Slavný odborář Dušek: Buď tu budou vládnout Zeman a Babiš, nebo mopslíci a poskoci amerických tajných služeb. Už těch lží z ČT bylo dost

05.09.2017 19:56

ROZHOVOR Jak se blíží volby, tak si policie vzpomněla, jak uvařit Andreje Babiše na kauze, která je půldruhého roku stará. Naopak se zapomíná na kauzu OKD nebo nákupu předražených pandurů, grippenů nebo letounů CASA. Upozorňuje na to bývalý šéf železničních odborů a nyní člen SPO Jaromír Dušek. Je přesvědčen, že stejně jako v parlamentních, tak i prezidentských volbách jde o to nastrčit do funkcí mopslíky a poskoky, naprosto tvárné služebníčky, kteří budou poslouchat, ale jimiž často napadaní Andrej Babiš a Miloš Zeman rozhodně nejsou.

Slavný odborář Dušek: Buď tu budou vládnout Zeman a Babiš, nebo mopslíci a poskoci amerických tajných služeb. Už těch lží z ČT bylo dost
Foto: Hans Štembera
Popisek: Odborář Jaromír Dušek

Anketa

Kdo by měl být německým kancléřem?

hlasovalo: 7648 lidí

Vzhledem k tomu, jaké informace přicházejí ze západní Evropy o násilných či teroristických činech lidí, kteří se tam dostali v rámci takzvané uprchlické krize, dá se čekat, že téma migrace bude hrát roli i u nás v parlamentních i prezidentských volbách. Jak bychom měli k přijímání migrantů do naší země přistupovat?

Můj názor je dlouhodobě konzistentní, tedy odmítavý. Správně používáte výraz migranti, protože se v žádném případě nejedná o utečence. A když se v nějakém minimálním počtu dá hovořit o utečencích, tak jen o takových, které ti, co nás nutí k přijímání migrantů, svými bombardéry vyhnali ze svých domovů bombardováním škol, nemocnic, civilních objektů především v Afghánistánu, Iráku, popřípadě Sýrii. Ve skutečnosti vyhánějí naši spojenci v NATO civilní občany z jejich domovů, tak by se také o ně měli postarat.

A pokud se jedná o africké běžence, tak určitě ani Československo, ani Česká republika nikdy nebyly koloniální zemí tak jako ty ostatní v Evropě – Francie, Portugalsko, Španělsko, dokonce Německo, Itálie, samozřejmě Británie. Ty se stovky let podílely na totálním vykrádání těchto států a bohatly na úkor těchto afrických zemí, na úkor svých kolonií. To dodnes zavdává na ten výrazný rozdíl v ekonomice vůči postkomunistickým zemím, které nebyly koloniálními zeměmi, a vůči těm zemím, které toho nadbytku z vykrádaných zemí využívaly, ať už nerostných surovin, v posledním období především ropy a plynu. A kdykoli objevila některá země na svém území zásoby ropy, tak Američané s ostatními, ať už British Petroleum nebo jinými společnostmi našli důvod, jak tam údajně vyvézt demokracii, aby jim mohli jejich nerostné bohatství ukrást. A když se ta země vzepřela, tak z toho vzešla válka a další migranti, viz zavražděný Kaddáfí, vykradená Libye a zdevastovaná severní Afrika.

Mnohem intenzívněji se v posledních týdnech diskutuje o našem vztahu k euru. Premiér Bohuslav Sobotka chce ještě v samém závěru svého mandátu přimknout Česko blíže k EU. Konkrétně zajistit naše volné přičlenění k eurozóně, čímž dáme najevo, že stojíme o euro. Je to správný krok ve světle úvah o tom, zda máme být součástí „tvrdého jádra EU“? Robert Fico sdělil, že životním prostorem Slovenska je EU a chce být v tvrdém jádru, i třeba na úkor spolupráce s Visegrádem…

Jestli si pod pojmem „tvrdé jádro“ představujeme, že by u nás třeba na Václaváku měly najíždět kamiony do občanů, nebo někdo vystřílet nějakou restauraci či kavárnu, tak jestli tohle je tvrdé jádro zemí, které absolutně nezvládají svoji roli ochrany bezpečnosti svých občanů, dokonce mají na svém území vyhlášený výjimečný stav a absolutně nejsou tyto státy schopny zajistit to základní, tedy nejen ekonomické, ale především bezpečnostní zájmy země, tak potěš pánbůh.

