Svatopluk Otava: Dovolili jsme dekadentnímu systému, aby nám ukradl děti. Tak je za to budeme trestat…?

28.04.2016 18:36

Tak trochu donkichotským dojmem působila jediná věcná argumentace bývalé ministryně Válkové pořadu MÁTE SLOVO ČT na téma snižování věku trestní odpovědnosti mladistvých. Trojice oponentů politika, psychologa a učitele výchovného ústavu pod vedením Jeronýma Tejce byla politicky korektní, tedy pustě demagogická. Dvojka odborníků, co měli být na straně Válkové pak bezradná a alibistická.

Svatopluk Otava: Dovolili jsme dekadentnímu systému, aby nám ukradl děti. Tak je za to budeme trestat…?
Foto: hns
Popisek: Fotokoláž.

TAK OD JAKÉHO VĚKU BUDOU MOCI KONEČNĚ „ZA KATR“?

A bezradně působilo v podstatě i auditorium odborné i laické veřejnosti včetně moderátorky Michaely Jílkové. Citovaly se hrůzostrašné příběhy odporných vražd narušené mládeže, divilo se všeobecně nad arogancí, bezcitností a citovou plochostí, jimiž se část mladé generace vyznačuje. A vyznívalo to konečně tak, že za to může „doba“ a posílat do kriminálu tedy budeme třinácti, čtrnácti, ba i dvanáctileté děti, jak žádaly hlasy mailujících diváků a jak nám velí naše nedostižné americké vzory.

Prd „doba“. Naše lhostejnost dovedla dospívající generaci tam, kde je. Honba za mamonem, odkládání našich ratolestí z dohledu prostřednictvím počítačů a tučných kapesných, zájem na vlastní kariéře a nezájem o lásku. To jsou některé z mnoha faktorů, které nás přivedly do situace, kdy děti skáčou rodičům zcela beztrestně po hlavách.

SNAHA O „NEKOREKTNÍ“ VÝCHOVU BUDE NAPŘÍŠTĚ TRESTNÁ

Ano, také absence láskyplného trestání, výchovných pohlavků či obecných rodičovských trestů degraduje rodinný vývoj na oblékací a stravovací institut s poslední zbývající rodičovskou povinností. Poslušně a pravidelně posílat své potomky do trosek českého školství k řádnému vymývání mozků.

Ujišťování o jejich jedinečnosti a absolutních „lidských“ právech přímo volá dozrávající osobnost k tomu, aby si vybrala ty nejsnadnější cesty k uspokojování svých potřeb. Křivý pohled učitele, záhlavec ředitele nebo souseda spustí automatickou lavinu legislativních sankcí proti trestajícímu. „Však počkej, on už ti to fotr ukáže a pošle na tebe policajty…“.

NÁSILNÍKŮM PŘIDEJME, ALE TĚM, CO VYZNÁVAJÍ „HODNOTY“ UBERME…

Nicméně systém bezuzdného a stupidního konzumu nese své ovoce. Výroba nemyslících, snadno ovladatelných euroblbů je v plném proudu a ty nejméně vydařené modely prostě odhodíme za ostnaté dráty a mříže. Fajn. Legislativní koncentrák, co pro celou Evropu připravují pravdoláskařští pitomové se lstivými islamisty se krok za krokem daří budovat.

Za násilné trestné činy zvedněme tresty. Za vraždu až na dvacet i třicet let. Tím zajistíme dostatek vězněných otroků k nuceným pracím, jak to vidí pan Pelikán, který chce vyděračskou zaměstnanost ve věznicích dovést až ke 100% osazenstva, na jejichž převýchovu stát zcela rezignoval.

Jiné násilí se však už dočkalo snížení spodní hranice trestní odpovědnosti, jako je třeba znásilnění. Dříve minimálně dva roky, nyní jen šest měsíců. Ale tak to má být. Přece našim budoucím osmanským mocipánům nebudeme komplikovat životy nějakou ochranou žen a nezletilých. Jakousi „nezletilost“ přece šaríja vůbec nezná. A i Svatý otec ve Vatikánu horlí za lepší porozumění s nájezdníky, kteří mají nejen „lidské“, ale i „svaté“ právo, aby se rozbořená Evropa přizpůsobila orientálním novinkám.

BEZ BOJE TO PROSTĚ NEPŮJDE

Paní Válková tvrdila správně, že trestní odpovědnost v současném stavu je dostatečná a obecné zvyšování absolutních trestů nesmyslné. Chybí jen vůle je řádně aplikovat, chybí odbornost upadajícího soudního znalectví. Zato je náramně v kurzu prznit dětskou psychiku lacinými pozlátky dekadentní společnosti, zahltit ji „právy“ a najednou, bez nějakého varování začít vyžadovat povinnosti.

To ale  přece v hollywoodských škvárech typu Beverly Hills, Gilmoorova děvčata či Sex ve městě vůbec nebylo…? Co se to po nás chce…? Správně mám být fotbalista (roztleskávačka), právník (modelka), politik (politička)… Mám jezdit ve ferrari, cpát se koksem na jachtě, být multikulturní, multisexuální a nepřemýšlet o zítřku, protože ten bude stejný jako dnešek, protože tak to zkrátka je…! Stejně si mě rodiče nevšímají… A když mi do toho někdo bude kecat, tak mě nemá rád. A když mě nemá rád, tak ho zabiju! Pak si mě možná naši všimnou.

Právo vychovávat děti  náš „korektní“, „civilizovaný“, prostě blbý systém rodičům vzal. Vrátit je dobrovolně nehodlá. Otcové a matky si své děti musí vybojovat nazpět sami. Jiná cesta není.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Weigl: O nás se bohužel rozhoduje v Bruselu. Mysleme na to u červnových voleb

11:34 Jiří Weigl: O nás se bohužel rozhoduje v Bruselu. Mysleme na to u červnových voleb

Denní glosa Jiřího Weigla