Hnyková (Úsvit): Ne slučování nemocnic v Libereckém kraji

19.09.2013 10:22

V posledních dnech finišují přípravy na sloučení Krajské nemocnice Liberec a Panochovy nemocnice Turnov. Výsledkem má být úspora nákladů díky společnému hospodaření a tím zlepšení finanční situace nemocnice v Turnově.

Hnyková (Úsvit): Ne slučování nemocnic v Libereckém kraji
Foto: red
Popisek: Úsvit přímé demokracie Tomia Okamury

Já osobně jsem jednoznačně proti slučování obou nemocnic a to z mnoha důvodů. Zaprvé budou propuštěni všichni nezdravotničtí zaměstnanci turnovské nemocnice. Tedy zaměstnanci jídelny, prádelny, účtárny a dalších provozů.

Velkou obavu mám také z toho, aby se z turnovské nemocnice časem nestala jenom nemocnice s následnou péčí. Již nyní prosakují informace o tom, že některá oddělení by měla být v budoucnu zrušena. Pacienti by pak museli se svými problémy dojíždět až do Liberce. Tím by se prodražila a zhoršila dostupnost zdravotní péče, na což by nejvíce doplatili důchodci a sociálně slabší spoluobčané.

Proto tímto apeluji na představitele kraje, aby odstoupili od záměru slučování obou nemocnic a našli jiné řešení, jak zabezpečit financování obou nemocnic.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jana Hnyková - profil

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jurečka (KDU-ČSL): Plán, jak pomoci naplnit peněženky pracujících rodin

15:14 Jurečka (KDU-ČSL): Plán, jak pomoci naplnit peněženky pracujících rodin

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k prorodinné politice KDU-ČSL