Lídr kandidátky Antibursík - Stop ekoteroru: Do dvou let bude v každé vesnici socha Babiše

22.05.2014 22:04

ROZHOVOR Kdo do politiky vchází v České republice bohatý, končí na dně a kdo přichází s holou, kupuje nakonec byty na Floridě. Tak to prostě v Česku je. Tvrdí to jeden ze dvou kandidátů ve volbách do Evropského parlamentu, lídr politické strany Antibursík – Stop ekoteroru Ivo Kasal. Podle něj je nutné zastavit ekoteroristy, kteří propracovaným způsobem využívají mediální cesty, jak ovlivňovat stavby silnic, heren nebo třeba těžbu surovin.

Lídr kandidátky Antibursík - Stop ekoteroru: Do dvou let bude v každé vesnici socha Babiše
Foto: Facebook
Popisek: Ivo Kasal

Pro ParlamentníListy.cz dále řekl, že dotace Evropské unie narušují ekonomiku trhu a současné politické dění v Česku směřuje k vládě jedné strany. Jestliže nezasáhneme, do dvou let bude v každé vesnici socha Andreje Babiše, otce a zakladatele Agrofertistánu, myslí si Kasal.

Volební kampaň i stranu Antibursík jste postavili na boji proti ekoteroristům, jenž charakterizujete odporem proti různým stavbám ku prospěchu lidí a podporou zelených projektů, které jim mají přinést prospěch. Koho v české politice považujete za ekoteroristu?

V České republice působí ekoteroristické nátlakové skupiny a jednotlivé osoby. Fungují jako organizace, nejčastěji občanská sdružení, tvořená členy rodiny nebo žíjící v rodině podobných vazbách. Jejich různé názvy mají zmást kontrolní úřady při dohledávání vzájemných toků finančních prostředků, především přeposíláním evropských nebo státních dotací, nadnárodních nadací a podobně?

Všechny splupracující organizace používají shodné postupy a metody k zajištění cíle svých aktivit, to znamená dosažení kompenzací od terorizovaných subjektů, jež mediálně deptají prostřednictvím lží. Centrála vytipuje finančně dobře situovaný tuzemský legální subjekt, o jehož komerční existenci, nebo neexistenci rozhoduje veřejné mínění. Jedná se o subjekty realizující veřejně prospěšné akce, komerční akce jakýchkoliv velkých řetězců nebo legální provozovatele sázkových her.

Následuje sumarizace komerčních aktivit vytipovaného subjektu po celé republice. Vznikají mapy předpokládaných úložišť, elektráren, hazardu. Společným rysem aktivit ekoteroristů je například permanentní studium územních plánů, organizace lokálních protestů, získání sympatizantů a zakládání poboček.

Pak následuje vytváření obecného negativního názoru formou šíření nepravdivých zpráv poškozujících komerční zájmy vytipované společností. Začíná se informacemi spřátelených novinářů v lokálních médiích. Potom přicházejí zprávy o protestech či manifestacích v centrálních. Informují stále stejní novináři a jejich odměnou je nosné téma, četnost jejich prezentací, pracovní postup, větší viditelnost, novinářské ceny.

Mediálně napadené subjekty se dostávají do svízelné ekonomické situace, kterou řeší vyhledáním kontaktu na občanské sdružení, nadaci a podobné ekoteroristy se snahou o dosažení diskuse, odstranění lží. Za kompenzaci ekoteroristé ustupují. Mediální kauza končí, komerční projekt může pokračovat. Systém je dokonale propracován tak, aby nemohlo být podáno trestní oznámení na vydírání.

Na svých webových stránkách tvrdíte, že název Antibursík nemá nic společného s fyzickou osobou. Nabízí se otázka, jaký je váš názor na Martina Bursíka a jeho ekologickou činnost?

