Bobošíková: Lidé zodpovědní za situaci kolem bytů OKD musí pykat

12.02.2011 20:10

Suverenita - Blok Jany Bobošíkové poskytla Sdružení Byty OKD dar ve výši 50 000 korun. Oznámilo to na svých internetových stránkách www.bytyokd.cz samo sdružení.

Bobošíková: Lidé zodpovědní za situaci kolem bytů OKD musí pykat

„Problematiku sporné privatizace OKD sleduji léta a vím, jak tíživě dopadá nezodpovědné rozhodnutí tehdejší Grossovy vlády na lidi, kteří žijí v bytech OKD," uvedla  předsedkyně přípravného výboru Suverenity Jana Bobošíková. „Peníze jsme věnovali proto, aby mohly pokračovat právní kroky na dohledání trestní zodpovědnosti konkrétních odhadců, ministerských úředníků a politiků, kteří svou leností a lhostejností zoufalou situaci lidí v bytech OKD způsobili," dodala.

Sporná privatizace OKD se netýká jen Ostravska. Výrazně zasáhla i do životů občanů na Kladensku, kde se nachází  přes tisíc zmiňovaných bytů. Tyto byty rovněž patřily OKD, ale při privatizaci v roce 2004 se na ně „zapomnělo" a „nedostaly se" do privatizačního soupisu majetku. Lidé pak měli velké potíže při divokém rozprodeji bezprizorního majetku. Jana Bobošíková se problematikou bytů a sporné privatizace OKD zabývá dlouhodobě. Ještě jako poslankyně Evropského parlamentu v této kauze interpelovala  Evropskou komisi.

David Štěpán
tiskové oddělení Suverenity - Bloku Jany Bobošíkové

Dále čtěte:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Suverenita - blok Jany Bobošíkové

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

23:08 Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k navrhovaným změnám v zákoníku práce