Bárta: Ve světě podle Šotta jsem spáchal tento týden korupci

16.08.2013 8:58

Když jsem si tento týden v novinách přečetl, že sháním letenky pro poslankyni Janu Drastichovou, aby příští týden přiletěla z dovolené a hlasovala pro rozpuštění sněmovny, zamrazilo mě.

Bárta: Ve světě podle Šotta jsem spáchal tento týden korupci
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vít Bárta

Vzpomněl jsem si totiž na logiku soudce Šotta, podle které má nabídka půjčky poslancům v momentu debaty o jejich příjmech je korupcí, neboť bezúročná půjčka je ovlivnila, aby si nezvedli svoje mzdy.

Stejně tak pomáhám poslankyni, a tím ji evidentně ovlivňuji ve vztahu ke konkrétnímu hlasování. A jestli se ukáže, že letenku seženu se slevou např. 10 tisíc korun, bude to větší obohacení poslance, než kupř. ušlý úrok Jaroslava Škárky z bezúročné roční půjčky 130. tisíc, které jsem půjčil. 

Vážím si soudce Jana Šotta, že vyzval policii, aby Škárku a Kočí stíhali za záměrné poškození a diskreditaci strany a mé osoby. Divím se ale, že policie za jeho křivá svědectví ani po mnoha měsících v kauze nekoná. Nicméně ještě více se divím, že už nesedím na policejní služebně a nepodávám vysvětlení o letenkách Jany Drastichové. Není to náhodou proto, že když už některým stavebním společnostem na ministerstvu dopravy nepřekážím, je lepší do mě nevrtat?

Závěrem večerní glosy ale přidám jasné stanovisko. Janě Drastichové letenky nesháním a po opakovaném přesouvání termínu rozpuštění Sněmovny, kdy Jána dovolenou odkládala, ani nepovažuji za smysluplné, aby lítala do Prahy, protože se termín stejně na přání předsedy STANu Gazdíka dost možná změní.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vitbarta.cz

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vítová (ANS): Záměrné matení pojmů levice a pravice

4:32 Vítová (ANS): Záměrné matení pojmů levice a pravice

V současné době dochází k záměrnému matení pojmů. A aby lidé už vůbec nevěděli, jak se mají orientov…