Ve škole jsme se učili, a potvrzuje to každý slovník cizích slov, že anti- značí opak, protiklad nebo odpor. My jsme použili anti ve smyslu protikladu, a to názorům prezentovaným Martinem Bursíkem. Zatímco jiné strany mají problém vtěsnat svůj program na desítky stránek a voliči nevědí, které z nich hlásané patří, nám se to podařilo dostat do jedné jediné věty. Jsme anti, protože hodláme ochránit přírodu jinými než Martinem Bursíkem prosazovanými metodami, preferujeme atomovou energii, neboť je k přírodě nejšetrnější.

Podporujeme prolomení limitů na těžbu čehokoliv, pokud budou použity nejmodernější metody. Stálá argumentace z devadesátých let připomíná tehdejší názory na mobilní telefony té doby. A kde jsou telekomunikační technologie dnes? Odmítáme zdražování energií připlácením na obnovitelné zdroje. To však neznamená, že odmítáme obnovitelné zdroje, hodláme prosadit co nejrychlejší dokončení kvalitní silniční sítě a další.

Chcete rozšířit trestní zákoník o lež veřejnou cestou, která ekonomicky poškodí firmy, jaký by měl být trest a v jakých případech by zákon platil? Co vás k tomu inspirovalo?

Soukromá osoba, pokud  o ní někdo lže a způsobí jí problémy, může podat trestní oznámení na pomluvu. Když někdo lže o právnické osobě nebo celém odvětví lidské činnosti, je obrana složitější. Naším cílem je omezit alespoň to lhaní, které způsobuje ohrožení příjmů veřejných rozpočtů nebo narušení chodu podniku. A co nás inspirovalo? Tvrzení pseudoekologů z brněnského sdružení Brnění, že v České republice spáchalo v roce 2011 šest set osob sebevraždu v důsledku hry na výherních automatech. Hněv veřejnosti a volání po zpřísnění pravidel následoval. Nikoho nezajímalo, že je to lež jako věž, a začaly se připravovat předpisy k omezení této činnosti.

Úředníci, kteří se oboru a příjmu z něj zastali, byli  okamžitě bez důkazů označeni za zkorumpované, dehonestováni a z práce vyhozeni. Došlo to tak daleko, že dnes stát likviduje cca šedesát tisíc pracovních míst v oboru bez jakékoliv náhrady, bezdůvodně se trestají legální podnikatelé, kteří investovali do nemovitostí, provozoven. Proč? Protože je zapotřebí převést české hráče na zahraniční nelegální servery nabízející naprosto shodné sázkové hry. Pseudoekologické výkřiky, kampaň organizují pseudozelení ze stran Zelení a LES, že se odstraní hazard, jsou lží, která způsobí jediné – miliardové ztráty.

Protože hazard zde zůstane, jen příjmy z něj skončí v zahraničí a státu zůstanou jen ty problémy. Lež jako nástroj likvidace konkurenčních firem je u nás běžná. A právě tento postup by měl být právní úpravou znesnadněn. Autor nepravdivé informace by ji měl doložit. Pokud tak neučiní, měl by nést veškerou odpověnost, tedy i trestně právní. Věřte, že by se nám hodně ulevilo.

Jste proti jakýmkoliv dotacím z Evropské unie do komerčního prostoru, proč?

Souhlasíme s názorem odborníků, že každá dotace narušuje volnou ekonomickou soutěž.  Je to vlastně výsměchem podnikavým a snaživým, protože méně zdatný v oboru, ale zdatný v získávání konexí a kontaktů, může nakonec toho slušného z trhu vytlačit. Víme však, že dotace se zrušit nepodaří. Proto jsme toho názoru, že je třeba české podnikatele podržet, přistoupit na hru a pomoci jim dotacemi také, a to tam, kde jiný soutěžitel má dotační výhodu. Tedy dorovnat a srovnat podmínky.

Je pro vás ekoterorista třeba Andrej Babiš s řepkou olejkou? Jak vnímáte jeho vstup do politiky a proč myslíte, že do politiky vstoupil? A co dotace, které čerpá?

