Petr Hájek: Právo šaríja vítězí nejen ve sportu

18.09.2016 11:05

Petr Hájek se usmívá nad dalšími „nechutnostmi“, které zveřejnili zlí hackeři – dnes větší nepřátelé naší vyspělé demokratické civilizace než muslimští teroristé

Petr Hájek: Právo šaríja vítězí nejen ve sportu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Hájek

Imám Velké mešity v Mekce, nejposvátnějšího místa muslimů, Abdurrahman ibn Abdulaziz as-Sudais, není jen tak leckdo. Něco jako pro katolíky „správce“ nejdůležitějšího křesťanského chrámu, baziliky svatého Petra v Římě, papež. To je ten pán, co občas líbá muslimský korán, aby dal najevo, že je křesťan.

Tak tento imám (řeč je o Abdulazizovi) letos přivítal poutníky slovy: „Alláhu, dopřej vítězství bojovníkům džihádu v Sýrii, Jemenu, Iráku a na celém světě. Atˇ zvítězí nad proradnými židy, zlými křesťany a všemi pokrytci!“ S těmi pokrytci na tom něco bude.

Světová antidopingová agentura WADA totiž také není ledasco. Byla to právě ona, kdo spustil obrovskou aféru, na jejímž konci bylo vyloučení desítek ruských sportovců z olympijských her v Riu, neboť doping je pro ni něco jako ďábel pro Abdulazize (narozdíl od papeže).

Tak tato protidopingová agentura dovolila, jak se právě ukázalo, americkým tenistkám Sereně a Venus Williamsovým klidně užívat zakázané látky. Nejen jim. Třeba současná největší sportovní hrdinka Ameriky, držitelka čtyř zlatých medailí z Ria, gymnastka Simone Bilesová, zase v srpnu neprošla v dopingovém testu. Přesto ani jedna z nich nebyla diskvalifikována.

Spojenci

Jak spolu tyto dvě zprávy z napohled odlišných „odvětví“ politiky souvisejí, není asi třeba složitě spojovat „oslími můstky“. Islám už dávno není orientální zajímavostí pro cestovatele, nýbrž něčím, co bezprostředně ohrožuje naši civilizaci zvenčí. A vrcholový sport už dávno není zábavou pro nudící se příslušníky téže civilizace, ale průmyslovým oborem. Jeho politický význam se často rovná zbrojnímu či farmaceutickému – a je součástí institucí, která nás ohrožují zevnitř .

Mekka leží v Saúdské Arábii. Ta zase leží na moři ropy. Každý rok tam putují milióny muslimů z celého světa. Je to jejich náboženská povinnost. Saúdská Arábie je monarchie a klíčový spojenec Spojených států. Tedy také náš. Je to naše povinnost. USA vyvážejí do této oblasti „západní hodnoty“: demokracii a lidská práva. Americké a další západní firmy za to zase odtud vyvážejí ropu. Kdo se tomuto bezvadnému obchodu nepodřídí, je z vyšších etických příčin humanisticky bombardován, vyvražděn a vyrabován – neboť dobro musí být.

Saúdská Arábie americkou demokracii a lidská práva odmítá, neboť jí připadá zrůdná. A tak začala vyvážet zboží, jehož boom právě vrcholí: islámský terorismus. Jde o tutéž metodu šíření „muslimských hodnot“ jako Američané provádějí s hodnotami západními – jen v obráceném směru.

Není proto divu, že i podle zjištění americké vyšetřovací komise se Saúdská Arábie ve spolupráci s tajnými službami Spojených států podílela na obřím představení 11. září 2001 v New Yorku. Dopadlo to dobře, oklešťování občanských svobod – základních západních hodnot – nabralo od té chvíle přímo olympijské tempo. Pro velký úspěch to nyní Saúdové a americké tajné služby reprízují v Evropě skrze islámskou (migrantskou) invazi.

Čistota

Světová antidopingová agentura WADA činí totéž, co Spojené státy, které po celém světě hlídají čistotu v dodržování lidských práv: Stará se o čistotu ve vrcholovém sportu. Dělá se to tak, že rozšiřuje seznam chemikálií, které sportovci nesmějí používat, neboť jim to pomáhá k výkonům, kvůli nimž tento byznys provozují.

Že ani jedno nedává smysl? Jakpak ne! Vždyť WADA právě nedávno vyřadila z největší sportovní show, olympijských her, nejvýznamnější ruské sportovce, protože jejich země odmítá importovat americký artikl s nálepkou lidská práva.

Sportovci čůrají do skleniček a chemici zjišťují, jestli se v nich neobjeví látky označené za zapovězené. Živí se jimi samozřejmě prakticky všichni, ale dovoleno je to jen některým. Zlovolná pomluva? Američtí sportovci že by dopovali? Copak je to vůbec možné? A že by jejich prohřešky zametala WADA pod koberec? To je přece ještě neuvěřitelnější.

