Babiš: Nejsem jako naši politici, neslibuji. To, co říkám, také dělám

02.09.2013 12:00

Dopis Andreje Babiše občanům

Babiš: Nejsem jako naši politici, neslibuji. To, co říkám, také dělám
Foto: Lucie Bartoš
Popisek: Andrej Babiš

Vážená paní, vážený pane, dovolte mi, abych požádal o chvilku Vašeho času. Možná jste o mně už slyšeli. Jmenuji se Andrej Babiš. Za dvacet let jsem v České republice od úplné nuly, bez privatizace a bez korupce vybudoval největší tuzemskou soukromou firmu, která zde zaměstnává více než dvacet tisíc lidí. Tuto firmu budujeme pro další generace. Se stejnou vizí by se měla dělat i politika.

Češi jsou šikovný a perspektivní národ, dvacet let je ale řídí neschopní politici, kteří před volbami pouze slibují. Vzali si nás jako rukojmí svých soukromých ambicí. Zapomněli, že stát patří občanům, sami ze sebe přitom udělali slovutné občany, kteří si užívají své imunity a všemožně se vyhýbají tomu, aby veřejně vystavili svá majetková přiznání. To musíme změnit.

Oprava naší země bude náročná. Do politiky proto musí přijít lidé, kteří mají morální kredit a ve svých profesních životech něco dokázali. Musí přijít lidé, kteří si uvědomují, že politika je služba deseti milionům akcionářů České republiky. Musí přijít lidé, kteří budou sloužit občanům a této zemi, nikoli sami sobě. Hnutí ANO tyto lidi nabízí.

Životní úroveň mladých rodin, sociálně slabých, dlouhodobě nemocných i našich seniorů lze zlepšit, jen se musí chtít a vědět jak na to. Vím, jak vybrat daně od velkých neplatičů, aby bylo na důchody. Vím, jak zabránit rozkrádání našeho státu a mrhání našimi penězi. Vím, že základ všeho je dát lidem práci, a na rozdíl od politiků vím, jak se pracovní místa vytvářejí. A také vím, že pravidla a zákony musí platit pro všechny.

Nejsem jako naši politici, neslibuji. To, co říkám, také dělám. Proto jsem založil hnutí ANO, proto nabízím své zkušenosti a ucházím se o Váš hlas. Do politiky nejdu kvůli penězům, věřte, že žádné další nepotřebuji. Jde mi o víc – hlavně o to, aby zde, v České republice, chtěly žít i naše děti, aby za slušným životem nemusely odcházet do zahraničí. Chci zkrátka udělat něco pro jejich, a tím i pro naši budoucnost. Pokud se mi to nebude dařit, uznám svou chybu a z politiky zase odejdu.

Se svými kolegyněmi a kolegy jdu do voleb plný odhodlání a s myšlenkami, které naše země potřebuje. Nechci být ale domýšlivý. Všechny recepty neznám ani já. Proto chci východiska z krize hledat s Vámi, na základě Vašich přání, trápení a problémů.

V září vyrážím do všech krajů, budu Vám naslouchat, radit se s Vámi a nabízet naše řešení. Těším se na setkání s Vámi a budu velice vděčný za všechny otázky, návrhy i náměty.

Pojďme se potkat. Může být líp, záleží na nás všech.

Andrej Babiš

PS: Pište mi prosím na náš web www.anobudelip.cz , kde rovněž najdete seznam našich akcí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ANO

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vítová (ANS): Záměrné matení pojmů levice a pravice

4:32 Vítová (ANS): Záměrné matení pojmů levice a pravice

V současné době dochází k záměrnému matení pojmů. A aby lidé už vůbec nevěděli, jak se mají orientov…