Hrozivá slova Kubery k uprchlíkům: Dokonalé obsazení beze zbraně. A až ti kluci přijdou do Evropy a uvidí holky nahoře bez...

04.10.2015 7:57

ROZHOVOR S uprchlickou krizí už se nedá dělat nic. V zimě se bude zdát, že hlavní problém pominul a na jaře přijde další vlna a s tím je v tuto chvíli marné bojovat, tvrdí senátor Jaroslav Kubera (ODS). Podle něj i muslimské ženy budou jednou nosit kratší sukně a odloží burku, ale ještě to chvíli potrvá. V rozhovoru pro ParlamentníListy.cz také řekl, že už můžeme jen čekat, co se v otázce imigrace stane. Evropská unie umí řešit vysavače a žárovky, ale uprchlickou krizi nikoliv.

Hrozivá slova Kubery k uprchlíkům: Dokonalé obsazení beze zbraně. A až ti kluci přijdou do Evropy a uvidí holky nahoře bez...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Senátor Jaroslav Kubera

V nedávném rozhovoru jste zmínil, že nás čeká třetí světová válka. Nedá mi to se nezeptat, jestli v souvislosti s masovou migrací nezačalo něco, co jste měl na mysli… Nebo jsme od toho ještě daleko?

Nerad to říkám, vždyčky se do mě pustí, že jsem válečný štváč, který s radostí čeká na třetí světovou válku. To vůbec ne, jen jsou některé věci a náš vliv na ně je nulový. My si povídáme o uprchlické krizi pět hodin v Parlamentu, Jandák to řekl dobře: za tu dobu přišlo sto dvacet tisíc imigrantů. Může to být okupace beze zbraní, jak někteří tvrdí, ty kluky pak stačí ozbrojit kalašnikovem. Problém je to množství, to je nezvladatelné. Kancléřka Merkelová to neodhadla a teď neví, co s nimi, a vypráví, že ostatní země musí také pomoci a Německo v tom nemůže zůstat samo. Jak už jsem řekl, zachovala se jako puberťačka, která na narozeninovou párty na Facebooku pozve přátele a pak se diví, že jich místo třiceti přišlo tři sta. Neví, co s nimi, a tak se jde zeptat sousedky, jestli by nemohli k ní na zahradu.

S napětím čekám na čtvrtek, protože je evidentní, že dojde k tomu samému. Ve chvíli, kdy se nastaví relokační mechanismy – protože slovo kvóty vyvolává emoce, tak to nazvali vznešeně – procento přijímaných uprchlíků zůstane stále stejné, ať jich bude jeden milion, sto milionů, miliarda nebo tři. Tvrzení, které používá například náš premiér, ale i další politici, že oni nechtějí být v České republice, a tak se nemusíme bát, v tom se hluboce mýlí. Když přijedou do Německa, nedostanou nic, žádné dávky a zase se rychle vrátí k nám, nebo je zavřou a přivezou zpátky. A Němci je chytí, mají na to kapacity. Naše zásahy policistů jsou jen pro pocit, že se něco děje, ale jejich počet je nedostatečný. Žádná šance na uklidnění situace není. Sice to relativně ustane v zimě, ale o to větší příval imigrantů přijde na jaře. Chvíli to bude vypadat, že se vše uklidnilo a na jaře přijde druhá vlna. To nás čeká a s tím je marné v tuto chvíli bojovat. Jako vlna tsunami. Chvíli to vypadalo jako vlnička a za chvíli bylo po nich.

Zmínil jste Angelu Merkelovou. Jak hodnotíte její kroky, může pomoci se situací v Evropě, nebo její kroky pouze škodí a zhoršují situaci?

Ona už to rozjela, už se prostě stalo. V Německu je milá atmosféra, tam se nepíše o vypálených ubytovnách. Každopádně toho využijí před volbami a do voleb ostatní politické strany. My Evropané jsme nabubřelí, jsme pupkem světa, kde je ta nejdemokratičtější a nejlidštější civilizace, ale z pohledu historie to není tak dávno, co jsme se oháněli ohněm a mečem a i toho Husa jsme upálili. Vždycky mě štvou bláboly o globálním oteplování, oni řeší desítky či stovky let a i kdyby řešili poslední dva tisíce, tak nejde o žádné měřítko z pohledu historie planety.

O tom, že jsme zaspali dobu, kdy lze adekvátně reagovat na imigraci, jste mluvil již minule. Co tedy dělat nyní, když už věci běží? Je ještě nějaké řešení?

Anketa

Co bude dle vašeho odhadu největší problém pro Českou republiku na konci roku?

hlasovalo: 8710 lidí

Bohužel je to smutné, ale neexistuje žádné řešení v souladu s naší civilizací. Řešení by bylo odporující našim principům, které jsme vypracovali. Už nesmíme říkat ani slovo „cikán“. Řešení by muselo být radikální a na to nikdo nepřistoupí. Bruselští pupíci řeší, kolik wattů má mít vysavač a abychom nepoužívali žárovky. Mimochodem nyní se ukazuje, že nám zakážou i úsporné žárovky, protože nám zatajili, že jejich likvidace je velice problematická. Takže zakážou úsporky, do kterých nás nutili. Oni umějí směrnice, každý den nám jich chodí dvacet, že už se to ani nedá číst. Často tyto materiály připomínají testy ÚV KSČ, ale to už je jiná debata.

