Veronika Žilková o problémech s imigranty: Je to u nich pud přírody. Časem k těm novým samcům půjdeme dobrovolně. Musíme zavést multikulti výchovu do každé školy

15.01.2016 13:49

ROZHOVOR „Je to silný pud přírody. I mnoho evropských žen časem svůj pud určitě bude dobrovolně směřovat k novým samcům...,“ zamýšlí se v rozhovoru ParlamentníchListů.cz populární herečka Veronika Žilková nad příčinami napadení některých žen v Německu, v Rakousku, ale i v dalších zemích. A přidává i příhodu, která se jí v souvislosti s muslimem stala před dvaceti lety na filmovém festivalu v jedné z arabských zemí, kde se po projekci nezávazně bavila s jedním vysoce postaveným místním podnikatelem, Arabem, který si ji chtěl přivlastnit. „Jen pláč a fotky mých dětí mě uchránily,“ svěřuje se k tomu zastupitelka (v Praze-Suchdole), ale také manželka ministra obrany Martina Stropnického (ANO).

Veronika Žilková o problémech s imigranty: Je to u nich pud přírody. Časem k těm novým samcům půjdeme dobrovolně. Musíme zavést multikulti výchovu do každé školy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Veronika Žilková rozdávala tradiční ANOkoblihy. Byla trochu zklamaná, že holky mají balónky od konkurence

Jaký máte pocit z incidentů, které se v minulých dnech odehrály v některých městech v Německu, v Rakousku, ale i v dalších zemích, kde byly napadeny stovky žen? To číslo ohlášených případů přitom stále narůstá a co se týče Německa, tak se dokonce hovoří již o pěti stovkách napadených žen.

Nebudu se zastávat sexuálního násilí imigrantů, ale tohle Němci museli čekat. Evropská ženská móda je hodně provokativní. V táborech jsou měsíce zavřeni muži v produktivním věku nejen na práci, ale i na vše ostatní. Přicházejí ze zemí, kde ženy nechodí v obtažených džínsách… Sexuální pud – příroda může pak přebrat vládu nad představou mírumilovné integrace.

Poté, co se dostávají na povrch další informace o silvestrovských sexuálních a násilných útocích na německé ženy, situace houstne. Nejen, že se potvrdilo, že součástí skupin útočníků arabského a afrického vzhledu byli i muži ze současné migrační vlny, ale ukázala se také snaha zabránit zveřejnění těchto informací jak ze strany německých úřadů, tak některých médií. Nakolik to podle vás zapříčinilo rozdmychání vášní proti migrantům?

Před dvaceti lety jsem byla na filmovém festivalu v jedné z arabských zemí. Po projekci jsem se bavila s jedním vysoce postaveným místním podnikatelem – Arabem. Podle mne jsem tehdy zcela normálně konverzovala o filmu. Když ale večírek skončil, Arab na mě ukázal rukou, ať jdu s ním. On nechápal, že moje konverzace s mužem je běžná evropská komunikace, a já nechápala, že když se v jejich zemi žena baví s mužem, je to jasné znamení, že je volná. Jen pláč a fotky mých dětí mě uchránily a já se mohla vrátit s delegací na hotel.

Podle politologa a komentátora Petra Robejška jsme prý „viděli chování nájezdníků v praxi“. Jiní zase říkají, že to zbytečně nafukujeme. Umějí se Češi k podobným věcem postavit věcně?

Nikdo si neví rady. Je to nová situace pro celou Evropu. Dnes jsem připomínkovala za školskou komisi hnutí ANO „Dlouhodobý vzdělávaci plán magistrátu“ a navrhovala jsem, že je třeba zavést na školách multikulturní výchovu jako samostatný předmět. Pochopit cizí náboženství, psychologicko-sociologické pochody i kulturu se musíme naučit i my. Romové žijí v Čechách tisíc let a my je pořád chceme integrovat. To ale nefunguje, je třeba pochopit svého souseda a vyjít v integraci na půl cesty. Oni k nám a my k nim!

Pozice kancléřky Merkelové je čím dál horší, kritika tzv. willkommenskultur sílí s poukazem právě na nedávné incidenty a i naštvanost lidí roste. Jak je patrné, EU se nedávno dohodla, že asi do šesti měsíců by mohlo dojít ke kontrolované systematické ochraně hranic schengenského prostoru. Kam toto podle vašeho soudu povede?

To je otázka na mého manžela...

Sexuolog Radim Uzel a také psychiatr Jan Cimický mi tento týden v rozhovoru řekli, že zásadním důvodem, proč muslimové napadli ženy, je v tom, že prostě nejsou zvyklí na odhalenou a prostovlasou ženu a když se taková pak před ně postaví, tak to prý v nich vybudí sexuální agresi. Jak v tomto smyslu vnímat kupříkladu návrh Belgie zavést pro azylanty kurzy chování k ženám?

Je to podle mě silný pud přírody. I mnoho evropských žen časem svůj pud určitě bude dobrovolně směřovat k novým samcům, to opět bude hlas přírody. Výběr partnera je takový, i když s tím nemusíme souhlasit.

Na toto téma vznikl třeba francouzský film „Co jsme komu udělali“, který vypráví o rodině se čtyřmi dcerami, ze kterých si jedna vezme muslima, jedna žida, třetí Číňana a čtvrtá Afroameričana.

Jsou podle vás muslimové zaostalí v chápání pojetí západní společnosti? Kdysi psychiatr Cyril Höschl na konto muslimů zcela vážně poznamenal, že biologicky ve vztahu k západní kultuře sice rovni jsou, ale společensky – co se týče společenského uspořádání – již nikoliv. Souhlasila byste s jeho slovy?

Samozřejmě, že jsou jinde. Nemají v každé vesnici internet, supermarket a ani pediatra, jako je běžné v Evropě. Ale nejsou zaostalí, jsou prostě jinde. My se můžeme něco naučit od nich a oni od nás. Ale chce to velkou toleranci, pevné předpisy a mnoho soudců... Kdysi jsme my způsobili pád Říše římské. Teď je na nás, jestli jsme dost „potentní“ v tom, abychom zastavili pád „Říse evropské“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Olga Böhmová

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Dvě loutky. Páprda a...“ Vyoral pustil peklo na Bidena s Fialou

15:00 „Dvě loutky. Páprda a...“ Vyoral pustil peklo na Bidena s Fialou

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA – Po návštěvě premiéra Petra Fialy v Bílém domě se z řad jeho podpo…