Hanebná role USA. Evropská unie vytvořila gigantický projekt míchání ras a kultur. Primitivní a hloupé názory Kalouska a Bělobrádka. Bývalý europoslanec hovoří

09.06.2017 20:22

ROZHOVOR „Příčinou migrační invaze do Evropy si byla a je Evropská unie sama. Vytvořila podmínky a záměrně umožnila gigantický sociálně-revoluční projekt ‚namíchání‘ ras, kultur a náboženství, aby vytvořila laxní společenství postrádající loajalitu ke svému národu, aby už se jí konečně podařilo ‚stvořit nového Evropana‘,“ říká bývalý europoslanec ODS a člen správní rady Institutu Václava Klause Ivo Strejček.

Hanebná role USA. Evropská unie vytvořila gigantický projekt míchání ras a kultur. Primitivní a hloupé názory Kalouska a Bělobrádka. Bývalý europoslanec hovoří
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ivo Strejček

Od začátku takzvané migrační krize jsou to dva roky. Kdo z českých a evropských politiků obstál, a kdo ne? Jak obstál český národ? Jak obstála EU?

Příčinou migrační invaze do Evropy si byla a je Evropská unie sama. Vytvořila podmínky a záměrně umožnila gigantický sociálně-revoluční projekt „namíchání“ ras, kultur a náboženství, aby vytvořila laxní společenství postrádající loajalitu ke svému národu, aby už se jí konečně podařilo „stvořit nového Evropana“. Nepodaří se to a jako každý sociálně-inženýrský projekt to nedopadne dobře.

Češi obstáli podle mého mínění docela dobře. Sveřepě po celou tu dobu odmítají kvóty a zdá se, že i politická reprezentace země je v tomto punktu jakž takž jednotná. Z evropských politiků si výborně vede maďarský premiér Orbán, z českých zastával nejjasnější a nejvybudovanější stanovisko Václav Klaus. Naprosto selhali všichni Gauckové, Merkelové, Hollandové a Cameronové.

A co máme dělat my?

Držet se svého selského rozumu, pevně si stát za svým a být obezřetní. Bude to sice čím dál těžší, ale pro své děti a vnuky to jsme povinni udělat.

Češi jsou také velmi skeptičtí vůči EU a nechtějí euro. Premiér Sobotka nicméně trvá na tom, že musíme být v „jádru EU“ a musíme přijmout euro. Co k tomu říci?

Že není sám. Být součástí „jádra“ si přejí čeští lidovci i Kalouskova TOP 09.  Bylo by dobré, aby českým voličům tahle parta seriózně a se znalostí věci vysvětlila, co příslušnost k onomu „tvrdému jádru EU“ vlastně znamená. Zatím slýchám dva argumenty: Zaprvé – pokud nebudeme v „jádru EU“, spolkne nás Moskva; zadruhé – být mimo „jádro“ znamená, že nás nikdo nebude v EU brát vážně. Oba jsou to primitivně hloupé názory.

Merkelová je vyděšena tím, že Trump nemá chuť příliš podporovat své evropské spojence a mluví o tom, že Evropa se musí bránit například Rusku sama. Již se mluví o tichém vzniku „evropské armády pod německým velením“...

Myslím, že to takhle americký prezident neříká. Spíše tlačí na spojence v NATO, aby plnili své závazky plynoucí ze smluv. Čím jsem si ale téměř jist, je fakt, že je to EU a především Německo, kdo Trumpovy argumenty záměrně pokrucuje tak, aby to umožnilo EU vytvořit vlastní armádu. Myslím, že Trumpova nedůvěra ke spojenecké ochotě plnit své závazky vůči NATO se Bruselu a Berlínu vlastně moc hodí.

Proto je tu na jedné straně soustavné líčení „ruské hrozby“, na straně druhé záměrné zvyšování nedůvěry k Americe. Cílem této eurounijní propagandy je, aby se naplnily ambice EU vytvořit vlastní armádu. Je tu přece „ruský medvěd“ a „Amerika nás opustila“. A budiž řečeno jasně, taková armáda bude možná „evropská“, ale pod německým velením sledujícím německé cíle.

Hovoří se o utužení eurozóny a o harmonizaci daní. Máme se k něčemu takovému připojovat?

Pokud se necháme zatáhnout do „tvrdého jádra“, už otázka nebude stát „máme se připojit?“. Připojíme se, protože budeme muset.

Co nyní s Ukrajinou? Zdá se, že USA o ni již ztratily hlavní zájem. Tento stát je v hluboké ekonomické, demografické, sociální, politické krizi... Nebude z něj další „failed state“ a nehrozí nám z Ukrajiny nějaké nebezpečí? Například proud imigrace...

Z mnoha důvodů nám musí být obyčejných průměrných Ukrajinců líto. Nikdo se o ně nestaral před tzv. majdanem, nikdo se o ně nestaral po majdanu. Obyčejní lidé pouze naskočili na líbivé sliby, ale odskáčou to se vším všudy.

Role EU a USA v rozpoutání majdanu byla hanebná, což jsem odsuzoval tehdy a nemám na svém názoru co měnit. Ukrajinci už snad pochopili, že jim nikdo zvenčí nepomůže, že si musí chtít pomoci sami. Ano, pokud tam současný, zřejmě strašný, stav bude pokračovat, může se Ukrajina stát pro své okolí na východě i západě bezpečnostním rizikem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lukáš Petřík

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

 Přijedou a diví se: ,,Co máte ze života? Pořád pracujete.” Řeší migraci už od 2015. Byla u všeho

4:44 Přijedou a diví se: ,,Co máte ze života? Pořád pracujete.” Řeší migraci už od 2015. Byla u všeho

Přesně před týdnem oficiálně odstartovala koalice Přísaha a Motoristé sobě svou kampaň do eurovoleb.…