Tohle jim měla Merkelová říct, pak by se sem tak nehrnuli... Babišův muž vážně k uprchlíkům

15.11.2015 17:10

ROZHOVOR Zvrácené evropské hodnoty, dvojí metr Evropské unie. K tomu bezbřehé pozvání německé kancléřky, které vyslyšely statisíce a možná milióny migrantů. Poslanec, místopředseda zahraničního výboru Poslanecké sněmovny Pavel Šrámek (ANO) v rozhovoru pro ParlamentníListy.cz vidí velkou budoucnost ve Visegrádu a naopak si nebere servítky z multikulturalismu.

Tohle jim měla Merkelová říct, pak by se sem tak nehrnuli... Babišův muž vážně k uprchlíkům
Foto: ANO
Popisek: Pavel Šrámek

Stává se pro vás od události v Paříži Evropa nebezpečnější? Máme stavit otázku, jako například komunistický poslanec Valenta - co je lepší - volné cestování a obchod, tedy Schengen, nebo na druhé straně bezpečnost občanů?

Svoboda, volný obchod, podnikání, cestování a další jsou naše tradiční a kulturní hodnoty, které musíme chránit právě tím, že budeme chránit vnější hranice Schengenu. Jižní státy EU naprosto rezignovaly na tuto ochranu. Bezpečnost nemusí být opakem svobody.

V Německu doslova zmizely stovky, přímo tisíce migrantů. Nikdo neví, kde jsou. Po Evropě migruje spousta lidí, o kterých se neví, kdo jsou, kam jdou a co vlastně skutečně chtějí - kromě toho, že hledají ten správný "ráj" na Zemi. Když ale občan EU cestuje na letišti, prosvítí se skenerem nejen jeho zavadla, ale i on sám. Vidíte to jako "jiný metr"?

Ano, je to naprostá rezignace na bezpečnost v Evropě. Zatímco my se ve vlastním zájmu podrobujeme kontrolám na jedné straně, imigranti se zde pohybují naprosto volně bez kontroly. Je to důsledek nedodržování dohod z Dublinu ani Schengenu.

Tajné služby budou zcela jistě požadovat další, větší pravomoci. V zájmu bezpečnosti občanů. Myslíte, že nastává zlatá éra Velkého bratra?

Bohužel díky moderním technologiím a naprosto manipulativním a přehnaně používaným sociálním sítím si my sami Velkého bratra dobrovolně tvoříme.

Myslíte si, že regionální uskupení - například Visegrádská čtyřka s případným připojením některých balkánských států bude hrát stále větší roli?

Ano, jsem o tom přesvědčen. Je třeba si přiznat, že EU od roku vstupu klíčových deseti států střední a východní Evropy v roce 2004 nikdy nebyla jednotná se stejnými pravidly ve všech zemích. Stará EU15 si v přístupových rozhovorech vyjednala bohužel i kvůli neschopnosti našich politiků a vyjednavačů lepší podmínky a my jsme stále chápáni jako ti noví, nevyvinutí a dnes označováni jako ti problémoví. Opak je ale pravdou. Myslím, že někteří západní politici už se dočista zbláznili a přestali používat zdravý selský rozum. V tom bychom jim mohli byt dobrým vzorem.

Anketa

Jste ochotni u sebe ubytovat uprchlíka?

2%
98%
hlasovalo: 22207 lidí

Někdo tvrdí, že toto je konec Schengenu. Může to být rovněž konec multikulturalismu a v přeneseném dlouhodobém hledisku i konec západní Evropy v souvislosti s její demokratičností?

Záleží na tom, jak chápeme multikulturalismus. Různé tradice a kultury národů uvnitř Evropy zde již fungují po staletí. Země a národy se navzájem obohacují a je to i principem Evropy po tisíciletí. Jsou zde však kultury s cílem nerespektovat ty stávající, se snahou vytlačit je či zničit tento úžasný kulturní mix. Ty musíme naprosto jednoznačně odmítnout. Pokud nerespektují naše pravidla a zákony, nejde o kulturu, ale ideologii, která v Evropě nemá místo.

Zůstaňme ještě u střetu civilizací. V přírodě přeci platí, že jen silnější a zdatnější přežívá a "účel světí "prostředky"....

Přírodní zákony jasně říkají: živočišný druh, který se nerozmnožuje, zaniká. Evropa, se svou klesající porodností, si to vlastně způsobuje sama svým zvráceným blahobytem, kde bohatý je ten, kdo má majetek a peníze, a ne ten, kdo má kupu dětí. Pokud chce Evropa přežít, musí se jasně přihlásit k principům rodiny, křesťanství a vzdělání, na úkor pseudopokroku. O majetek a peníze můžete přijít, ale to hlavní bohatství, děti, vám nikdo nevezme.

Když útočí mladí lidé, není to otázka jejich frustrace, hledání vzoru - a to aniž bych je chtěl jakkoliv omlouvat - není to generace, která vyrostla na předměstích a mnohdy i v ghettech?

Je to otázka výchovy v rodině, ve škole a vůbec v celé společnosti. Musíme se vrátit k základním hodnotám společnosti, ke vzdělání na jedné straně a k úctě k řemeslům a manuální zručnosti na straně druhé, ke společnosti, kde pracovat se vyplatí a práce zase dostane zelenou před nesmyslnými sociálními dávkami těm, kteří prací pohrdají. Pak i migrantů ubude. Většina z nich do Evropy stejně přichází právě kvůli naprosto zvrácenému sociálnímu státu. Kdyby jim německá kancléřka řekla, že se tady musí tvrdě pracovat a zavedli se zelené karty jako ve Státech, chodili by do Evropy pracovití lidé, které rádi přijmeme, a ne invaze těch, co nikdy nepracovali a ze školy si přinesli poučky, že kdo není muslim, je nepřítel lidstva.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Václav Fiala

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Dvě loutky. Páprda a...“ Vyoral pustil peklo na Bidena s Fialou

15:00 „Dvě loutky. Páprda a...“ Vyoral pustil peklo na Bidena s Fialou

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA – Po návštěvě premiéra Petra Fialy v Bílém domě se z řad jeho podpo…