Petr Paulczynski: Zvyšovat daně umí každý blbec

03.02.2012 7:34

Muž jež obdržel vyhodnocení coby galaktický ministr financí. Muž,který umně vytvořil pověst, že bez něho by se v ČR nesestavil státní rozpočet byť ztrátový. Muž který umí půjčit Evropské unii aniž by nás to stálo korunu.

Petr Paulczynski: Zvyšovat daně umí každý blbec
Foto: Hans Štembera
Popisek: Peníze

Muž, jehož provází řada podezření o celé jeho činnosti v politice a přesto se dokáže stále držet na špici. Téměř nesmrtelný politik, dnes vládce státního rozpočtu ukazuje svoji nepostradatelnost. Chybějící penízky ve státním rozpočtu se rozhodl získat tak, jak je to nejjednodušší. Zvýší daně. Mně, tobě, Vám. Jak jednoduché, sáhnout občanovi do tak už chudé kapsy. Podle Ronalda Regana je to chování socialistů které zhodnotil slovy: „Když se to pohybuje, zdaňte to, když se to stále hýbe, regulujte to, a když se to zastaví, dotujte to.“

Proč se ovšem tímto řídí ministr údajně pravicové vlády mi zcela uniká. Podle předvolebních průzkumů vyhrají volby socialisté.  No vidíte. Ještě ani Sobotkovci nevládnou a už máme v kapsách pracky Kalouskovy. Plná ústa podpory podnikání a praxe úplně opačná. Zpráva o zřízení pojízdných kanceláří zkoumajících tzv. Švarc-systém mne dostala do kolen. Takže místo úspor vytváříme nové pašalíky. Tu funkce v Parlamentu pro nějaké veverky, tu pojízdné kanceláře pro jistě neúplatné úředníky. Kde je krácení mandatorních výdajů státu? Kdybych napsal kde, byl bych adminy pokárán.

Poslední návrh na zavedení spotřební daně z vína mne vede k obavám, že po cigaretách a vínu nám někdo zdaní i horizontální radovánky.

Zvyšovat daně totiž umí každý blbec. Přitom vysoké daně, vysoké sociální a zdravotní odvody připravují o peníze každého z nás a brzdí růst nejenom naší životní úrovně, ale také rozvoj celého státu. Současný systém dává víc peněz těm, kteří nedělají vůbec nic, než těm, kteří se snaží vydělávat.

Doporučuji galaktickému ministrovi přečíst si Červeného ďábla z něhož vyjímám:

Colbert: Nemůžeme zatížit chudé více než už jsou!!!  
Mazarin: Ano, to je nemožné.
Colbert: Tak tedy bohaté?
Mazarin: Bohaté také ne. Ti už by nemohli víc utrácet. Jeden bohatý, který utrácí, živí stovky chudých.
Colbert: Tak jak to uděláme?
Mazarin: Colberte, ty mudruješ jak nočník pod zadkem nemocného. Je obrovské množství lidí, kteří jsou někde mezi tím, ani chudí, ani bohatí!! Francouzi, kteří pracují, sní, že zbohatnou a nechtějí být chudí. A ty musíme pumpnout. Čím víc jim sebereš, tím víc pracují, aby si to vynahradili. Je to nevyčerpatelná studnice.

Colbert - ministr financí tehdy desetiletého krále Ludvíka XIV se pak proslavil naplněním státní pokladny pod heslem:„vymáhat daně znamená škubat husu tak, abychom získali co nejvíce peří s co nejmenším syčením“.

Zdá se však tato vláda pod vedením svého ministra financí tento princip nezná. A my ubohé husy se můžeme usyčet.

Na demonstarčním snímku je naše peněženka po vládní reformě.

Psáno pro blog.iDnes.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Názory, ParlamentniListy.cz

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

20:57 Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

Vyjádření experta Trikolory k útokům na kritiky války.