Kalašnikov? Kravina, pitomá aféra. Zeman je vtipný. Dcera Michaela Kocába nás opravdu překvapila

04.02.2016 12:41

Spisovatelka, zpěvačka a dcera exministra Michaela Kocába Natálie odpovídala v lednu spolu s dalšími známými osobnostmi pro měsíčník ELLE na dotazy ohledně Miloše Zemana. Anketa ale nedopadla příliš dobře, neboť Zemana tehdy všichni zkritizovali. „Takovou přehlídku zakomplexovaných Čecháčků jsem už dlouho neviděl,“ reagoval na ni dokonce i prezidentův mluvčí Jiří Ovčáček. ParlamentníListy.cz ale zjistily, že Natálie Kocábová si se Zemanem paradoxně v některých věcech notuje.

Kalašnikov? Kravina, pitomá aféra. Zeman je vtipný. Dcera Michaela Kocába nás opravdu překvapila
Foto: Facebook
Popisek: Natálie Kocábová

Slova prezidenta Miloše Zemana o možnosti odvolání premiéra Bohuslava Sobotky kalašnikovem vyvolala obrovský rozruch. Jaké jste měla vy osobně z toho pocity?

Nijaké pocity. Zeman je bonmotista a odpověděl pravdivě. Nevím, co je na tom špatně. Kdyby se do módy vrátily atentáty, možná se máme líp.

Zemanovým výrokem o kalašnikovu se měla na návrh poslankyně z ODS Miroslavy Němcové zabývat Poslanecká sněmovna, protože prý byl „ohrožen samotný princip parlamentní republiky“. Nakonec ale poslanci tento návrh neodhlasovali. Ohrozil podle vašeho mínění prezident princip parlamentní republiky?

Myslím si, že je to naprostá kravina, Zeman udělal horší věci, tohle byl sarkastický vtip. Zeman je příliš líný na nějaké kalašnikovy. Je to pitomá aféra v záplavě mnohem důležitějších afér.

Proč se podle vás právě teď pustil prezident Zeman tak zostra do premiéra Sobotky? Když po Zemanově prohlášení o kalašnikovu premiér uvedl, že je to od Zemana hloupé sdělení a že to děsí jeho rodinu, tak na to Zeman v rozhovoru pro časopis Týden uvedl, že nevěří schopnostem premiéra. Podle něj je Sobotka bezvýrazným politikem, neumětelem a hňupem.

Nejsem si jistá, ptáte se špatného člověka. Politiku sleduji, ale celý seznam toho, co mu na Sobotkovi vadí, vám nedám. Jedna z věcí jsou určitě imigranti, ale Zeman si může dovolit svůj autentický názor, Sobotka je v záplavě různých zájmů a musí torpédovat. Myslím, že kdybyste se ho soukromě zeptala vy na názor, taky to bude jiné.

Optikou Miloše Zemana prý Sobotka není mluvčím národa, který se děsí migrační vlny a má hrůzu ze všech negativních důsledků. Sobotka naopak o Zemanovi tvrdí, že je v otázce migrační krize populistický. Oba klíčoví politici Česka se tak neshodnou ve zcela zásadní otázce, kterou řeší celá Evropa. O čem tohle svědčí?

O ničem. Protože se v této věci neshodne nikdo – ani kamarádi, ale ani rodiny. Já bohužel se Zemanem v tomto imigračnim problému souhlasím. Od začátku. Jeho názory jsem sledovala už dávno před zvolením. Asi vás tím šokuji… ale už to musím přiznat. Já s ním mám naopak velký problém v postoji k Rusku, což je v druhém plánu hodně provázáno s imigrační problematikou a tam si myslím, že Zeman chybuje. A bude to mít fatálni dopady a to i na poli imigračního problému. To je podle mne největší jeho mínus a důvod, proc nesmí byt znovu prezidentem. Musíme od Ruska teď a ne zítra. Dneska!

Zemanovi i přes časté útoky médií paradoxně stoupá obliba u lidí. Stále roste počet jeho příznivců a podporovatelů. Čím je to podle vás způsobeno? V čem tkví Zemanovo kouzlo?

Zeman je vtipný, to je půlka výhry. Říká to, co lidé chtějí slyšet, a neříká to, co slyšet nechtějí. On si to myslí, o tom moc nepochybuji, ale už je mu asi jedno, že pár věcí by bylo dobré také někdy vysvětlit. Například to Rusko… jenže v tom už mlčí, čmž má obrovský a podle mě zničující vliv na tuhle republiku.

Miloš Zeman bude zastávat prezidentský úřad ještě dva roky. Co byste mu popřála?

Já bych chtěla, aby se uklidnil, smiloval se nad pražskou kavárnou a uvědomil si, ze je také našim prezidentem. Čili prospělo by mu, kdyby se setkal v nějakém dialogu a nepálil hned ostrejma do všech, co s ním nesouhlasí. Zejména v této šílené době je třeba spojit nějak síly. I když to je klišé a hlavně utopie… Čekají nás těžký časy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Olga Böhmová

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jednou nohou v kriminále. „Fialův hnůj“ už dohnal zemědělce

4:44 Jednou nohou v kriminále. „Fialův hnůj“ už dohnal zemědělce

VIDLÁKŮV TÝDEN Všichni jsme jednou nohou v kriminále a úřady si už došláply na ty zemědělce, kteří v…