Opava má druhý nejlepší web o životním prostředí

29.12.2013 18:01

Hledáte informace o životním prostředí ve vašem městě? Pokud bydlíte v Krnově, Opavě či Přerově, neměl by to být problém.

Opava má druhý nejlepší web o životním prostředí
Foto: liberix.cz
Popisek: Opava

Právě tato města, která jsou členy  Svazu měst a obcí, vyhrála třetí ročník soutěže „Zelená informacím“. V praxi to znamená, že se jejich webové stránky nejlépe věnují životnímu prostředí. V soutěži se hodnotí internetová prezentace všech měst s více než 5 000 obyvateli, letos jich bylo 269. Porota, složená z organizátorů, partnerů a odborných institucí, posuzuje například dostupnost a kvalitu informací o životním prostředí, úpravu či přístupnost webu. Město Krnov vyhrálo už po třetí.

 V soutěži jde také o uživatelskou přívětivost webu, pravidelnou aktualizaci, či originální formu a estetický dojem ze zpracování zpráv o životním prostředí. „Považujeme za přínosné, že soutěž motivuje města k otevřenému poskytování informací a pomáhá tak zvýšit zájem obyvatel o otázky životního prostředí“, říká výkonná ředitelka kanceláře Svazu měst a obcí ČR Jana Vildumetzová, která ceny předávala.

 Krnov získal 1. místo a ocenění „Zelená informacím“ už po třetí za sebou. Potvrdil se tak fakt, že se toto město na svém webu věnuje životnímu prostředí průběžně a velmi kvalitně. Překvapením byla Opava, která meziročně výrazně pokročila v informování o životním prostředí. Z loňského 18. místa tak „poskočila“ na letošní 2. příčku. Pomyslnou bronzovou medaili získalo město Přerov. 4. až 15. místo patří městům Praha, Svitavy, Kopřivnice, Frýdek-Místek, Louny, Prachatice, Kladno, Hranice, Zlín, Vimperk, Jablonec nad Nisou a Příbram.

 Sekretář soutěže Mirek Lupač z pořádající neziskové organizace TIMUR doplňuje: „Protože se v minulých ročnících ukázalo, že se úspěšná města mohou snadno „zabetonovat“ na prvních pozicích, byl nově zaveden motivační bonus za míru zlepšení. Tento prvek vnesl do soutěže větší dynamiku a spravedlivě ocenil snahu udržovat a zvyšovat kvalitu prezentací.“

 „Je vidět, že česká města si mnohem více než dříve uvědomují důležitost zveřejňování informací o životním prostředí. Kvalita těchto informací na stránkách měst se za čtyři roky soutěže jednoznačně zlepšila“, popisuje vývoj soutěže Josef Novák, ředitel společnosti CI2, která je spoluorganizátorem akce.  

 Vítěz soutěže vyhrává koncepční řešení veřejných ploch pro vybudování funkčního a uživatelsky příjemného prostředí v obci, včetně projednání návrhu s veřejností, v hodnotě 25 000 Kč od Atelieru zahradní a krajinářské architektury in-site.

Soutěž „Zelená informacím“, ve které se hodnotí nejzdařilejší prezentace o životním prostředí na oficiálních internetových stránkách měst, pořádají neziskové organizace TIMUR, o.s., CI2, o.p.s. a Centrum pro otázky životního prostředí Univerzity Karlovy ve spolupráci se společností In-site. Záštitu poskytlo Ministerstvo životního prostředí ČR a předseda Svazu měst a obcí ČR. Více o soutěži včetně fotografií ze slavnostního předání ocenění najdete na http://www.ci2.co.cz/cs/zelena-informacim-2013. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: opava-city.cz

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Mezinárodní pivní festival zahájila soutěžní část

13:37 Litoměřice: Mezinárodní pivní festival zahájila soutěžní část

Již 34. ročník prestižního Mezinárodního pivního festivalu byl dnes zahájen na litoměřickém výstaviš…