Pardubice: Děti se vrátí do „své“ školy v pondělí

29.10.2013 15:00

Škola je bez azbestu, děti se můžou bezpečně vrátit. To jsou výsledky měření na základní škole Závodu míru, která byla od září kvůli výskytu nebezpečného materiálu uzavřena. 4. listopadu se dětem brána jejich školy opět otevře.

Pardubice: Děti se vrátí do „své“ školy v pondělí
Foto: pardubice.eu
Popisek: Pardubická radnice

Výskyt azbestu v plášti školy objevili stavbaři při zateplování budovy. Během dvou měsíců se specializované firmě podařilo azbest ze zdí školy odstranit a vše uklidit tak, aby se mohly děti do školy vrátit. „Jsem rád, že se děti, které jsou nyní rozdělené do tří základních škol, v pondělí na Závodu míru vrátí,“ řekl náměstek primátorky Jindřich Tauber.

„Dnes dopoledne proběhla kolaudace a začíná stěhování vybavení učeben a školní kuchyně zpět do školy na Závodu míru,“ uvedl náměstek. Časově náročné stěhování se nedá stihnout během dvoudenních podzimních prázdnin. Ředitelka školy proto vyhlásila na čtvrtek a pátek ředitelské volno. V pondělí tak budou moct děti opět usednout do lavic v základní škole Závodu míru.

Rekonstrukce školy však bude pokračovat. „Hotovo by mělo být na konci tohoto roku. Provoz školy by však stavební práce neměly nijak významně omezit,“ dodal Tauber. Tato etapa rekonstrukce se totiž bude týkat především prostor, kam žáci běžně nemají přístup.

Azbestu v plášti budov školy na Závodu míru značně zkomplikoval nejen rekonstrukční práce, ale také začátek školního roku. Učebny prvních tříd se stěhovaly do základní školy ve Štefánikově ulici, zbývající třídy prvního stupně našly azyl v ZŠ Bratranců Veverkových, druhý stupeň dojíždí do základní školy na Dubině. Pro zlehčení dopravy žáků do náhradních škol zřídilo město ve spolupráci s dopravním podnikem speciální autobusovou linku, která každý den děti ze Závodu míru do škol rozvážela.

Šimon Hradní
tiskový úsek

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pardubice.eu

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Opava: Parkoviště u centra Katka se rozšíří

7:37 Opava: Parkoviště u centra Katka se rozšíří

I když při loňském zjišťovacím řízení obyvatelé sídliště Kateřinky stavbu parkovacího domu či věže v…