Kubera (ODS): A Heger zase lhal

03.05.2013 18:50

Před chvílí jsem viděl televizní pořad Máte slovo s moderátorkou Jílkovou na téma kouření. Vystoupil zde ministr zdravotnictví Leoš Heger a už poněkolikáté lhal.

Kubera (ODS): A Heger zase lhal
Foto: Hans Štembera
Popisek: Senátor Jaroslav Kubera

(převzato ze serveru PravýBřeh.cz)

Řekl, že stát vybere od kuřáků 20 miliard na daních a vydá o tři miliardy více na jejich léčení. Ve skutečnosti stát vybere 80 miliard, to jen pan ministr si ke své cifře nepřipočetl některé daně. Mimochodem, kdyby to bylo takhle nevýhodné pro stát, už je kouření dávno zrušené. Na to dám krk. Ve skutečnosti je státní rozpočet na příjmech od kuřáků fatálně závislý, takže stát kouření jenom omezuje, ale neruší.

Spor je v něčem jiném a kouření to není, i když – sám uznávám – to není nijak povznášející činnost. Jádrem debaty je, že je to první krok v další expanzi státu do soukromí lidí. Jak to řekl v tom pořadu blogger Matějka? Hospoda přece není povinná, tak proč by tam měli chodit matky s dětmi, když se tam právě kouří?

Jinou rovinou problému je, že pan Heger je takový ten hodný pán, který chce pro lidi jen to dobré, to mu věřím, ale na můj vkus se mu při tom příliš lesknou oči.

Vsaďte se se mnou, že minutu po prosazení tvrdšího zákona proti kouření přejde do boje za zdravější jídla. Už to konečně říkal, že stát by měl preferovat jídla, kde je méně tuků, a v každé restauraci by měl být jeden nealkoholický nápoj lacinější než pivo. Ve třetí fázi pak začne kontrolovat, jestli cvičíme.

Podobný mustr byl použitý při vytváření zákona o prostituci, který se projednával v Senátu. Pokud bude někdo chycen při souloži bez kondomu, zaplatí 20 tisíc korun. „Panebože, kdo to bude kontrolovat,“ říkal jsem si, a pak jsem vystoupil v rozpravě a přihlásil se do kontrolní komise.

Za tu legraci to stojí. Slibuji, že brzy podám zprávu.

Jaroslav Kubera
předseda senátního klubu
primátor Teplic
předseda místního sdružení
místopředseda oblastního sdružení

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ODS

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kocumová (LOL!): Bazén je zavřený a výběrové řízení se protahuje

6:23 Kocumová (LOL!): Bazén je zavřený a výběrové řízení se protahuje

Rekonstrukce bazénu, která byla podle zjištění policie od počátku manipulována přes Petra Židka a sp…