Příbram: Přihlášení v e-aukci mohou počítat s úsporou

13.09.2013 16:12

Téměř 3600 domácností z celé ČR v srpnu ušetřilo dohromady 40 milionů korun díky tomu, že se sdružily do elektronické aukce na dodávky elektřiny a zemního plynu. Příbramští občané nebyli výjimkou a díky účasti v této aukci uspořili takřka 2,5 milionu korun.

Příbram: Přihlášení v e-aukci mohou počítat s úsporou
Foto: Honza Groh
Popisek: Václavské náměstí v Příbrami

Město Příbram nabídlo svým občanům možnost účasti v elektronické aukci, která proběhla 29. 8. 2013. Během července se lidé mohli přihlašovat do aukce v kontaktním místě v Městské realitní kanceláři. Zájem projevilo 208 domácností s celkem 323 odběrnými místy. Z řad podnikatelů se do aukce přihlásilo 14 podnikatelů s 31 odběrnými místy.

„Jsem přesvědčen, že dosažené úspory v  nadcházejícím zimním období jistě udělají lidem z Příbrami radost. Na elektřině se podaří ušetřit 36,90%, na zemním plynu pak 34,3%. Celková průměrná úspora je 36,15%. Podnikatelé dosáhnou úspor dokonce 48,69% na elektřině a 30,45% na plynu,“ komentuje úspěšnost aukce starosta Příbrami Pavel Pikrt.

Nyní budou účastníci aukce formou sms a e-mailu vyzíváni k podpisu smluv s vítěznými dodavateli. Smlouvy bude možné podepsat ve dnech 19. a 24. 9. vždy mezi 8 a 19 hodinou opět v Městské realitní kanceláři. Pořadatel aukce zajistí předání podepsaných smluv vítězným dodavatelům, kteří za občany podají výpovědi těm stávajícím. U naprosté většiny domácností v Příbrami bude platit tříměsíční výpovědní lhůta, po jejímž uplynutí zahájí dodávky vítězný poskytovatel energie. Účastníci aukce se tak mohou těšit na levnější energie již v nadcházející topné sezóně – od února roku 2014.

O úspěšnosti aukce v Příbrami svědčí také to, že průměrná úspora za dvouleté soutěžené období je 4718 Kč u elektřiny a 8 349 Kč u zemního plynu. Vůbec největší dosažená úspora u domácností, ze které se může daný občan právem těšit, byla 57 524 Kč na zemním plynu. Mezi podnikatelskými subjekty bylo nejúspěšnější jedno z místních SVJ, které dosáhlo úspory 103 279 Kč na zemním plynu.

Zájemci o levnější energie, kteří se nestihli přihlásit do aukce, mají možnost tak učinit v rámci druhého kola. Kontaktní místo v Městské realitní kanceláři na adrese Čs. armády 5, Příbram IV. (vedle autobusového nádraží) bude otevřeno každý čtvrtek od 19.9 až do 24. 10. vždy mezi 13 a 19 hodinou. Poslední možné datum pro přihlášení do aukce bude 24. 10. V případě dotazů se mohou zájemci informovat na kontaktní lince aukce energií +420 775 933 823 nebo na stránkách www.safranek-ecentre.cz/pribram

Kontaktní osobou je Mgr. Jakub Šafránek ze společnosti eCENTRE, která aukce pořádá.

Zopakujeme, že pro přihlášení do aukce je nutné doložit tyto podklady:

1. Kopii aktuální smlouvy s dodavatelem včetně všeobecných obchodních podmínek
2. Kopii posledního ročního vyúčtování (všechny strany)
3. Pokud jsou platby hrazeny prostřednictím SIPO, je nutné doložiz spojovací číslo SIPO (desetimístné číslo), případně číslo účtu, pokud je hrazeno převodem.
4. Přihlášku do aukce musí podepsat ta osoba, která je uvedena na současné smlouvě s dodavatelem nebo jiná osoba na základě plné moci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pribram-city.cz

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hodonín: Ornitologická vycházka přilákala veřejnost

19:27 Hodonín: Ornitologická vycházka přilákala veřejnost

S velkým zájmem návštěvníků se setkala ornitologická vycházka pod vedením Ondřeje Ryšky z Jihomoravs…