Ze strany českého i slovenského premiéra, kteří se tímto výrazně vymezili z Visegrádu, když začali hovořit o tzv. tvrdém jádru, to považuji za zradu svých občanů a zradu V4. Jestliže poslední dobou pan Sobotka – a nejen on, jsou to hlavně původní havlisté – najednou hovoří o nutnosti mít euro, tak já tvrdím, že by to byla největší zrada na naší ekonomice. A tady, byť ve většině případů jsem se názorově rozcházel s bývalým prezidentem Klausem, tak v současné době mi jeho názory velmi konvenují. A říkám: rychle pryč od eura a žádné euro. Poškodilo by naši ekonomiku, bohužel, už Česká národní banka nás svými intervenčními nákupy připravila o biliony korun. To je nehoráznost. Zaplatí to opět občané České republiky, abychom sponzorovali dolar, abychom sponzorovali chátrající a upadající Evropu. Myslím, že na Sobotku toho vědí na Západě víc, než víme my, a vydírají ho tak, že aby si zachránil kůži, tak je schopen jim vlézt do toho konečníku úplně celý.

Hodně se také mluví o levné práci, volební lídr ČSSD Lubomír Zaorálek prohlásil, že podnikatel, který neumí dobře zaplatit své zaměstnance a který se hroutí ze zvýšení minimální mzdy, je darebák a neměl by podnikat. Jiní socialisté a odboráři říkají, že když máme nevídaný hospodářský růst, musí se zvýšit zaměstnancům platy, protože „kdy jindy už“. Je to správný přístup k věci?

Trošku to spojím s kritizovaným prohlášením bývalého ministra průmyslu a obchodu Jana Mládka, když řekl, že OSVČ vlastně žijí na úkor zaměstnanců, respektive na úkor celé ostatní společnosti a platí méně, než získávají. Určitým způsobem s oběma prohlášeními souhlasím. Já jsem totiž až do letošního roku byl OSVČ i zaměstnanec. A když jsem se podíval, kolik jsem hradil na zdravotní a sociální pojištění, tedy na budoucí důchod jako zaměstnanec a kolik jako OSVČ, připadal jsem si jako lump, když jsem si přesedl na pomyslnou židli podnikatelskou. Protože jsem platil zlomeček toho, co jsem platil jako zaměstnanec.

A když se podíváte na makročísla, a to může každý, do příjmu státního rozpočtu, tak zjistíte, že na sociálním a zdravotním pojištění se od zaměstnanců vybere několikanásobně víc, než následně spotřebují, zatímco od tzv. podnikatelů a živnostníků se vybere zlomek toho, co spotřebují. To je jednoznačně důkaz toho, a o tom zřejmě hovořil dřívější ministr Mládek, že žijí na úkor společnosti. Já vím, že jim je sice potom vyměřen důchod podle nahlášeného příjmu, ale když se potom důchod zvyšuje, tak se zase zvyšuje z peněz těch, kteří odvedou více, než spotřebují, protože už se nemá z jakého příjmu toho živnostníka či OSVČ brát, už tam žádný příjem nepřiplyne, když je v důchodu. Navýšení penzí se pak týká všech důchodců, tedy i těch, kteří tam přispívali minimum.

A tvrdím, že jestli někdo nevydělá na minimální mzdu svého zaměstnance, o čemž jsou v poslední době časté debaty, tak ať probůh přestane podnikat a jde dělat něco smysluplného.

Před blížícími se volbami nastal rozruch kolem policejní žádosti o vydání Andreje Babiše k trestnímu stíhání. Padají výzvy k jeho odstoupení z voleb, Babiš se cítí jako v 50. letech, političtí vězni proti tomu protestují, ANO zpochybňuje vyšetřujícího policistu a internet se baví tím, že Babiš půjde „do tepláků“. Jak celé to dění vnímáte?

Útok na politické protivníky je pořád ze stejné dílny. Opět jsem u havlistů, kteří nastoupili, ať už to bylo ve vládách, které využily tzv. úniků ze spisů, jako bylo za pana Ivana Langera, nebo za Kalouska a podobně. Já tyhle předvolební tahy považuji za vysoce účelové a za zneužití státních orgánů ve volebním boji. Jak to, že policie všechny výslechy, které bylo třeba provést, i když nechci pana Babiše v žádném případě hájit, provedla před rokem?

