Hradec Králové: Kurzy internetu pro seniory začnou zase v březnu

14.01.2014 10:40

Do lavic dvanácti městských základních škol usednou opět od desátého března senioři, kteří se zaregistrují do některého z nabízených kurzů pro práci s internetem. Seniory povedou v roli lektorů opět děti a kurzy budou jako vždy zdarma. Chybět nebude ani oblíbená přednáška o digitální fotografii. Podmínkou účasti je dodržení pravidel registrace.

Hradec Králové: Kurzy internetu pro seniory začnou zase v březnu
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

Město Hradec Králové pořádá ve spolupráci s dvanácti základními školami kurzy Internet pro seniory, kterých se mohou zúčastnit jak začátečníci, tak pokročilí. „Pro velký úspěch zařazujeme kurz digitální fotografie, který se uskuteční v Základní škole Bezručova, v Základní škole Sever a v Základní škole Milady Horákové,“ říká Alena Synková, vedoucí odboru školství magistrátu města.

Hodinové přednášky s praktickými ukázkami budou probíhat jednou týdně obvykle mezi 14. a 17. hodinou.

„O kurzy je velký zájem, a je proto třeba dodržet jednotná pravidla registrace,“ nabádá Alena Synková a dodává, že jiné způsoby registrace nejsou možné. „Pokud se zájemci řadí mezi seniory a mají zájem o účast v některém z nabízených kurzů, je třeba, aby se přihlásili nejpozději do 25. února 2014 na telefonním čísle 495 707 980.  Dovolají se na telefonní záznamník, na který nadiktují jméno a příjmení, rok narození, úplnou adresu svého bydliště, telefon popřípadě mobilní telefon. Uvedou rovněž základní školu, kterou preferují a do jakého typu kurzu se hlásí, zda pro začátečníky či pokročilé, nebo na digitální fotografii,“ popisuje postup registrace Alena Synková a upozorňuje, že délka každého jednotlivého vzkazu může být maximálně dvě minuty. Termíny výuky na jednotlivých školách obdrží zaregistrovaní zájemci formou pozvánky zhruba koncem února.

„Již na prosincovém předávání osvědčení o absolvování podzimního běhu kurzů mne oslovilo několik seniorů, zda mohou pokračovat nebo si ještě jednou zopakovat stejný kurz. Poznali, že se mohou od dětí, které k nim byli ohleduplné a trpělivé, leccos přiučit. Děti naopak poznávají, že senioři jsou také jenom obyčejní lidé, vděční za jakoukoliv radu. V rozhovoru s lektory jsem se dozvěděla, že je to skutečně s žáky-seniory bavilo, že došlo i na vzpomínky,“ hodnotí kladně kurzy Anna Maclová, náměstkyně primátora s odpovědností za školství.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Hradeckralove.org

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Brno: Open House otevře 116 objektů, lidem se znevýhodněním nabízí asistenční službu. Rezervace startují 9. května

11:17 Brno: Open House otevře 116 objektů, lidem se znevýhodněním nabízí asistenční službu. Rezervace startují 9. května

Desítku zbrusu nových podcastů, speciální prohlídky či asistenci pro znevýhodněné návštěvníky a zejm…