Soňa Svobodová: Další otřesný případ... To člověku zůstává rozum stát, co je v této zemi možné

12.12.2015 21:04

Před 14 dny odebral norský Barnevernet 5 dětí norské matce a rumunskému otci. Nyní jsou známy další podrobnosti případu. Popisu v bodech.

Soňa Svobodová: Další otřesný případ... To člověku zůstává rozum stát, co je v této zemi možné
Foto: wikipedia
Popisek: Norská vlajka

1. Rodiče se seznámili v Rumunsku. Oba mají vysokoškolské vzdělání. Norka Ruth zde pracovala jako dobrovolnice v projektu z norských fondů, Rumun Marius Bodnariu v tomto projektu pracoval jako IT specialista. Oba jsou velice křesťansky založeni. Po svatbě se rozhodli přestěhovat do Norska, do města bydliště Ruth a její rodiny a přátel. Považovali Norsko za lepší variantu pro život a výchovu svých dětí.

2. S dětmi se účastnili života křesťanské komunity, kde jsou velice považováni. Jezdili s nimi na mnoho dovolených a výletů po světě. Pro své děti plánovali různé aktivity, rozvíjeli jejich osobnost po všech stránkách. To také uvedla ředitelka školy, kam starší děti chodili.

3. Barnevernet kontaktovala ředitelka školy poté, kdy nejstarší dcera uvedla, že je doma trestána vytaháním za uši či plácnutím po zadku. Ředitelka sociálce popsala děti jako velmi kreativní, chytré, ale mající problémy se školní disciplínou, prostořeké a velice nábožensky zaměřené.

4. Ředitelka školy při příchodu sociálky žádala, aby sociálka pouze pomohla rodičům s výchovou. Sociálka děti vyslechla, odešla a poté přišla zpět v doprovodu policie, aby děti odebrali.

5. Ředitelka poté odmítala spolupracovat se sociálkou, odmítala jim ukázat, kde se děti nacházejí. Odmítala, aby byly děti odebrány z rodiny. Děti vypověděli, že sice je doma trestají, ale rodičů se nebojí, nebojí se jít domů a mají k nim dobrý vztah. Přesto sociálka a policie děti odvedla. Dvě holčičky.

6. Následně sociálka odebrala i dva mladší chlapce. Rodiče se poté museli dostavit s nejmladším tříměsíčním kojencem na policii. Zde matka brečela, což je pochopitelné.

7. Druhý den sociálka a policie přišli odebrat i nejmladšího kojence, na základě matčina chování na policii. Považovali ji za hrozbu pro dítě, kvůli "psychické nevyrovnanosti"!

8. SOCIÁLKA MATKU PŘESVĚDČOVALA, ABY PODEPSALA, ŽE JEJÍ MANŽEL DĚTI BIJE A BIJE I JI! POKUD TO PODEPÍŠE A ODEJDE OD NĚJ, SLÍBILI JÍ DĚTI VRÁTIT! Matka to odmítla s tím, že nic takového manžel nedělal.

Sociálka proto i ji odepřela přístup k dětem, i k plně kojenému miminku!

DĚTI BYLY ROZDĚLENY DO RŮZNÝCH PĚSTOUNSKÝCH RODIN!

9. Po 14 dnech proběhlo slyšení u komise. Zde sociálka tvrdila, že děti si rychle zvykly na nové pěstouny - které nikdy předtím neviděli. Dětem se prý po rodičích nestýská, neptají se na ně! Nejstarší holčička vypověděla, že otec s miminkem zacházel hrubě.

Miminku byly provedena všechna vyšetření včetně ultrazvuku, rentgenu atd. Nenašel se žádný důkaz o hrubém zacházení. Stejně tak byly vyšetřeny ostatní 4 děti. Ani u nich se nenašly žádné známky fyzického týrání.

Sociálka tedy svou verzi postavila na tom, že rodina je silně věřící, indoktrinuje své děti a to ohrožuje jejich rozvoj!

Komise verzi socialky potvrdila, přestože ředitelka školy dosvedcila, ze děti mají dobrý prospěch a jsou velice kreativní!

10. Komise určila styk s dětmi. Tříměsíční miminko smí oba rodiče vidět 2x týdně 2 hodiny!  Přestože není žádný důkaz o jakémkoli násilí či zanedbání péče!  Komise tím upřela právo kojence na mateřské mléko, což je pro dítě velice důležité.

Dva mladší chlapce smí vídat pouze matka jednou týdně 2 hodiny. Otec je vídat nesmí.

Dvě nejstarší dcery nesmí vídat ani jeden rodič!

11. Rodina má plnou podporu svých příbuzných, přátel, komunity, zaměstnanců. V petici, která požaduje návrat dětí rodině se od jejího založení před 14 dny sešlo více než. 27 tisíc podpisů z různých států světa.

Zdroj: Rodina a FB stránky Norway Return the children to Bodnariu family. Česky FB stránka Česko, vraťme děti rodičům.

Vyšlo na euportal.parlamentnilisty.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ivo Strejček: 20 let členství ČR v EU - pozitiva se hledají těžko

12:17 Ivo Strejček: 20 let členství ČR v EU - pozitiva se hledají těžko

Dvacet let od vstupu České republiky do Evropské unie je významným výročím v historii naší země a za…