A když se blíží volby, tak si najednou vzpomene, jak Babiše uvařit na kauze, která je půldruhého roku stará. Zajímavé v této souvislosti je, že se prudce zapomnělo na kauzu pana Sobotky ohledně OKD a že se zapomnělo na kauzy pana Kalouska, kterých je tu z minulosti nepočítaně, ať už se týkaly nákupu předražených pandurů, nebo grippenů nebo letounů CASA a podobně. Nad nimi se najednou voda zavřela.

Mně to všechno připadá, že je to všechno organizované uraženou skupinou, kterou tady představoval pan Schapiro. To jsou pro mě americké tajné služby, které tady potřebují nastrčit mopslíky a poskoky, kteří budou poslouchat, co si budou přát, jak je to v ostatních zemích, jako je třeba Merkelová nebo Macron. Takže to je cesta, jak sem dosadit služebníčka naprosto tvárného, na kterého mají, pokud možno, dostatek materiálů k vydírání, který bude poslouchat a jehož budou, dokud se bude hodit, využívat. Babiš tento typ není. Možná o něm vím víc než sto novinářů, kteří o něm píší, a přesto tohle považuji za účelový politický atak a zneužití státních struktur.

Hne se ve voličích ANO svědomí a zváží svou volbu, jak předpokládá bývalá předsedkyně Poslanecké sněmovny Miroslava Němcová, nebo Babišovi voliči svůj „idol“ tak zbožňují, že mu přiřknou roli mučedníka a ještě více za ním budou stát?

Jsem přesvědčen, že nevýrazná osoba paní Němcové je zárukou toho, že Babišovi preference spíš porostou. Ona by samozřejmě opět ráda v nedělní podvečer svátečně oblečená a nalíčená čekala, až přijde „úplně nenadálá“ žádost o vydání pana Babiše, aby ji hned večer třeba v deset podepsala, protože od toho tady dělá poskoka takovým politickým trikům. To bylo v případě Ratha. Ráda by se opět takové role ujala, ale už není v takovém postavení, aby to mohla uskutečnit.

Takoví lidé jako Kalousek, Němcová a ostatní se zviditelňují jen díky viditelným osobnostem. Když neřeknou ve větě Zeman nebo Babiš, tak by se do médií vůbec nedostali. Já jsem přesvědčen, že konají maximum pro to, aby Babišovi bez jeho nákladů razantním způsobem znásobili ve všech médiích volební kampaň a on tak jednoznačně a drtivě vyhrál bez ohledu na to, co si o tom myslím já nebo co si o tom myslí ostatní.

Čím to, že ačkoli je kolem Andreje Babiše mnoho stínů a pochybností, tak ho lidé přijímají lépe než zavedené politiky?

Je to i dílem marketingu, který se výrazně liší od jiných politických stran. Začnu tím, že mnozí političtí zkrachovanci se snaží na politickém nebi získat pozornost voličů tím, že říkají: nebudeme dělat to, co Zeman, tedy buď Drahoš, nebo Horáček, že by nedali milost Kajínkovi, nebo se omluvili Peroutkově vnučce či podobné nesmysly. Ale musí použít jméno Zeman, aby to vůbec někdo zveřejnil, protože to je jinak nezajímavé. Je to jen důkaz, že vlastní názor a žádná vlastní řešení skutečných problémů nenabízejí. Jsou to naprosto prázdné figurky, opět vytipovaní poskoci, kteří by asi Schapira vídali každý týden třikrát a brali by si od něj rozumy a pokyny. Takhle se nechovají ani Zeman, ani Babiš.

A jestliže Babiš dělá neotřelou kampaň a začal otevřeně kritizovat havlisty a jejich pohrobky, tak se mu dostalo toho, co měl předpokládat – fatálního útoku všech potrefených hus. Pustil se do Sobotky a OKD a bum, má tady z vnitra objednávku. Podívejte se do jakého šiku, do jaké naprosto nesourodé politické sestavy se seřadili, aby zaútočili na Babiše. Jedno nelze Babišovi v žádném případě upřít. V Česku máme mnoho miliardářů, bez pochyb mezi ně patří Kalousek, ale ani jeden z nich nemůže prohlásit, že živí tisíce lidí, kteří odvádějí zdravotní a sociální pojištění, mají zaměstnání, neberou minimální mzdu. Nechci polemizovat o tom, jestli pan Babiš všechny své firmy získal naprosto čestně, řekl bych, že je získal v duchu mezí, které zákon umožňuje, ale z těch firem platí stejným způsobem odvody jako ostatní poctiví podnikatelé. Můžou tohle říct všichni omilostnění miliardáři, kteří dostali úplnou náhodou milost od končícího prezidenta Klause?

