Čuba (SPO): Dopravní dostupnost regionu je základem jeho ekonomického rozvoje, vyzkoušeli jsme si to i v historii

16.10.2014 21:50

V případě svého úspěchu v senátních volbách se chci zasadit o koncepční řešení vlakového spojení Vizovice – Zlín – Praha. V JZD Slušovice jsme provozovali pravidelné letecké linky do Asie a vím, že kvalitní dopravní napojení je základem ekonomického rozvoje.

Čuba (SPO): Dopravní dostupnost regionu je základem jeho ekonomického rozvoje, vyzkoušeli jsme si to i v historii
Foto: Archiv FČ
Popisek: František Čuba

Na takovém řešení, které by zvýšilo úroveň cestování a podpořilo obchod v regionu, jsem dohodnut se společností LEO Express. Jejich moderní vlaky by zajížděly na trase z Prahy až do Vizovic tak, jak nyní zajíždějí do Starého Města.

„Řešení v podobě provozování hybridního vlaku, který by jel do Otrokovic na diesel a odtud pokračoval na elektrickou energii přes Olomouc až do Prahy, máme připravené. Nabízel jsem je již minulému vedení kraje. To se však z nepochopitelných důvodů rozhodlo dát přednost elektrifikaci tratě za 4 mld. korun, což považuji za nesmyslné plýtvání veřejnými prostředky,“ vysvětluje zakladatel Leo Expressu Leoš Novotný.

Pořízení moderních hybridních vlaků přinese kraji úsporu a lidem zároveň citelné zvýšení kvality služeb, pohodlí a také přímá spojení bez přestupu. Takový postup povede ke znovuobnovení potenciálu železnice a výraznému zvýšení dopravní dostupnosti regionu. To je výhodné i vzhledem k tomu, že dálnice jsou často ucpané auty. V horizontu dvou let jsem s vedením společnosti předjednal harmonogram, podle kterého by moderní vlaky zajížděly do našeho regionu denně.

Doc. Ing. František Čuba CSc.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: SPO

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hejtman Grolich: 15 milionů na domácí hospicovou a paliativní péči. Protože to je důležité

20:18 Hejtman Grolich: 15 milionů na domácí hospicovou a paliativní péči. Protože to je důležité

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke smrti a umírání.