Jenže hackeři ze skupiny Fancy Bear si mysleli něco jiného - a teď také dokázali, že měli pravdu.

Podstata

Myslí si to kupodivu nejen Protiproud, ale také Alex Christoforu z nezávislého amerického webu The Duran:

„Samozřejmě, teď můžeme čekat od amerického olympijského výboru, všech dotčených sportovců, WADA i mainstreamových médií smršť miliónu vytáček a pseudovysvětlení pro to, co hackery zveřejněné dokumenty skutečně odhalují. Stejně samozřejmě to bude znamenat pokus o odvrácení pozornosti směrem od meritu věci a důkazů, které hack přinesl, a obviňování “zlých Rusáků” z toho, jak ošklivě a nesportovně dokumenty získali.

Jenže meritum věci zůstává jasné: Hackerská partička Fancy Bear zveřejnila dokumenty, které jasně ukazují, že tenistce Sereně Williamsové bylo dovoleno brát zakázané látky jako oxykodon, hydromorfon, prednison a metylprednison v letech 2010, 2014 a 2015. Její sestra Venus brala prednison, prednisolon a triamcinolon - mezi jinými - v letech 2010, 2011, 2012 a 2013.

Musíme vzít v potaz, že dokumenty nehovoří o tom, jaké diagnózy sportovkyně vykazovaly, že jim WADA dovolila léky brát. Jenže jejich největší konkurentka, Ruska Maria Šarapovová dostala dvouletý zákaz činnosti, což se rovná likvidaci, na základě pozitivního testu na užívání mildronátu, který kvůli zdravotním účelům a na radu svého lékaře brala deset let, než jej zakázali – a ona si toho dva měsíce nevšimla.

Naproti tomu miláček Ameriky, gymnastka Simone Bilesová, která v Riu vyhrála čtyři zlaté medaile, v srpnu neprošla dopingovým testem na metylfenidát - a nebyla ani diskvalifikována, natož aby dostala zákaz činnosti. V letech 2013 a 2014 pak měla povoleno brát další zakázanou látku, dextroamfetamin.“

Co je dovoleno Jovovi

Nyní hackeři zveřejnili zdravotní záznamy dalších 25 sportovců (včetně české tenistky Petry Kvitové). Dalšími známými jmény jsou britští vítězové cyklistické Tour de France Bradley Wiggins a Chris Froome a americká tenistka Bethanie Matteková-Sandsová, která vyhrála s Lucií Šafářovou čtyřhru na US Open.

Můžeme si nyní přečíst, že „drogové výjimky“ tajně dostaly spousty sportovců z USA, Německa, Británie, Dánska, Polska, Rumunska. Jsou mezi nimi například i úspěšní němečtí atleti Robert Harting a Christina Obergföllová.

A co na to zástupci WADA? Přesně, jak předpokládal Christoforu:

"Odsuzujeme tuto trestnou činnost a požádali jsme ruskou vládu, aby udělala vše, co je v jejích silách, aby to zastavila," rozčiluje se generální ředitel agentury Olivier Niggli. A pak přidává úplně klíčovou větu, nad kterou by se jeden smál, až by se za břicho popadal:

"Tento kriminální útok na mnoho sportovců bude pro tyto osoby velmi nepříjemný a vyvolá obavy u všech, kteří se zúčastnili her v Riu."

O život jde nám, ne jim

Jinými slovy – berou to prakticky všichni. Soudruh Niggli, šéf WADA, mluví vlastně velmi podobně jako velký imám, šéf mešity v Mekce, hlídající „čistotu“ islámu. Oba je třeba brát stejně vážně, protože nám vyhrožují úplně stejným jazykem. Jen ten strach z hackerů mají nyní všichni.

Včetně ruské běžkyně Julije Stěpanovové, kterou to všechno začalo. Třicetiletá půlkařka, která dávno žije ve Spojených státech, jak hackeři ukázali, samozřejmě také „brala“. Jenže si dala říct a pomohla WADA „rozkrýt dopingový skandál v ruském sportu“.

Dnes žije na neznámém místě ve Spojených státech a tvrdí, že se bojí o život. Tak se raději s rodinou ihned přestěhovala jinam. Amerika je veliká. Hrozné, co? Jen do chvíle, než si uvědomíme, že o život jde nám všem – Stěpanovovým a spol. až na posledním místě.

Neměli bychom na to zapomínat, až usedneme do ochozů stadiónů či k televizím, abychom se „bavili“ sportovními výkony moderních gladiátorů. Jde přece výhradně o vítězství, už dávno ne o to „zúčastnit se“.

Pokud zapomeneme, budou nás marně provázet slova „spojeneckého imáma“:

„Alláhu, dopřej vítězství bojovníkům džihádu v Sýrii, Jemenu, Iráku a na celém světě. Ať zvítězí nad proradnými židy, zlými křesťany a všemi pokrytci!“

Vyšlo na protiproud.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

20:57 Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

Vyjádření experta Trikolory k útokům na kritiky války.