Vladimíra Levá Vítová: Kdo jsou ti ultrapravičáci? Nalijme si čistého vína!

18.07.2015 12:42

Národní demokracie je médii charakterizována jako strana extrémistická, konzervativní a její členové a přívrženci jsou označováni za ultrapravičáky. Co ale takováto slova - při současném zmatení pojmů - vlastně znamenají? Například program Národní demokracie je ve zkratce a heslovitě následující:

Vladimíra Levá Vítová: Kdo jsou ti ultrapravičáci? Nalijme si čistého vína!
Foto: narodnidemokracie.cz
Popisek: Národní demokracie, logo.

NE Bruselu, ANO Evropě, sebevědomě za české národní zájmy, nevměšování se do vnitřních záležitostí cizích států, strategické spojenectví s Ruskem a narovnání vztahů s německým národem, okamžité vystoupení z NATO a vyhlášení neutrality ČR, místo sledovacích systémů více policistů do ulic, obnovení základní vojenské služby, výkonný stát pro občany, zákony musejí platit pro všechny: konec pozitivní diskriminace, ochrana tradiční rodiny, tvořené mužem, ženou a dětmi, likvidace zločinné juvenilní justice, odmítnutí lživých „práv“ homosexuálů, NE politické cenzuře - média nám nesmějí vládnout, ale sloužit, tuzemská média do českých rukou, rovný přístup do státních médií, státní školství zdarma - tradiční postupy místo digitalizace, autorita místo rovnostářství, místo sexu a násilí krása a vznešenost, rozvoj národní kultury jako podmínka národní existence, návrat kultury na venkov, konec devastace krajiny i měst, návrat odborů ke skutečnému hájení práv zaměstnanců atd.

Národní demokracie byla zaregistrována 11. 1. 2014. Hlásí se k odkazu prvního českého premiéra z roku 1918 Karla Kramáře a sama se deklaruje jako strana konzervativní a vlastenecká, jejíž kořeny vychází z anticko-křesťanské civilizace. Jejím hlavním cílem je ochrana národních zájmů a tradičních hodnot, které jsou základem lidského společenství – jako je rodina, víra a tvořivá práce. Národní demokraté jsou toho názoru, že právě tyto hodnoty jsou dnes účelově rozkládány a likvidovány. Strana chce vést k vědomí zodpovědnosti současných generací vůči generacím předků i generacím potomků, protože chápe budoucnost národa jako pospolitost a nutnou národní solidaritu. Zdůrazňuje rovněž důležitost ochrany zdrojů národního bohatství, zemědělské půdy, pitné vody či energetiky a chce, aby tyto strategické zdroje - a vůbec bohatství celé země - zůstaly v českých rukou.

Takže: CO je vlastně na této straně TAK strašně zavrženíhodné? Vždyť přece všechny výše uvedené požadavky jsou legitimní a lidské.

V mainstreamových médiích se také jedním hlasem hovoří o Národní demokracií zfanatizovaném davu na demonstraci proti imigraci a o jejím politickém zneužívání tématu imigrace. No není to směšné? Problém s nekontrolovatelným přílivem nelegálních imigrantů prostě existuje a vláda ho NEŘEŠÍ anebo "řeší", ale v neprospěch vlastních obyvatel.

Na prvním Táboru lidu před Úřadem vlády vystoupil Jiří Černohorský z Brna těmito slovy: "Nejsem žádný politik a nejsem žádný aktivista. Jsem otec své dcery, kterou miluji a bojím se o ni. Bojím se o její budoucnost. To, co se říká o nelegálních imigrantech, to všichni víte, vidíte příšerná videa, každý z vás, kdo tady stojí, to ví! A já s tím prostě nesouhlasím! N E S O U H L A S Í M!!!  Co dělají naši politici v EU? Baví se o tom, jestli osmileté děti mohou nafukovat balónky! Toto řeší, ale palčivý problém, což je zánik - ale opravdu ZÁNIK Evropy - to nevidí! Nevidí to, co vidíme my všichni ostatní!  Nejde o to, že Česká republika přijme 1800 lidí - jestli jsou chudáci, je mi jich opravdu líto a klidně jim pomůžu, přispěju, nemám s tím problém - ale u nich doma! U nich doma jsem schopen přispět na nemocnice, na to, aby ti lidé opravdu netrpěli, ale tady? Tady jim nemůžeme pomoci! Kolik si myslíte, že ta Evropa unese lidí? Oni to neví? Neumějí počítat? Vždyť to není normální! My se musíme spojit! A stejně jako já - nebojte se vystoupit! Musíte to prostě sdělovat dál. Musíme se probudit - už není na co čekat!"

Když člověk vyslechne taková slova, měl by se ptát: o jakém politickém zneužívání imigrace se vlastně hovoří? Vždyť lidé jsou zoufalí a vládnoucí strany nejenže nedávají na vznesené otázky relevantní odpověď, ale obavami vlastních obyvatel se nezabývají. Obavy vlastních obyvatel totiž pro vládu vůbec NIC neznamenají. A použiji-li slova Jana Wericha: dělají to za cizí peníze anebo z blbosti. Možná je ale i třetí varianta: že to dělají za cizí peníze z blbosti.

Národní demokracie uspořádala řadu tiskových konferencí, na něž se za celou dobu existence strany dostavil pouze JEDEN novinář, který odešel hned po vyfotografování účastníků. Jinak všechny tiskové konference proběhly bez jakékoliv účasti novinářů.

Když Národní demokraté na sklonku minulého roku uspořádali řadu protestních manifestací před velvyslanectvím USA proti vměšování pana velvyslance do vnitřních záležitostí našeho státu a následně pak kritizovali bezduchou expansionistickou politiku USA a NATO, která vytváří celosvětový chaos a již tehdy upozorňovali na hrozící exodus imigrantů do Evropy, tak o těchto akcích nebyla vydána ani jediná tisková zpráva a to ani tehdy, když se před velvyslanectví USA dostavila skupina občanů, která chtěla vyjádřit podporu Američanům.

Nabízí se tedy otázka: CO je skutečně EXTRÉMISTICKÉ, CO je skutečně ULTRAPRAVICOVÉ, ale hlavně CO je skutečně NEBEZPEČNÉ pro naši zemi?

Vladimíra Vítová 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

16:14 Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

Světové agentury, vč. např. Bloombergu, zveřejnily počátkem týdne čísla převzatá od čínského statist…