Hradec Králové: Novou náměstkyní a jedinou ženou ve vedení města je Anna Maclová

29.10.2011 10:34

Hradečtí zastupitelé v tajném hlasování před malou chvílí potvrdili Annu Maclovou (bez PP, zvolena za uskupení Doma v Hradci) do funkce radní a náměstkyně primátora města. Převezme tak gesce školství, sociálních věcí a zdravotnictví, které měl na starosti její předchůdce Leoš Kučera.

Hradec Králové: Novou náměstkyní a jedinou ženou ve vedení města je Anna Maclová
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

„Funkce se ujímá člověk, který je díky své mnohaleté praxi v sociální oblasti zárukou plynulého navázání na odbornou činnost svěřeného úseku. V komunální politice vítám ženu, jejíž nadhled a morální kvalita bude nepochybně pro město přínosem," doplnil následně po volbě primátor města Zdeněk Fink, který je přesvědčen, že svěřená odvětví nebudou pro novou náměstkyni žádnou virtuální realitou.

„V politice, víc než jinde, bývá kompromis jediným řešením. Přeji si, abych i navzdory této realitě dokázala zůstat vnitřně svobodná a věrná zejména těm, jejichž hlas není tak výrazný nebo často nechce být slyšen, v mé profesní praxi šlo často o občany ohrožené sociálním vyloučením a lidi žijící na okraji naší společnosti. Což se na druhou stranu při souhře několika okolností může stát v dnešní době téměř komukoliv z nás. Důkazem je přítomnost mnoha vzdělaných a kdysi úspěšných lidí v azylových domech," vysvětluje nově zvolená náměstkyně Anna Maclová, která se bude věnovat úkolům patřícím do samostatné působnosti města v oblastech školství, sociálních věcí a zdravotnictví.

Anna Maclová pracovala čtrnáct let na pozici ředitelky Oblastní charity Hradec Králové. Dosáhla vysokoškolského vzdělání nejen v oboru ekonomickém, ale věnovala se i žurnalistice. Oba obory vystudovala v Bratislavě. Kromě slovenštiny ovládá i němčinu, angličtinu a pasivně ruštinu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Hradeckralove.org

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

22:09 Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

Práce na rekonstrukci autobusového stanoviště pod Společenským domem se blíží k svému završení, auto…