Zatímco Andrej Babiš vykládá, jak chce stavět silnice a železnice, zvedat důchody a platy učitelům, vybírat daně, šetřit peníze státu, dlouholetí politici si stále vedou svou o pravici, levici, konzervatismu, socialismu, liberalismu, demokratických disidentech v Rusku a v Číně, o sametové revoluci. Vystihuje šéf hnutí ANO lépe to, co lidi zajímá?

Zcela určitě. Nemůžu se pořád zbavit dojmu, že ta prozápadní klika v duchu politické korektnosti a všeho, co k nám přichází ze Západu, ve skutečnosti znamená neuvěřitelné lži. A že už těch lží, ať už ze strany České televize nebo nosných médií či ze strany Západu bylo ažaž. Vždyť si jenom vzpomeňme, na základě jakých lží zničili Američané a jejich spojenci Irák, na základě jakých lží ničí Sýrii a takhle bychom mohli pokračovat. Stejným způsobem bez jakéhokoli mandátu rozbombardovali jeden z nejvyspělejších států Afriky Libyi.

A dokud naši politici budou k takovým věcem mlčet, budou lidem dál lhát, že je potřebné podporovat Ukrajinu, která vraždí své vlastní občany, a snažit se vyvolat válečné obavy a válečnou náladu poukazováním na Rusko, tak jim lidé věřit nebudou. Copak se Rusko za posledních dvacet let alespoň zlomkem přiblížilo agresorovi Američanům? Vyhlásí proti Americe někdo sankce za to všechno, co bez mandátu OSN všechno vyvolali? Vidět ve všem Putina a ruské hackery a demonstrovat jednotu, když nám tzv. teroristické skupiny mimochodem vyzbrojované a organizované opět ze Západu zamordují další spoluobčany a blízké, když neumíme bránit vlastní hranice, tak proboha, ti naši lidé nejsou úplná hovádka a úplné ovce.

A jestli někdo říká, že je potřeba, aby se přestalo krást tak očividně, jak se krade, že je potřeba, aby očividní zloději, co nikdy nebyli potrestaní, aby potrestáni byli, aby se to řešilo, aby přestaly zbytečné úniky ze státního rozpočtu, aby lidé měli práci, aby se investovalo do infrastruktury, která přináší další budoucí rozvoj, no tak když tohle Babiš říká, tak mu lidé nepochybně rozumějí víc, než když jim někdo vykládá nesmysly typu, že budeme tvrdým jádrem Evropské unie. Z toho mají lidé husí kůži. Takže Babiš je jednoznačně přijatelnější. Dříve jsem si myslel, že bude na překážku jeho nedokonalá čeština, ale i ta je změnou, na níž lidé slyší zrovna tak, jako když Okamura řekne „my Češi“. Má to určitou přitažlivost.

Babiš zpochybňuje – a možná právem – žádost o své vydání. Občané přece už zažili i v přímém televizním přenosu několikrát nájezdy zakuklených ozbrojenců tu na televizi, tu na toho podnikatele, tu na tamtu skupinu. A za rok to vyšumělo, žádná obvinění ani odsouzení z toho nejsou. Tak proč by si zrovna teď měli myslet – a zrovna před volbami – že z tohohle pršet bude? Já jsem přesvědčen, že to je politická objednávka. A domnívám se, že převáží to, že Babiš má více plusových než mínusových bodů a ještě mu to přinese zvýšenou popularitu a markantnější rozdíl mezi budoucím vítězem voleb, tedy jím, a ostatními politickými subjekty.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Je kvůli Andreji Babišovi v naší zemi skutečně ohrožena demokracie, jak tvrdí jeho odpůrci? Máme důvod bát se, že dopadneme jako Polsko či Maďarsko, kde většina společnosti podporuje Kaczynského a Orbána?

To, že většina společnosti podporuje pana Orbána a pana Kaczyňského svědčí o tom, že v těchto dvou zemích demokracie skutečně je. Protože tam si voliči drtivou většinou hlasů zvolili demokraticky tyto lidi, když hlásali názory, na základě kterých jsou dnes kritizováni. Tedy ne migrantům, větší samostatnost, méně Evropské unie, méně nařizování různých hloupostí z Bruselu nebo káravých projevů typu Macrona vůči Polsku. Ano, tam jsou lidé hrdí na to, že si demokraticky zvolili do čela lidi, kteří se za národ, za stát staví. Já si myslím, že u nás je té demokracie už poskrovnu. Ti, co mají strach o demokracii v České republice, se přímo podíleli na tom, že už tu skoro žádná není. Snažíme se zavádět politickou korektnost a máme sice plnou hubu řečí o svobodě projevu, ale zkuste dnes říci něco na adresu Američanů, něco na adresu Bruselu, tak se stanete terčem rádoby politologů nebo velmi citovaných různých tlučhubů typu Jandy a jiných hlupáků, kteří rázem bez jediného slova argumentace urážejí ty, kteří projeví svůj názor. Tomu ještě u nás říkáme demokracie? Vždyť tu žádná není.

