Znojmo: Hledají se výrazné pedagogické osobnosti roku

22.11.2013 10:29

Město Znojmo bude každoročně u příležitosti Dne učitelů slavnostně oceňovat výraznou pedagogickou osobnost roku a současně udělovat ocenění za dlouholetou tvůrčí pedagogickou činnost.

Znojmo: Hledají se výrazné pedagogické osobnosti roku
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

Kritéria pro oceňování pedagogických pracovníků škol a školských zařízení, která působí na území města Znojma a jsou zařazena v rejstříku škol, schválila v minulých dnech rada města. Jak potvrdil starosta Vlastimil Gabrhel, cílem je jednoznačně pozvednout prestiž pedagogické práce.

Mezi rozhodující kritéria při hodnocení navržených osobností bude patřit mimořádná pedagogická, odborná a publikační činnost. Hodnotit se bude také nadstandardní práce, jako je projektové vyučování, významná mimoškolní činnost nebo péče o žáky se speciálními vzdělávacími potřebami včetně talentovaných žáků. Rozhodovat bude i případné zpracování projektů a zapojení do mezinárodních programů, metodická činnost a pozitivní prezentace školy na veřejnosti.

Návrhy na ocenění se budou podávat prostřednictvím odboru školství, kultury a památkové péče Městského úřadu ve Znojmě vždy do 31. prosince. Už nyní je mohou posílat ředitelé nebo pedagogické kolektivy škol a školských zařízení, v případě nominovaných ředitelů pak kolektivy a školské rady.

Ocenění bude rada města každý rok udělovat maximálně třem pedagogickým pracovníkům. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: znojmocity.cz

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Varnsdorf: Poplatky za odpad a psa nyní vyřídíte z pohodlí domova. Město spouští portál občana

20:27 Varnsdorf: Poplatky za odpad a psa nyní vyřídíte z pohodlí domova. Město spouští portál občana

Neřešte úřední hodiny a neztrácejte čas u přepážky. Mějte místní poplatky jednoduše pod kontrolou a …