„Pravdoláskaři", zacpěte si uši. Slávek Jandák přichází pohovořit o tom, co si myslí o sprosťárnách Miloše Zemana

05.11.2014 4:48

Poslanec a bývalý ministr kultury Vítězslav Jandák (ČSSD) má plné zuby toho, jaká hysterie se rozpoutala kolem výroků prezidenta Miloše Zemana. Také nechápe, proč se o Zemanově zahraniční cestě do Číny hovoří jako o zpackané. „Lidé těchto lží už mají plné zuby! Podle mne ty kecy médií o špatném prezidentovi už mnozí ani nechtějí poslouchat,“ řekl Jandák v rozhovoru ParlamentníchListů.cz. Podle něj ti, co chtějí sundávat obrazy Zemana ze zdí, jsou pitomci...

„Pravdoláskaři", zacpěte si uši. Slávek Jandák přichází pohovořit o tom, co si myslí o sprosťárnách Miloše Zemana
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vítězslav Jandák a Jaroslav Foldyna

Anketa

,,Kunda, hovno, zkurvili". Taková slova použil v přímém rozhlasovém přenosu prezident Miloš Zeman. Co vy na to?

hlasovalo: 52773 lidí

Myslíte si, že mediální hysterie, která vzplanula kolem prezidenta Miloše Zemana nejen po jeho cestě do Číny, ale zvláště poté, jaká neslušná slova pronesl tuto neděli v souvislosti s pořadem Hovory z Lán, může Zemanovi v něčem pomoci?

Na to bych odpověděl otázkou – co vám v politice pomůže? A co vám pomůže v politice zvláště za situace, když většinu médií drží v rukách pravdoláskaři?

Jak vy osobně vnímáte poprask kolem Miloše Zemana? Rozumíte mu v něčem, proč se takto chová?

Já jsem samozřejmě vždycky na jeho straně a mne on a jeho chování nijak nepohoršuje. Pohoršují mne daleko větší excesy, které se v politice staly a dějí se, nežli to, když někdo použije jadrné české slovo. A ještě se k tomu v médiích cituje, že existují jiní lidé, kteří jsou ušlechtilí, a ti si takovou mluvu mohou dovolit. Takže - prokristapána, na co si to tady zase pravda a láska hraje? Hrají si podle mne zase na to, že budou likvidovat prezidenta. Zaráží mne, jak oni k němu nemají vůbec úctu. A nejhorší je, že křičí nejvíc ti, kteří by si měli sypat popel na hlavu. Nechci jmenovat, o koho jde, ale ti by měli nejvíc mlčet.

Jestli jsem to dobře pochopila, tak vás nijak nepohoršuje to, jaká slova prezident Zeman vyřknul v Hovorech z Lán?

Ne. Mne pohoršují jiné věci v této zemi – pokrytectví, lež a nespravedlnost a také to, že se neměří všem stejně. Že si tady hrajeme na demokracii, to mne pobuřuje. Ale jestli prezident řekne něco, co jiní říkají běžně, tak to mne opravdu nepobuřuje. A dokonce mne nepobuřují ani ti chudáci, kteří píší petice, svolávají demonstrace, křičí a jsou uražení. Těch je mi jenom líto.

Společností ale rezonuje, že Zemanovi může kvůli jeho posledním excesům klesnout popularita. Myslíte si, že k tomu dojde?

Já kdybych byl těmi „váženými a ušlechtilými“ lidmi, tak bych se o jeho popularitu nestaral. Jestliže bude chtít prezident kandidovat za tři roky opětovně, tak pevně věřím, že i znovu vyhraje. Vzpomeňme si všichni, co dělali před volbou, co dělala média, jak a komu velmi jednostranně a také neobjektivně fandila! Jak fandila Zemanovým protivníkům, a přesto vyhrál Miloš Zeman. Já pořád věřím, že v tomto pravda vždycky zvítězí, nikoliv láska, ale pravda. Nemám proto obavu o to, že mu klesnou preference, možná jen na chvilku. Já ale nějakým průzkumům moc nevěřím, neboť, jak říkal Churchill, věřím jen těm, které si udělám a zfalšuji sám. Když ale vidíme prezidenta, v jaké nebývalé kondici je, tak o něj nemám strach. Podle mne bychom naopak měli ocenit, co pro tuto republiku dělá. Já si myslím, že jeho cesta do Číny byla dokonce jednou z nejvýznamnějších cest našich politiků do zahraničí. I to, jak se chová k ukrajinskému konfliktu, to vše jsou vrcholně státnické postoje. Přesto ho ti pitomci budou neustále pomlouvat. Nevím proto, v čím žoldu oni jsou? Určitě nejsou v žoldu téhle země.

ZDE najdete vše k výživnému a aktuálnímu tématu Zemanových vulgárních výroků.

Když už jste zmínil cestu do Číny, tak právě k ní jsem postřehla, jak někdo z mediálních analytiků hodnotí tuto cestu jako zpackanou. Vy si to ale podle všeho asi nemyslíte...

