Černý (KSČM): Odmítáme jakékoli prvky radarové obrany na území ČR

07.08.2010 7:15

Jsme přesvědčení, že jakékoliv prvky protiraketové obrany na našem území nemohou přispět k atmosféře důvěry, která je nezbytná pro odzbrojovací proces.

Černý (KSČM): Odmítáme jakékoli prvky radarové obrany na území ČR

KSČM považuje protiraketovou obranu za složitý systém a jednotlivě dílčí prvky na našem území vždy odmítala. Ať již šlo o radar nebo rakety, stejně tak systém tzv. včasné výstrahy.

Ve všech těchto případech umístění uvedených systémů na našem území zvyšuje bezpečnostní rizika pro Českou republiku. Z  mezinárodního hlediska komplikuje vztahy mezi velmocemi a podle našeho názoru narušuje projekt o jaderném odzbrojení, který stvrdili svými podpisy v Praze prezident Obama a Medveděv.

Jsme přesvědčení, že jakékoliv prvky protiraketové obrany na našem území nemohou přispět k atmosféře důvěry, která je nezbytná pro odzbrojovací proces.

Budeme usilovat o to, aby byla o tomto projektu vedena odborná diskuse.  Vzhledem k tomu, že jde o zásah do bezpečnosti země, je nutné vyjádření občanů, kterých se podobné projekty bezprostředně dotýkají.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ksm.cz

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice