Islamizace naší země začala, varuje Okamura. A tvrdě účtuje s Konvičkou i Úsvitem

08.05.2016 9:30

ROZHOVOR Není to tak dlouho, co jediným, kdo upozorňoval na rizika a hrozby spojené s migrační vlnou do Evropy, byl Tomio Okamura. Zatímco v sousedních zemích dosahují odpůrci přijímání migrantů úspěchy ve volbách, v České republice z tohoto tématu zatím žádný politický subjekt výrazně neprofituje. Podle Tomia Okamury je jeho Svoboda a přímá demokracie jediná věrohodná politická alternativa, protože Úsvit názorově obrátil, ODS toto téma ignorovala a lidé kolem Martina Konvičky na politiku nemají.

Islamizace naší země začala, varuje Okamura. A tvrdě účtuje s Konvičkou i Úsvitem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda SPD Tomio Okamura

U našich sousedů se odmítání promigrační politiky projevilo jako účinné – na Slovensku při parlamentních volbách, v Německu v zemských volbách úspěchem Alternativy pro Německo, v Rakousku v prvním kole prezidentské volby vítězstvím Norberta Hofera ze Svobodné strany Rakouska. Je pravděpodobné, že i v České republice nějaký politický subjekt získá na svou stranu významný počet odpůrců migrantů?

Uvídíme, jelikož se média a vláda snaží informace cenzurovat. Ale bylo by to potřeba, jelikož Sobotkova a Babišova vláda již začala s nastěhováváním nezákonných migrantů z muslimských zemí do naší republiky na základě kvót Evropské unie, které odsouhlasili proti vůli většiny občanů. Takže islamizace České republiky již začala a je potřeba udělat rychle vládnímu konání přítrž, jelikož se jedná o nevratné kroky, které natrvalo negativně ovlivní soužití v naší republice.

Naše hnutí Svoboda a přímá demokracie jako jediné v Parlamentu od počátku prosazuje nulovou toleranci nezákonné migrace. Ale rád bych na úvod zdůraznil zásadní premisu – já ani SPD nevyužíváme téma migrace, my se problém masové nelegální migrace už několikátý rok snažíme řešit. Vzpomeňte, jak jsem byl ještě předloni zcela osamocený na celé politické scéně, kdo na problém upozorňoval. A ano, snažíme se z toho udělat již několik let veřejné téma. To se stalo až loni.

Jaké šance oslovit tímto tématem voliče dáváte pánům Lidinskému a Černochovi z Úsvitu, který jste zakládal?

Nevím, zda se podaří zmíněným pánům parazitovat na tématu migrace. Jediné, co mohu říct je, že by to bylo absurdní a tragikomické, kdyby na boji s islamisty a migranty vydělávali ti, kdo pro svůj osobní byznys a kšefty s Araby zinscenovali puč v Úsvitu právě pod záminkou, že Okamura, Fiala a Novák jsou protimuslimští, protiimigranští a xenofobní. A po puči a zradě najednou názorově obrátili. Takovým politickým podvodníkům přece rozumný člověk neuvěří. Navíc nynější Úsvit degraduje fakt, že ho řídí Vít Bárta z Věcí veřejných a je to v současnosti jen jeho další projekt podobný Věcem veřejným.

Po roztržce s Úsvitem zakládá lídr Bloku proti islámu Martin Konvička politický subjekt, který by se měl jmenovat Alternativa pro Česko. Mohla by být pro voliče tedy zajímavější tato česká varianta na Alternativu pro Německo?

Pan Konvička to sice zřejmě s bojem proti islámu myslí upřímně, ale i já budu upřímný. Pan Konvička, jakkoli to je slušný člověk, není politik ani lídr a nejde jen o to, že se absolutně neorientuje v drtivé většině politických témat, která je potřeba řešit pro zlepšení životů občanů České republiky.

Navíc německá AfD je strana, která se profilovala ekonomickými tématy a euroskepticismem. Zato lidé kolem Martina Konvičky až na výjimky nemají na to, aby zvládli jakákoli hlubší témata. Parlamentní strana musí umět víc, než jen zorganizovat demonstraci a věnovat se jen jednomu tématu. Parlamentní strana musí umět připomínkovat a psát zákony ze všech sfér naší společnosti, musí řešit komunální i celostátní témata. Navíc v Konvičkově BPI probíhá proces rozkolu, který nejenže neutichá, ale naopak se vyostřuje.

Největší stranou, která si protimigrační téma bere za své, je ODS. Mohlo by ji pomoci k sobě přilákat větší počet voličů, než jí momentálně přisuzují předvolební průzkumy?

ODS téma migrace stejně jako všechny mainstreamové partaje zcela ignorovala, takže je v tomto tématu stejně nevěrohodná jako jiné strany. Představitelé ODS byli mezi těmi, kteří ještě nedávno bagatelizovali moje upozorňování na hrozící problém a dělali ze mne uměle populistu. Ovšem následně si v ODS uvědomili, že je potřeba zvýšit populisticky preference, takže toto téma začali reflektovat, stejně jako ho musí nyní zkusit – více či méně – uchopit všechny strany, pokud nechtějí přijít o podporu voličů, jelikož to bude problém pro příštích několik let. I politici ČSSD a hnutí ANO budou muset začít být realističtí, protože to, že odsouhlasili kvóty a již začali přijímat natrvalo migranty do České republiky, bude katastrofa.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Může se objevit jako úspěšný nositel tohoto tématu někdo jiný, třeba spojený s Václavem Klausem, jenž má velice blízko k Alternativě pro Německo?

Nehledal bych mesiáše ani lídra trhu. Žádný nebude, protože téma migrace si postupně rozebraly všechny strany, i ty, které ho nejen ignorovaly, ale které se na vytvoření problému podílely. Takže podle mého politickým tématem sice migrace bude, ale nerozhodne o vítězství v jakýchkoli volbách.

Na závěr jsem si nechal vaši Svobodu a přímou demokracii. Proč byste tématem migrace měli veřejnost oslovovat nejvíce právě vy, a neuvažujete o navázání užší spolupráce třeba s Alternativou pro Česko, případně někým jiným?

SPD je díky svým zakladatelům jediná věrohodná politická alternativa. STOP nelegální migraci, STOP islamizaci, STOP politické korektnosti. A naopak ANO vlastenectví a ANO prosazování přímé demokracie, tedy přímé odpovědnosti politiků a soudců a možnosti přímého zapojení občanů do politiky formou referenda a odvolatelnosti politiků – to jsou naše programové body od momentu, kdy jsem vstoupil do politiky. Tedy od momentu, kdy ostatní politici a ostatní politické strany nejenže neměli o problému ani páru, ale ještě mne navíc záměrně pomlouvali.

Pokud jde o spolupráci, se slušnými lidmi se vždy dohodnu, nemá ovšem smysl spolupracovat s podvodníky. Ono by to nakonec stejně nic dobrého nepřineslo, to jsem už pochopil.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jiří Hroník

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Opravdoví „dezoláti“ jsou v současné hrůzovládě. Černocký o Fialovi a notičkách od CIA

19:48 Opravdoví „dezoláti“ jsou v současné hrůzovládě. Černocký o Fialovi a notičkách od CIA

„Rozčarování z EU narůstá. Volby třeba na Slovensku anebo v Nizozemsku to jasně prokazují,“ říká pub…