Tak samozřejmě, že takto budou mluvit někteří lidé vždy. I kdyby jel Zeman do Kunratic, tak ta cesta bude podle nich zpackaná. Já si myslím, že je jen dobře, že se vrací česká zahraniční politika tam, kam se má vracet, tedy k určité samostatnosti. Určité. Musíme se totiž chovat v rámci bloků a seskupení, v nichž jsme. Ale vrací se kolem ní sebevědomí, což poslední léta neměla. Tady se totiž v posledních letech nedělala žádná zahraniční politika. Tady jsme neměli ministra zahraničních věcí, tady jsme měli loutky, které jen opakovaly, dokonce je pouštěly některé země jen zadním vchodem, jako například kdysi Palestinci. Uvědomme si, že co udělal Zeman na této cestě, je to samé, co udělal kdysi Klaus s jedním nejmenovaným obrovským kontraktem, než jej podepsal. To jsou ale věci, které mají pro tuto zemi daleko větší dopad, a myslím, že pozitivní, nežli to, jaké nesmysly nám kvákají pražské kavárny. A že jsou toho média plná? Prokristapána! Zajímavé je, že média dnes nepíší o věcech, které jsou podstatné – třeba o Ukrajině, o tom, že dochází uhlí na Ukrajině, neboť Česká republika další nedodá, když ukrajinská strana neplatí. To jsou podstatné věci. A Zeman? To je uměle vyvolané téma!

Anketa

Na začátku kterého roku byste se nyní chtěli octnout? V naší zemi, samozřejmě.

2%
1%
59%
2%
12%
5%
0%
0%
6%
hlasovalo: 18817 lidí

Jenže se objevují informace, že prý je Miloš Zeman špatným příkladem pro děti a že adekvátní odpovědí na slovník prezidenta prý bude sundat jeho obraz ze všech škol, protože tam děti kazí...

Ti, co vyznávají lásku a pravdu, tak se samozřejmě mobilizují a použijí každý důvod k tomu, aby mohli denuncovat prezidenta. Znovu říkám, že kdyby přišel a měl pěšinku na levé straně namísto na pravé straně hlavy, tak řeknou, že to je levá úchylka a že jej musíme sundat. Vždyť jsou to pitomci, žádné jiné slovo pro ně nemám.

Proč si myslíte, že takto pan prezident v Hovorech z Lán mluvil? Něco tím sledoval?

To je jeho styl, jeho věc. On tím stylem ostatně vyhrál. Já se spíše ptám, proč ti lidé tak křičí? Třeba jim něco nevyšlo, co měli naplánované nedobrého s touto zemí. Třeba jim to nevyšlo, a proto dnes běsní.

Místopředseda TOP 09 Miroslav Kalousek včera řekl, že Zeman dělá z Lán a z Pražského hradu čtvrtou cenovou skupinu. Co byste mu na to odpověděl?

Kdybych byl bestie, a že mám svým způsobem toho Kalouska rád, tak bych mu na to řekl, že on dělal velmi dlouhou dobu z Parlamentu pátou cenovou skupinu.

Čím si ale vysvětlujete, že média do Zemana tak šijí? Že se nenajde ani jeden sdělovací prostředek, v němž by zaznělo cokoliv na obhajobu Zemana?

Zkuste se zamyslet nad tím, komu ta média patří a proč padají neustále tištěná média. Proč padá sledovanost televizních stanic? Protože lidé toho mají už plné zuby! Lidé už ty lži a kecy nechtějí poslouchat a vypnou to nebo si ty noviny nekoupí. A ptejte se také na to, proč čtenost vašeho média neustále stoupá, neboť se snažíte o objektivní informovanost, což znamená, že si to všichni lidé rádi přečtou. V tom je celý problém.

Proslýchá se ale, že Zeman chce svým slovníkem, který použil při Hovorech z Lán, něco zastřít. Třeba právě cestu do Číny, či průběh slavnosti 28. října. Má to zapotřebí to takto dělat?

To opravdu takto nelze brát. Ať mu nevkládají do úst a do hlavy, co není pravda! Ale to jsou všechno metody nátlaku. Já myslím, že ti, co to takto podávají, jsou velmi dobří žáci Goebbelse.

A má se podle vás Miloš Zeman stydět za to, komu 28. října předal na Pražském hradě vyznamenání? Vždyť byl i za to médii popotahován.

Mně stačí jedna věc, která ukazuje objektivitu prezidenta. Cestovatel Miroslav Zikmund fandil v prezidentských volbách Karlu Schwarzenbergovi, a přesto jej za jeho práci Zeman ocenil.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Olga Böhmová

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přijedou a diví se: „Co máte ze života? Pořád pracujete.“ Řeší migraci už od 2015. Byla u všeho

4:44 Přijedou a diví se: „Co máte ze života? Pořád pracujete.“ Řeší migraci už od 2015. Byla u všeho

Přesně před týdnem oficiálně odstartovala koalice Přísaha a Motoristé sobě svou kampaň do eurovoleb.…