Praha: Dnes byli oceněni vítězové soutěže „Namalujte svou tramvaj“

16.09.2013 14:13

Pražský primátor Tomáš Hudeček spolu s radním pro dopravu Jiřím Pařízkem a generálním ředitelem Dopravního podniku hl. m. Prahy Milanem Křístkem dnes v tramvajové vozovně ve Střešovicích ocenili žáky základních škol a gymnázií, kteří se zúčastnili soutěže Namalujte svou tramvaj. Vítězem se stal návrh nazvaný „JÁ MILUJU PRAHU!“, který vytvořili studenti sekundy A z pražského gymnázia Nad Alejí. Soutěže se zúčastnilo celkem 114 návrhů.

Praha: Dnes byli oceněni vítězové soutěže „Namalujte svou tramvaj“
Foto: praha.eu
Popisek: Vítězný návrh nazvaný „JÁ MILUJU PRAHU!“

Veřejnost v internetovém hlasování vybírala celkem z 10 návrhů, které do finálového kola poslala odborná porota. Vítězný návrh gymnázia Nad Alejí získal více než tisíc hlasů. Na druhé příčce se umístil návrh tramvaje žáků 9.B ze Základní školy Chaplinovo náměstí, pod názvem „Schéma dopravy v Praze“. Třetí místo získal návrh „Brouček“, který namalovali žáci 8.B ze ZŠ Generála Františka Fajtla z Prahy 9 – Letňan.

„Je to už druhá pražská tramvaj, jejíž vzhled vzešel ze soutěžních návrhů žáků a studentů. Působí vesele, hravě a nepochybně se bude těšit pozornosti v pražských ulicích. Gratuluji vítězné třídě, tramvaji – potažmo Dopravnímu podniku – přeji, aby se v ní cestujícím příjemně a bezpečně jezdilo. Rád bych ještě poděkoval všem, kteří své návrhy poslali, i všem, kteří se na organizaci soutěže podílejí,“ řekl primátor Tomáš Hudeček

„Je radost sledovat, s jakým zájmem i neobvyklými nápady jste se zapojili do soutěže. Věřím, že tramvaj s názvem „Já Miluju Prahu“ se bude se Pražanům i návštěvníkům hlavního města líbit a bude se jim v ní dobře cestovat,“ uvedl radní Jiří Pařízek, který má v gesci oblast dopravy v Praze.

Vítězný návrh byl použit jako šablona pro polep tramvaje typu T3, která bude po dobu jednoho roku jezdit na běžné lince městské hromadné dopravy. Vítězná třída vůz při jeho nasazení slavnostně pokřtila a užila si slavnostní okružní jízdu Prahou. Zároveň, spolu s dalšími třídami, jejichž návrhy postoupily do veřejného hlasování, si prohlédla Muzeum městské hromadné dopravy, kde je odborní průvodci seznámili s historií veřejné dopravy v Praze i zajímavostmi ze současnosti.

„Velmi rádi podporujeme tyto aktivity, protože rozvíjí dětskou kreativitu a budují pozitivní vztah školáků k městské dopravě. Všichni cestující a obyvatelé Prahy určitě ocení, že vítězný návrh ozdobí jednu z našich tramvají T3,“ dodal Milan Křístek, generální ředitel DPP.

Magistrát hlavního města Prahy soutěž připravil ve spolupráci s Dopravním podnikem hlavního města Prahy, a. s., pod záštitou primátora hlavního města Prahy Tomáše Hudečka pro třídy druhých stupňů pražských základních škol a primy až kvarty víceletých gymnázií. Přihláškou do soutěže bylo vizuální ztvárnění pražské tramvaje vytvořené dle šablony ve formátu A3. Porota z více než stovky došlých návrhů vybrala deset, pro které veřejnost hlasovala na internetu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Magistrát hl.m. Prahy

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České Budějovice: Akvapark vznikne u Vltavy, město hledá soukromého investora

7:17 České Budějovice: Akvapark vznikne u Vltavy, město hledá soukromého investora

Město České Budějovice představilo jednoznačné plány k výstavbě akvaparku na levém břehu Vltavy, pob…