Petr Paulczynski: Nedůstojné křepčení davu ve stylu "kdo nepláče, není Čech" a hnůj všech hnojů

22.12.2011 9:10

Původně jsem chtěl k úmrtí Václava Havla mlčet. Ale záplava keců, kterými zaplavují web různí "filozofové" a zejména hnusní diskutéři, mi nedala. Na úvod musím říci, že VH nebyl mým politickým šálkem kávy.

Petr Paulczynski: Nedůstojné křepčení davu ve stylu "kdo nepláče, není Čech" a hnůj všech hnojů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Průvod za rakví s ostatky Václava Havla na Pražský hrad

Sice jsem cinkal klíči jak na Václaváku, tak na Letné, držel jsem mu palce při první volbě prezidentem, ale postupně moje přízeň slábla. Jeho způsob politikaření a vytváření neustálých oponentních seskupení, jen namátkou Děkujeme, odejděte, Lípa, Dřevíčská výzva, Unie svobody a co já vím ještě, neustálé pokusy marginalizovat či vytěsnit Václava Klause a standardní politiku měnit na vládu osvícených elit, mne postupně přivedla k tomu, že původní obdiv se změnil v jeden velký otazník.

Dnes, kdy Václav Havel zemřel, říkal jsem si, při známé polarizaci anonymních hrdinů z internetových diskuzí, copak asi napíší tajemné nicky, které by se veřejně styděly vystoupit.

A nemýlil jsem se. Nenávist, špína, jedovaté sliny, duševní odpad, který tak dobře znám a pro který jsem svého času zrušil diskuze. A nyní jsou tu znovu. Hnůj všech hnojů. Vylitá žluč.

Myslím, že když zemřel člověk, musí normální člověk sklapnout a věnovat tichou vzpomínku. A je vedlejší, jestli zemřelého měl či neměl rád. Na hodnocení jeho kroků bude času dost. Teď je čas na pietu.

Pane Václave Havle. Ač jsem názorově zcela jinde než jste byl Vy, je mi trochu smutno. Zejména když vidím to nedůstojné křepčení davu ve stylu "kdo nepláče, není Čech". Vůbec se mi to mediální šílenství nelíbí a je to  bezohledné vůči pozůstalým i vůči Vaší duši.

Myslím, že naše  politická scéna bude bez Vás neúplná.

A na ty debilní diskutéry platí hezká báseň Pepy Fouska:

 Pradávná zbraň, co vztahy bortí,
 pomluva zlobou vyvřelá.
 V hubě, kde jazyk závist kroutí,
 tam všechna láska vymřela.
 Mlčení, cesta bez návratu,
 jen bosky šlapeš na střepy,
 jdeš sám a víru poztrácenou
 už ani Pán Bůh neslepí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Paulczynski.cz

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 352. díl. Schmeedovy paměti

18:28 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 352. díl. Schmeedovy paměti

Čtenářský zážitek Petra Žantovského z pamětí Woodyho Allena.