Petice za zastavování vlaků dálkové dopravy v České Třebové

04.12.2015 21:36

My, níže podepsaní občané České Třebové a okolí, prostřednictvím této petice žádáme Ministerstvo dopravy České republiky o úpravu dopravní obslužnosti dálkovou dopravou ve směru do/z Brna hl.n. a dále na Slovensko a Rakousko.

Petice za zastavování vlaků dálkové dopravy v České Třebové
Foto: rodinnevylety.cz
Popisek: Česká Třebová

My, níže podepsaní občané České Třebové a okolí, prostřednictvím této petice žádáme Ministerstvo dopravy České republiky o úpravu dopravní obslužnosti dálkovou dopravou ve směru do/z Brna hl.n. a dále na Slovensko a Rakousko. Dopravní obslužnost dálkovou dopravou v uvedeném směru bylo v době platnosti JŘ 2014/2015 na dobré úrovni. JŘ 2015/2016 je v tomto směru značným zhoršením, protože při cestování do Bratislavy jsou cestující nuceni využít nástupní stanici Pardubice hl.n. a nebo trávit neúměrnou dobu cestování regionální dopravou, popř. v nekulturním prostředí značně vyžilých vlaků kategorie R.

Vzhledem k tomu, že železniční stanice Česká Třebová je uzel s rozsáhlou spádovostí pro cestující dálkovou dopravou nejenom do Prahy a Ostravy, ale především do Brna a dále do sousedních zemí, tak požadujeme:

1. Aby Ministerstvo dopravy České republiky dodržovalo základní dokumenty dopravní politiky státu, tzn. Bílou knihu a Zelenou knihu.

2. Aby Ministerstvo dopravy České republiky přestalo ignorovat požadavky a potřeby krajů a místních samospráv v oblasti dopravní obslužnosti dálkovou dopravou objednávanou Ministerstvem dopravy České republiky.

3. Aby při tvorbě Studií a projektů vztahujících se k dopravní obslužnosti území Ministerstvo dopravy České republiky plně spolupracovalo s oprávněnými složkami krajů a místních samospráv a ve vyjadřovacím procesu bralo vážně jejich připomínky a požadavky.

4. Aby bylo zamezeno svévolnému rozhodování úředníků Ministerstva dopravy České republiky     
o omezení nebo zrušení dopravní obslužnosti území vlaky objednávanými Ministerstvem dopravy České republiky bez jakéhokoliv projednání s oprávněnými složkami krajů a místních samospráv.

5. Aby bylo umožněno občanům České republiky využití prostředků dopravní obslužnosti v místech,
ve kterých je požadavek krajů a místních samospráv.

Prostřednictvím této petice usilujeme o zlepšení dopravní obslužnosti pro občany nejen České Třebové, ale i obcí, pro něž je dostupnost České Třebové výhodnější, než Pardubice hl.n. Dále pomocí této petice usilujeme o dodržování ustanovení dokumentů dopravní politiky státu ze strany Ministerstva dopravy České republiky a tím i o omezení svévolných a neodborných zásahů úředníků Ministerstva dopravy České republiky, které jsou zdrojem zhoršení stavu v oblasti dopravní obslužnosti. Tzn., že tyto zásahy nikdo nechce a proto se s nimi ani nehodláme dále ztotožňovat. Chceme dát plně najevo, že dopravní strategie zemí na západ od našich hranic jsou pro nás, občany České republiky nepřijatelné a máme za to, že dopravní strategie České republiky má odpovídat podmínkám České republiky a ne státům s jinými zvyklostmi a s jinými ekonomickými podmínkami. Odmítáme sledovat „závody“ na kolejích mezi Prahou a Ostravou, které jsou zdrojem narušení požadované dopravní obslužnosti. Věříme, že tyto požadavky budou důsledně projednávány a brány v potaz.

Předem děkujeme.

S pozdravem

Jiří Pálka a Stanislav Ešner

Za petiční výbor:

Jiří Pálka a Stanislav Ešner
Zastupovat petiční výbor při jednání se státními orgány je oprávněn:
kterýkoliv člen petičního výboru (klauzule vyžadovaná §5, písm. 1 zák. č. 85/1990 Sb.

Petici můžete podepsat ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy - 350. díl Dao de ling

11:50 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy - 350. díl Dao de ling

V dnešní pomatené době mnozí hledají nějaký pevný kmen, o který by se opřeli nebo zachytili. Může to…