František Ringo Čech, Olga Sommerová, Václav Klaus mladší, Adam Komers. To jsou některá známá jména lidí, kteří míní kandidovat ve sněmovních volbách. Kdo z nich by českou politiku obohatil, a kdo ne?

Neočekávám to například od pana Komerse. Asi si na mě už nevzpomene, ale odborové sdružení železničářů pod mým vedením tehdy zachraňovalo vzdorující redaktory České televize. Asi nebude úplně dobře, abych o tom říkal více, protože nebýt nás, tak by možná skončili všichni v base. Ti, co získávají za peníze koncesionářů určitou popularitu veřejnosti, protože za naše povinně odváděné prachy – mám to dokonce v účetnictví uvedené jako poplatek za vymývání mozků – za tyhle poplatky z donucení se jen zviditelňují a pak se tváří jako nositelé pravdy a jjenom zneužijí toho, že jsou hodně vidět. Když pan Komers řečnil na náměstí a opakoval fráze, které slýcháváme od knížete nebo od Kalouska, tak je pro mě odepsaný člověk bez názoru, jenom sluha a nastrčená figurka.

Zatímco třeba paní Sommerová jako jedna z nejvýznamnějších dokumentaristek coby žena dlouhodobě působící v téhle oblasti se projevuje nejen v oblasti filmové tvorby, ale velmi často ji slýchám, když jde o to zachránit některou z likvidovaných památek nebo nemovitostí, na které si nějaká podnikatelská skupina chce smlsnout. To považuji také za přínos, i když to není nijak výrazná činnost, ale rozhodně je pro mě přijatelnější než třeba pan Komers.

Václav Klaus mladší svými nezpochybnitelnými zkušenostmi v oblasti školství zastává řadu názorů, pod které bych se z fleku podepsal, protože mám v rodině několik učitelů. Bývá často komentován i v jiných třeba ekonomických oblastech i v širším politickém kontextu, a byť některé jeho názory mi nekonvenují, myslím si, že je schopen oslovit výrazným způsobem voliče než ti dva před chvílí zmínění.

No a jednoznačně za jedničku považuji Ringo Čecha, protože ten prokázal už na tolika polích svoje schopnosti a nebojí se mnohdy velmi kontroverzně pojmenovávat věci pravými jmény a říkat otevřeně svůj názor, že jestli někdo může rozčeřit hladinu politiky v České republice, tak je to určitě Ringo Čech.

Co si myslíte o veletočích kolem hnutí Starostů a nezávislých, jejichž podporovatel miliardář Dalibor Dědek ještě předtím, než se stáhl z čela kandidátky, zvažoval vytvořit při STAN „radu moudrých“, která by dávala podněty, náměty a myšlenky prozápadně a proevropsky orientovaným politickým stranám, a jejím členem měl být teolog Tomáš Halík?

To dost dobře nejde dohromady. Za prvé, kdo dá konkrétnímu člověku certifikát, že moudrým je? Vzdělání ještě neznamená moudrost a vzdělaných idiotů pobíhá po republice na tucty. Dám příklad. Jestliže bývalý generální ředitel, který byl podle mého názoru dosazen hodně velkým omylem do čela Českých drah, pan Emanuel Šíp, byl cenař na ministerstvu financí. A dnes, když si zadáte do vyhledávače jeho jméno, tak vám tam vyskočí dopravní expert. Jestli jemu podobní lidé budou radit v oblasti dopravy komukoli, tak bůh nás ochraňuj. A stejným způsobem, jak si někdo může brát mandát na to, aby o někom řekl, že je moudrý, nebo že moudrý není? Navíc mezi tu skupinu moudrých by se natlačila spousta pitomců a nikdo by se to neodvážil kritizovat, pakliže by byl zapřažen do stejného chovného stáda, nebo pokud by neměl možnost to mediálně tlumočit. A když je jakákoli skupina placená – v našem případě třeba miliardami – tak by tomu i někteří lidé možná uvěřili, že jsou to odborníci. Ale naši odborníci si vymýšlejí tolik hloupostí, že je lepší na to radši nevzpomínat.

