Hejtman Novotný: Karlovarský kraj bude rozvíjet spolupráci s Arménií

01.09.2013 20:45

Prvním krokem k užším kontaktům s arménským regionem Vajoc Dzor, který se stejně jako Karlovarský kraj orientuje na lázeňství, se stalo podepsání memoranda o spolupráci mezi Karlovými Vary a tamním městem Džermuk.

Hejtman Novotný: Karlovarský kraj bude rozvíjet spolupráci s Arménií
Foto: Oficiální foto Josefa Novotného
Popisek: Hejtman Karlovarského kraje Josef Novotný (ČSSD).

Přímo v Džermuku podepsal za účasti hejtmana Josefa Novotného memorandum primátor našeho krajského města Petr Kulhánek a zástupce arménské strany. Na dohodu mezi městy naváže na podzim letošního roku podpis memoranda mezi oběma kraji.

V oblasti Vajoc Dzor se nacházejí minerální prameny podobné svým složením horkým pramenům v Karlovarském kraji, návštěvníky lákají přírodní krásy Malého Kavkazu i dobré podmínky pro turistiku a zimní sporty. „Oba kraje mají mnoho společného, navíc vynikající úroveň našeho lázeňství může být pro arménské protějšky inspirací i zajímavou zkušeností. Proto se chystáme naše vztahy rozšířit a zprostředkovat kontakty s našimi lázněmi i podnikateli v oblasti technologie vybavení lázeňských zařízení,“ uvedl hejtman Josef Novotný.

Zástupci Karlovarského kraje se v Jerevanu setkali s místopředsedou arménské vlády i místopředsedkyní Národního shromáždění Hovořilo se o možném leteckém spojení z Jerevanu do Karlových Varů, o systému lázeňské péče v obou zemích i o propagaci našich lázeňských měst v Arménii. Došlo i na návštěvu stáčírny minerálních vod a na prohlídku lázeňských resortů. Během podzimních měsíců by delegace regionu Vajoc Dzor měla zavítat do Karlových Varů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Kr-karlovarsky.cz

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nerudová (STAN): Pane Babiši, složku a číslo na mě určitě máte, tak se ozvěte

15:06 Nerudová (STAN): Pane Babiši, složku a číslo na mě určitě máte, tak se ozvěte

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k migračnímu paktu a Andreji Babišovi.