Kdo je ekoterorista jsem vysvětlil v první otázce. Andrej Babiš není ekoterorista. Je to podnikatel, který dokonale a beze zbytku využil možností, které mu dával právní řád. A pokud mu je přestával dávat, tak se rozhodl, že vstoupí do politiky a vlastní tvorbou právních předpisů si svůj byznys prostě ochrání. Porušil tak nepsané pravidlo skutečných byznysmenů, proto se nesmí divit, že zbytek miliardářů udělá to samé jako on, a navíc se proti němu sdruží a vyhrají. Nikoliv však otevřeně.

Založí si strany, nakoupí odborníky, média a potom se uvidí, zda pan Babiš ekonomicky vůbec přežije. Ono totiž stále platí: Kdo jinému jámu kopá, sám do ní padá. A dále platí, že kdo do politiky vchází v České republice bohatý, končí na dně a kdo přichází s holou, kupuje nakonec byty na Floridě. Tak to prostě v Česku je.

Který krok České republiky považujete v ekologii za nejhorší?

Blokování právních předpisů, které by zaručily státu jeho řádné fungování při prosazování zájmů celku proti zájmům pár jedinců v občanských sdruženích. Neexistence možnosti rázně se vypořádat s blokátory dálnic, úložišť odpadů, staveb celonárodního významu, to je zásadní chyba. Doporučil bych převzít předpisy vyspělých zemí, které si s ekošikanou poradit umí.

Který naopak za pozitivní?

Že vznikla naše strana a veřejnost již chápe, o co nám jde. Odstavit pseudoekology od kšeftu s ochranou přírody.

Jaké jsou vaše cíle v Evropském parlamentu? Na co dalšího se chcete zaměřit?

Naše strana byla registrována loni v polovině listopadu a fakticky začala fungovat po sjezdu konaném dne na začátku března tohoto roku. Interní předpisy nám ukládají účastnit se všech voleb. Do Evropské unie byly první, takže jsme do toho šli.  Myslet si, že se dostaneme do Bruselu, je bláhové. Uděláme však vše, co je v našich silách, abychom veřejnost seznámili s naším programem a dali jí najevo, že se postavíme metodám bývalých členů Strany zelených stojících mimo stranu LES, pseudoekologů, kterým jde jen o vlastní kšefty. Zelené srdcem vyzýváme pravidelně k tomu, aby společně s námi omezili vliv těchto obchodníků s ochranou přírody...

Co si myslíte o budoucnosti České republiky v Evropské unii?

Jsme optimisté.

Měla by Česká republika přijmout v budoucnu euro? Nebo by měla trvat na zachování koruny?

Část našich členů chce euro, část korunu. Nehlasovali jsme.

Jak vnímáte současné politické dění u nás a nynější vládní koalici?

Nyní neodpovím za stranu, protože ani o tom jsme nediskutovali. Odpovím jen za sebe. Vše směřuje k vládě jedné strany. Nepostaví-li se demokratické sily tomuto vývoji, do dvou let bude v každé vesnici socha Andreje Babiše, otce zakladatele Agrofertistánu. Nedemokratické metody jeho projevu musí vidět každý. Je však pravděpodobnější, že Andrej Babiš z politiky vycouvá při prvním ekonomickém ohrožení svého imperia, které způsobí jeho vlastní zaměstnanci. Rozkrádat se začíná v době, kdy majitel na firmu nemá čas. A v Česku to jde zatraceně rychle.

Bývalý advokát JUDr. Ivo Kasal se narodil před 60 lety na Moravě. Pracoval v podniku zahraničního obchodu, působil jako pedagog práva. Jeho koníčkem jsou losy a loterie, o nichž publikoval v tuzemsku i zahraničí. Po revoluci se tím začal i živit. Žije v Ústí nad Labem u silnice z Lovosic do Německa, kde mu natolik vadí tisíce kamionů pod jeho domem, že odmítá blokování dostaveb dálnic, a proto založil politickou stranu.

 

reklama

autor: Zuzana Koulová

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Drulák: Tomuto člověku se vyplatil Fiala v Bílém domě. Není to Čech

10:02 Drulák: Tomuto člověku se vyplatil Fiala v Bílém domě. Není to Čech

„Byla to čistě rituální návštěva, která měla potvrdit naši absolutní loajalitu Washingtonu,“ hodnotí…