Jedinák (Republika): Tohle jsem od Babiše nečekal

17.05.2014 17:47

Tohle mě opravdu zvedlo ze židle. Tak toto jsem opravdu od Babiše a jeho filiálky ANO nečekal. Nečekal jsem, že půjde týden před eurovolbami na ruku socialistům. Těm socialistům, jejichž vrcholný představitel považuje živnostníky za parazity a věčný daňový problém.

Jedinák (Republika): Tohle jsem od Babiše nečekal
Foto: red
Popisek: Bohuslav Jedinák (Republika)

Pan Mládek se sice omluvil, ale jen proto, že musel. Dám ruku do ohně za to, že to parazitické bohužel myslel upřímně.  A ti "oranžoví" místo toho, aby pana Mládka odstavili, z něj ještě udělají ministra. A navíc silového, pro ekonomiku jednoho z nejdůležitějších. Nečekal jsem, že si Babiš bude povídat s předsedou Asociace samostatných odborů Dufkem. Dufkem, který se začal také „starat“ o živnostníky a navrhuje, aby jenom tak platili 1000,- Kč měsíčně a to bez ohledu na to, zda na to vydělají nebo ne. Nečekal jsem, že přijde s návrhem zrušit živnostníkům, kteří uplatňují výdajové paušály osobní daňovou slevu ve výši 24 840,- korun ročně. Navrhuje sice slevu na dítě a vyživovanou manželku, ale to je málo. Samozřejmě dojde k dalšímu zvýšení daňové zátěže. Jen plíživě. O to zákeřněji. A o to jde. Zase živnostníky o něco obrat. Zejména ty malé a střední, kteří nemohou emigrovat se svými účetnictvími či si vyjednat výjimky či dotace jako například pan Babiš a jemu podobní velkopodnikatelé.

Navíc stejně jako socialisté hovoří o srovnání podmínek pro všechny daňové poplatníky. Stále je tu je pro mě nepochopitelná snaha srovnávat živnostníky a zaměstnance.

Myslím, že těmito kroky ministr financí zklamal velké množství živnostníků, kteří v ANO viděli po zkušenosti s ODS naději a dali hnutí v předčasných volbách svůj hlas. Bohužel pokračuje v neblahé politice svých předchůdců. Sice maká, ale na špatné věci. Ó jak jednoduché je zvedat daně. To by ministra mohl dělat kdokoliv z ulice.

Mám pocit, že zde chtějí mít pouze velké továrny, střední podniky, zaměstnance a početnou skupinu lidí – klientů úřadů práce a příjemců štědrých sociálních dávek. A na ty budou všichni společně vydělávat. Potom jsem ale zvědavý, kdo jim opraví střechu, opraví auto, prodá léky, upeče pořádný chleba nebo natočí pivo. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Bohuslav Jedinák

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Blažek: Snížení rizika zpronevěry peněz z advokátní úschovy

10:04 Ministr Blažek: Snížení rizika zpronevěry peněz z advokátní úschovy

Ministerstvo spravedlnosti aktuálně diskutuje opatření ke snížení rizika zpronevěry peněz z advokátn…