A když to pak dáte dohromady s politiky – a neříkejme, že všichni politici jsou jenom blbí, nebo jenom chytří, řekl bych, že mezi politiky je takový průměr společnosti, je to odraz toho, jací jsme my sami. Ale už jste viděl politika, který by se dobrovolně vzdal možných provizí od vlivných, přestože by mu „rada moudrých“ radila: tohle nedělej, tohle by bylo vhodné? Já myslím, že většina z nich se bude řídit podle volebních programů, podle preferencí a podle peněz, které přitečou buď na účet strany nebo na účet jeho osobní. Takže to považuji za naprostou chiméru. To ještě neznamená, že by si lidé neměli nechat radit, ale už jsem, bohužel, příliš starý na to, abych věřil tomu, že se rady zkušenějších těm mladým komsomolcům nějak osvědčily. Většinou ne. Takže na tyhle moudré nevěřím.

A když se ještě vrátím k tomu miliardáři, no tak se podívejme, koho se to chystal podporovat a proč od toho asi utekl. Neříkejme si, že zrovna Starostové jsou ti jediní správní, kteří by měli občany zastupovat v Parlamentu. Máme desítky kauz zlodějů mezi starosty, desítky odsouzených starostů, špatných starostů. Je to stejné jako s doktory, řidiči, nádražáky, novináři. Máme dobré, výborné, průměrné, špatné i hodně špatné. A u těch Starostů je to to samé. To znamená, že žádný výkvět společnosti to není.

Tři měsíce po parlamentních volbách se uskuteční přímá volba prezidenta. Považujete za pravděpodobné znovuzvolení Miloše Zemana? Vede si Jiří Drahoš tak dobře, že už ho favorizují nejen média, ale i sázkové kanceláře? Nebo může uspět někdo jiný?

Já jsem přesvědčen, že Miloš Zeman je v současnosti jediným reálným kandidátem na prezidenta s ohledem na to, že má svůj názor, hájí zájmy občanů České republiky a hájí Českou republiku jako takovou. Pan Drahoš je přesně to, co jsem zmínil v předchozích odpovědích. To je favorit pohrobků havlistů a kliky kolem americké ambasády a jejich tajných služeb, kteří by sem potřebovali naprosto nevýrazného, poslušného poskoka, jako je Drahoš. A protože víme celosvětově, že média patří nějakým třem, čtyřem rodinám, tak není problém – a Goebbels na to neměl takové technické prostředky, jako má dnes ona skupina ovládající média – vnucovat lidem, že černé je bílé a že kostka je kulatá. Tak proč by média nemohla hlásat takové lži, že jejich oblíbenec Drahoš má nějaký náskok. Vzpomeňme si, kolikrát už nám média takhle před volbami vykládala, jak si který politik stojí podle zmanipulovaného průzkumu veřejného mínění, a nakonec to dopadlo úplně jinak. Vezměme si jenom Kotlebu na Slovensku. O něm všichni říkali a psali, že bude mít 0,4 procenta, a podívejte se, kde Kotleba je.

Média lžou a lžou i v případě Drahoše. Jen se zkuste zeptat na ulici, jakou nejvyšší funkci pan Drahoš zastával a jak si ho z té funkce pamatují. A já vám garantuji, že 99 procent lidí vůbec neví, že to byl předseda Akademie věd. Byl naprosto bezvýrazná figurka, o které nevěděl vůbec nikdo, jenom lidé z jeho okolí. Chceme takhle nevýrazného prezidenta? Chceme takového hlupáčka, který bude jen čekat, až dostane pokyn od následovníka Schapira nebo z Bruselu, aby mohl říkat klišé a opakovat fráze, které od něj slyšet chtějí? Jen si všimněme, které strany už se vyjádřily na podporu pana Drahoše. Opět ty, které ten marasmus v České republice mají na svědomí. To, že političtí zkrachovanci podporují Drahoše, znamená, že Drahoš prezidentem s největší pravděpodobností nebude. Kdyby byl, byla by to pro Českou republiku katastrofa.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jiří Hroník

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Výpalné“ za migranty: Mach začal počítat. Rakušan jako kdyby žil na jiné planetě

18:34 „Výpalné“ za migranty: Mach začal počítat. Rakušan jako kdyby žil na jiné planetě

Vyjadřování Víta Rakušana k migračnímu paktu, který inicioval a v Bruselu dohodl, působí podle lídra…