Petice odsuzující Zemana s požadavkem jeho odstoupení z funkce!

02.11.2014 10:09

František Palacký: „Kdykoli jsme vítězili, dálo se to pokaždé více převahou ducha, nežli mocí fyzickou a kdykoli jsme podléhali, že tím vinen vždy býval nedostatek duchovní činnosti, mravní statečnosti a odvahy.“

Petice odsuzující Zemana s požadavkem jeho odstoupení z funkce!
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident ČR Miloš Zeman

Nedělejme si už více žádné iluze o současném prezidentovi České republiky. Stal se hanbou a ostudou naší země, stejně jako mnozí z jeho blízkých spolupracovníků. Tedy hanbou i všech slušných obyvatel naší republiky, stejně  jako prezident Václav Klaus. Naše země se stala světu pro smích, přestává být vyspělými zeměmi brána vážně a respektována. Velkou „zásluhu“ na tom má prezident Miloš Zeman. V sídle českých králů se veřejně, bezostyšně a nestydatě dopouští politické korupce a zneužívání moci. Jan Němec (vrátil státní vyznamenání): „Je třeba říci naplno, obnovuje se diktátorská moc a když jí budeš sloužit, budeš odměněn.“ Udělování vyznamenání ke 28.říjnu 2014 bylo neuvěřitelnou fraškou. S majestátem české státnosti to nemělo nic společného.

Prezidentovo myšlení a způsoby už daleko překročily všechna myslitelná pochybení na tomto nejvyšším ústavním postu země. Jsou zcela neslučitelné s dobrými mravy a úlohou, kterou má plnit a zastávat. Nelze vůbec vyloučit, že se u něho už možná projevují známky postupné ztráty kontroly nad svým chováním v důsledku jeho nezřízené životosprávy, nemluvě o možném a stále reálnějším ohrožení jeho fyzického, psychického a duševního stavu?

Lze důvodně předpokládat, že se prezident republiky dopouští opětovně i možné velezrady, ve spojení s cizí mocností, pokusem ohrozit a ovládnout demokratický systém země. Zejména jeho osobní, veřejnou podporou politiky komunistické Číny a Ruska, které se k bývalému komunistickému přibližuje stále více. Senát by měl opět zvážit důvodné podání žaloby pro velezradu presidenta země, stejně jako tomu bylo u prezidenta Václava Klause. Jednání obou bylo a je odsouzeníhodné i z hlediska členství naší země v EU. Jejich vstřícné, nekritické a nedůstojné chování vůči Rusku, nese znaky úslužnosti až kolaborace.

Občany a zemi urážející prezidentovo neetické chování, neustálé nemravné excesy, nemusí být posledními. Může být ještě vystupňováno, bude-li reagováno jen kritickými články, bez odpovídající reakce a činů odpovědných osob a institucí. Potom už to nebude jen o Miloši Zemanovi. Bude to i o nás, na které a naši zemi, díky jejich nečinnosti, tato ostuda také právem dopadne se zaslouženými a možná až nevratnými následky.

V současnosti 80% obyvatelstva jednání svého nejvyššího představitele odsuzuje. Věřím, že dostatečné množství podpisů pod touto peticí bude jedním z potřebných argumentů a impulsů, aby odpovědní politici konali.

Připomínám, že nositel výše popsaných způsobů je i vrchním velitelem Armády ČR v době, kdy mezinárodní situace je velmi napjatá a může eskalovat velmi rychle a neočekávaně! Vrchní velitel armády se tak může stát snadno i největším ohrožením země. Pokud by to tak daleko mělo dojít, bude to především odpovědností nejen politiků, ale i občanů. Věřím proto, že v tomto alarmujícím a mobilizujícím smyslu, bude tato petice chápána a podporována napříč spektrem celé společnosti.

Níže připojuji čtyři odkazy k tématu. Prosím o všemožné šíření a podporu této petice. Děkuji Vám!

S pozdravem

Jan Šinágl
předseda
Sodales Solonis o.s.
www.sinagl.cz

Petici můžete podepsat ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: petice, ParlamentniListy.cz

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

16:14 Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

Světové agentury, vč. např. Bloombergu, zveřejnily počátkem týdne čísla převzatá od čínského statist…