Radim Pulec: Informace Tomáše Jarolíma se nepotvrdily, přesto se neomluvil, jak slíbil

18.03.2015 23:37

Reakce na článek „Skandál v pravoslavné církvi: Stopy vedou k VV i k bývalým agentům StB“

Radim Pulec: Informace Tomáše Jarolíma se nepotvrdily, přesto se neomluvil, jak slíbil
Foto: Hans Štembera
Popisek: Metropolita Kryštof

Dne 25. 5. 2013 byl na zpravodajském serveru Parlamentní listy publikován článek „Skandál v pravoslavné církvi: Stopy vedou k VV i k bývalým agentům StB“ obsahující vyjádření pana Tomáše Jarolíma, na mou adresu, tedy na adresu Doc. ThDr. Radima Pulce, PhD, emeritního Metropolity českých zemí a Slovenska, Arcibiskupa Pražského Vladyky Kryštofa, týkající se údajných mnou či za mé účasti přijatých závazků a  vystavených směnek v hodnotě v řádech desítek miliónů korun zadlužujících pravoslavnou církev v českých zemí a na Slovensku. Z článku cituji:

»Tomáš Jarolím ve vyjádření pro ParlamentníListy.cz hovoří především o možných závazcích a směnkách v řádech několika desítek milionů korun zadlužujících církev. „Kryštof nikdy vlastně jasně neřekl ,,žádné směnky jsem nepodepsal“. Vyjádřil se jen v tom smyslu, že za směnky nikdy žádné miliony nedostal a že žádné směnky v účetnictví nejsou. Já předpokládám, že pokud tyto směnky existují, nejsou v účetnictví Ikonostasu, ale prozatím maximálně v podrozvahových evidencích.  Možná se objeví  zcela prozaicky a legálně až budou peníze, tedy při zinkasování církevních restitucí nebo při likvidaci společnosti. A tak nezbývá než čekat,“ uvedl Jarolím, který má velký zájem, aby se právě on stal likvidátorem společnosti.

„V případě, že se informace ukáží jako nepotvrzené, budu muset v médiích vyjádřit svou omluvu,“ pokračuje Jarolím. A dodává: „V případě, že pravdivé budou, není bezesporu odhodlanější persona na jejich vyřešení a trestněprávní postupy než já. Možnost je i ta, že směnky sice existují, ale pod tlakem medializace a trestněprávní zodpovědnosti je nikdo neuplatní.“ «

Na základě prošetření věci státními orgány České republiky se zmíněná Jarolímova tvrzení a osočení prokázala jako lichá a neopodstatněná. Tomáš Jarolím, ač mnou písemně vyzván, žádnou omluvu za své nepravdivé a nepotvrzené vyjádření, v Parlamentních listech  ani jinde,  neuveřejnil, ačkoli se k tomu ve zmíněném vyjádření pro Parlamentní listy veřejně zavázal – dokonce se mi ani neozval. Nezbývá mi, než požádat Parlamentní listy, aby alespoň formou otištění tohoto mého vyjádření přispěly k nápravě stavu, který pan Jarolím vyvolal a který stále poškozuje mou čest a pověst.

Doc. ThDr. Radim Pulec, PhD

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Názory, ParlamentniListy.cz

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Filip Šebesta: O svobodě vdechovat kouř, úpadku evropského autoprůmyslu a nekonečné záruční lhůtě

15:57 Filip Šebesta: O svobodě vdechovat kouř, úpadku evropského autoprůmyslu a nekonečné záruční lhůtě

Denní glosa Filipa Šebesty