitele ÚOOZ Roberta Šlachty.

Nadační fond proti korupci: Kdopak by se Šlachty bál
Foto: nfpk.cz
Popisek: Nadační fond proti korupci

Protimafiánský útvar patří mezi nejvýkonnější složky Policie České republiky. Podařilo se mu rozkrýt významné kauzy, které sahaly či sahají do pater nejvyšší politiky a leckdy i do policejních řad či justice. Možná i z tohoto důvodu má, pod zástěrkou sloučení, dojít k eliminaci současného ředitele ÚOOZ Roberta Šlachty, který je znám svou neústupností a nepoklonkováním politikům.

„Je naprosto nepřijatelné, aby byl jeden z nejvýkonnějších útvarů a obzvlášť ten, který je proslulý svým přístupem ´padni komu padni´, takto prakticky zrušen. V tomto státě bývá zvykem, že pokud něco funguje, tak to zrušíme, či v tomto případě sloučíme. Robert Šlachta je navíc podle mého názoru čestný člověk, který se z žádného politika neposadí na zadek. Pevně věřím, že k tomuto sloučení nakonec nedojde, jelikož by se jednalo o velký skok nazpět pro českou spravedlnost,“ okomentoval plány Ministerstva vnitra Radim Jančura, člen správní rady Nadačního fondu proti korupci.

Situace připomíná „odstranění“ Karla Randáka z pozice šéfa civilní rozvědky z důvodu jejího údajného sloučení s kontrarozvědkou.

Nadační fond proti korupci je nezávislou iniciativou lidí, kteří zásadně nesouhlasí s tím, do jaké míry korupční jednání infiltrovalo celou státní správu. Jeho cílem je podpora a přispívání k budování etických hodnot v demokratické společnosti, podpora odhalování korupční činnosti ve veřejné správě a podpora projektů odhalujících korupci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

16:14 Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

Světové agentury, vč. např. Bloombergu, zveřejnily počátkem týdne čísla převzatá od čínského statist…