Ostrava: Primátor přijal velvyslance Švýcarska

10.01.2014 8:22

Primátor města Ostravy Petr Kajnar přijal ve čtvrtek 9. ledna v Nové radnici velvyslance Švýcarské konfederace v České republice Markuse Alexandra Antoniettiho, který krajské město navštívil v souvislosti předáním dvou staveb ostravské dopravní infrastruktury převážně financovaných z Programu švýcarsko-české spolupráce.

Ostrava: Primátor přijal velvyslance Švýcarska
Foto: ostrava.cz
Popisek: Ostravská radnice

Primátora doprovázeli jeho náměstci Dalibor Madej a Tomáš Sucharda. Setkání byli přítomni také zástupci Ministerstva financí ČR a Dopravního podniku Ostrava. Na závěr návštěvy u primátora se Markus Alexander Antonietti zapsal do pamětní knihy města Ostravy.

Setkání na radnici předcházelo slavnostní odhalení pamětní desky na tramvajové zastávce Krajský úřad a prohlídka zastávky Křižíkova, kam hosté ze Švýcarska s doprovodem přijeli historickou tramvají. Kromě obou zastávek se v rámci projektu Zkvalitnění tramvajové infrastruktury v Ostravě nyní staví kolejové propojení ulic Plzeňské a Pavlovovy, v plánu je rekonstrukce dalších tramvajových tratí a zastávek. Náklady na projekt dosahují 80 milionů korun, 85 procent z nich zajišťuje dotace z Programu švýcarsko-české spolupráce, zbytek jde z rozpočtu města Ostravy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ostrava.cz

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

22:09 Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

Práce na rekonstrukci autobusového stanoviště pod Společenským domem se blíží k svému završení, auto…