Evropská unie neumí tento problém řešit, musela by nasadit armádu, kterou nemá, Američané mají pocit, že vodu nepřeplavou, ale mají stejný problém s Hispánci, takže tomu také neuniknou. Počtem je také nepřeválcujeme. V uprchlických táborech se narodilo na sto tisíc dětí během té doby. Nemáme řešení, nechceme si to přiznat, ale jen čekáme, co bude.

Co si myslíte o názoru, že imigranti naopak mohou posílit naši pracovní sílu a můžeme je využít v naší stárnoucí generaci Evropanů?

Jediná klika je, že stárnoucí Evropani nebudou mít dost síly, aby jim mohli posluhovat. To je naprosto naivní představa, jde o množství. Kdyby bylo přiměřené, tak je to reálné, ale jsem zvědav, jak v zemích, kde mají padesátiprocentní nezaměstnanost mezi mladými, budou zaměstnávat uprchlíky. To jsou politické blafy politiků, kteří nevědí, co dělat a pravdu nemohou říci, tak vymýšlí podobné liché teorie. Vidím to černě, ale jsem blízko pravdy. Musíme se modlit, aby se neozbrojili. Jestli je to opravdu řízené, jak tvrdí některé teorie, tak je to dokonalé obsazení bez jediné zbraně. To ani nemluvím o tom, až ti kluci přijdou do Evropy a uvidí holky nahoře bez. Vzbudí se v nich hormony a to je příroda, to není ničí chyba, ale jde o další problém, o kterém se nesmí mluvit. Stále vidí ženy zahalené, co to s nima udělá? I u nich budou nakonec sukně kratší a přestanou nosit burku, jen to ještě chvíli potrvá.

Němci přijali loni 140 tisíc uprchlíků. Dosud se neobjevovaly větší problémy, nyní se tam perou v uprchlických táborech. Domníváte se, že podobné potíže zde byly, jen byly pod pokličkou? Nebo to teď skutečně graduje?

Německo se o nich moc nezmiňovalo, tamní konflikty nebyly takového rozsahu jako ve Francii. Když jich bylo málo, tak se o nich nemluvilo, ale teď bude počet narůstat, začnou první útoky, které nemusí být teroristické. Násilnosti budou v Německu eskalovat. Už i Merkelová má problémy ve své straně a ostatní to před volbami použijí jako kartu. Ale Češi jsou holubice, tady na jestřába nenarazíte. Uvedu příklad: ve Vídni protestovalo kvůli kouření tři sta tisíc hoteliérů. U nás, když jsou to tři stovky, tak jde o velkou slávu. My nejsme demonstrující typy. Jednou za dvacet pět let se zvedneme, ale jižní národy to baví více.

Co si myslíte, že nás přivede k tomu, abychom se zvedli a šli demonstrovat? Musí jít o něco vážného, nebo co Čechy vyburcuje?

My využijeme Dobrého vojáka Švejka. Máme tu výhodu, že se vypořádáme s každou situací. Jako podnikatelé s elektronickou evidencí tržeb, kdy chtějí pomocí softwaru oblbnout Babišovy pokladny. Jsme šikovní, ale chybí nám sebevědomí. Je nás málo, ne tolik, jako velké národy – Američané a Rusové jsou už sebevědomí příliš. Tak šikovní jsme díky totalitě, ta nás naučila si všechno vyrobit, i naše kutilství. Muž staví dům sám, i když si na to může najmout firmu. Jsme kutilové, vemte si prodej ručního nářadí, téměř každá rodina má komplet výbavu nářadí a přitom v době internetu stačí najít firmu, která to udělá.

Prohlásil jste také, že Evropa páchá harakiri v přímém přenosu a ovládne nás zákon šárija. Skutečně si myslíte, že nedokážeme ochránit naši kulturu?

My především nedržíme svoji pozici. Tento princip nevadí a je vítaný, ale když my přijdeme na návštěvu a dostaneme bramborový salát, který nám nechutná, tak ho sníme, nebo řekneme, že nás bolí žaludek. Určitě nebudeme trvat na tom, aby nám hostitel udělal bramborový salát od naší maminky. To neděláme. Ale vybudovali jsme dojem, že budeme vařit podle nich a ustupovat, abychom je neuráželi. U nich ženy nechodí nahoře bez, tak my to zakážeme. Nedržíme svoji pozici, zatímco oni ji drží a mají na to právo. Kdybychom drželi pozici ve smyslu: jste vítaní, pomůžeme, ale nemůžete si vybírat, je to něco jiného.

Zajímalo by mne, jak s odstupem času vidíte situaci na Ukrajině? Pokazili jsme to?

Evidentně jsme to pokazili. Bruselská samolibost, aby Ukrajina vstoupila do Evropské unie, Řecko, Rumunsko, Bulharsko…. Ale vylekali se počtu. Kdyby totiž o uprchlících hlasovali také a my se spojili například s Tureckem, tak by to neměli tak snadné. Obava z počtu existuje a nejde o Česko, které převálcují levou nohou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Zuzana Koulová

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Dvě loutky. Páprda a...“ Vyoral pustil peklo na Bidena s Fialou

15:00 „Dvě loutky. Páprda a...“ Vyoral pustil peklo na Bidena s Fialou

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA – Po návštěvě premiéra Petra Fialy v Bílém domě se z řad jeho podpo…