Chrudim: Dětské hřiště U Stadionu

01.10.2013 21:00

V úterý 1. října bylo do užívání předáno dětské hřiště U Stadionu II.

Chrudim: Dětské hřiště U Stadionu
Foto: chrudim.eu
Popisek: Chrudim

"Po vybudování parkovacích míst  v ulici Na Ostrově v roce 2011 splnilo vybudováním tohoto dětského hřiště město Chrudim další požadavek obyvatel sídliště U Stadionu na zlepšování podmínek pro život," uvedl starosta Petr Řezníček.

Podkladem pro vybudování dětského hřiště pro děti starší 6 let byla studie zpracovaná arch. Jelínkem v roce 2011, která vymezovala trojúhelníkovou plochu pro dětské hřiště. Ze severní strany hrací plocha přiléhá k pěší komunikaci, ze strany jižní je v současnosti travnatá plocha, kterou má dle studie obklopovat náměstíčko - pobytové místo s lavičkami.

Na ploše 35 x 35 x 50m vznikla pyramidální provazová atrakce s výškou 6,5m, s lanovým mostem a skluzavkou s dopadovou plochou z pryže. Do celkové kompozice dětského hřiště byly začleněny i stávající stromy, které jsou použity jako nosníky pro lanové aktivity - lanovou houpačku, dřevěnou kladinu, ručkovací prvek, pohyblivou kládu a balanční lanové prvky s dopadovou plochou z dřevěné štěpky.

Na základě výběrového řízení akci realizovala firma TEWIKO systems. s.r.o., Liberec.

Investiční náklady stavby činily 1.458.630 Kč.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: chrudim.eu

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turnov: Ovce na dvoře i prevence šikany

22:28 Turnov: Ovce na dvoře i prevence šikany

Experti na školství vyrazili za inspirací do holandských škol. Třicet osm zástupců škol z celého Čes…