Pavel Hasenkopf: Nejsem spoluotec amnestie. Po Mynářovi a Zemanovi žádám omluvu a milion korun

30.11.2013 7:33

V sobotu 27. dubna 2013 mne Vratislav Mynář v rozhovoru pro deník Právo veřejně označil za jednoho ze "spoluotců" amnestie - společně s Ladislavem Jaklem a Petrem Hájkem. Současně uvedl, že jsme jediní tři spoluautoři. Později to potvrdil i Miloš Zeman, který mne navíc výslovně označil za původce myšlenky abolice, resp. hlavního autora čl. II amnestie.

Pavel Hasenkopf: Nejsem spoluotec amnestie. Po Mynářovi a Zemanovi žádám omluvu a milion korun
Foto: Filip Jandourek
Popisek: Věznice Pankrác

Ještě 27. dubna jsem avizoval, že se proti pomluvám Vratislava Mynáře budu bránit soudní cestou.

Dnes jsem podal tzv. osobnostní žalobu proti:
1) KPR,
2) Miloši Zemanovi, a
3) Vratislavu Mynářovi,

ve které žádám veřejné uvedení věci na pravou míru a finanční zadostiučinění ve výši celkem 1.000.000,- Kč.

Zbývá vysvětlit, proč jsem ten krok učinil až nyní. Pro odklad byly postupně celkem 4 důvody:

- Nejdříve samozřejmě bylo na místě pokusit se vyřešit vše smírou cestou. 19. června se proto můj právní zástupce obrátil na Vratislava Mynáře, vyzval jej k tomu, aby veřejně uvedl věci na pravou míru a současně nám sdělil jména osoby či osob z KPR, které mu mne označily za jednoho ze spoluautorů novoroční amnestie. Pokud by Vratislav Mynář toto byl učinil, nepožadoval bych finanční kompenzaci. Vratislav Mynář toto neučinil: jeho právní zástupce si nejdříve vzal měsíc na prostudování a 6. srpna stroze sdělil, že se není za co omlouvat a nic nám sdělovat nebude. Tím možnost smíru padla.

- Napsat žalobu chvíli trvá. Zejména žalobu, která má nakonec 175 odstavců textu, 58 stran a 15 příloh. Vznikala postupně od 12. srpna do 3. října.

- Žaloba tedy mohla být podána již začátkem října, v tu dobu však běžela volební kampaň, ve které byl Vratislav Mynář kandidátem SPOZ. Kdybych žalobu podal tehdy, nezbavil bych se podezření, že se tím snažím ovlivnit výsledky voleb.

- Poslední odklad způsobila nemoc Miloše Zemana, která jej dočasně upoutala na invalidní vozík.

Ve hře ještě zůstává i možnost podání trestního oznámení pro pomluvu, ovšem nikoli na Miloše Zemana nebo Vratislava Mynáře - myslím si, že v době, kdy mne označili za jednoho ze spoluotců amnestie, tomu skutečně sami věřili, protože byli sami uvedeni někým v omyl - ale právě na osoby, které je v omyl uvedly: Někdo uvnitř KPR musel Vratislavu Mynářovi říct: "To byl Hasenkopf" - a tento člověk se tak s velkou pravděpodobností dopustil trestného činu pomluvy, popř. poškozování cizích práv. Podezření na zcela konkrétní osobu, podezření, které hraničí s jistotou, samozřejmě mám.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Názory, ParlamentniListy.cz

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

15:49 Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

Dubnové výsledky konjukturálních průzkumu ukazují na pokračující oživení tuzemské ekonomiky. Souhrnn…