Homola (SsČR): K podezření z rozkrádání dotací v Hospodářské komoře ČR

20.01.2014 21:42

Reaguji na v médiích zveřejněné obvinění z nekalého jednání některých činovníků Hospodářské komory ČR (HK ČR), v záležitostech okolo čerpání dotací Evropské unie z Operačního programu Podnikání a inovace. Je dobré upozornit, že Strana soukromníků ČR (SsČR) nemá s HK ČR žádné vztahy. Dlouhodobě tuto instituci a v tomto provedení hodnotíme jako zcela nadbytečnou, která slouží politickým elitám.

Homola (SsČR): K podezření z rozkrádání dotací v Hospodářské komoře ČR
Foto: Hans Štembera
Popisek: Peníze jako prostředek k jednání

"Vyšetřování" OLAFem u tohoto programu probíhá již nejméně 2 roky. OLAF je institucí Evropské komise. Říká se o ní, že se jedná o obdobu Nejvyššího kontrolního úřadu ČR, ale to není v žádném ohledu pravda. Je totiž zřízená a řízená Evropskou komisí, tedy politickou vládou EU. Chová se podobně, jako náš finančně-analytický útvar na ministerstvu financí, který je řízen ministrem - tedy politickou vládou, vzešlou z voleb. Není to tedy nezávislý orgán. Evropská komise a tím i OLAF je dlouhodobě obsazen socialisty a napadá dotační projekty ve všech zemích. Nejvíce však podrývá autoritu vlád těch zemí, kde nevládnou socialisté.

 Výsledek každého "nezávislého" vyšetřování lze předjímat. Je totiž snadné kontrolovat ten "náhodný" balík projektů, který v dané zemi poskytovala státní instituce řízená "reakčními protievropskými silami" - v tomto případě ODS. ODS je politickou stranou, která další integraci EU vůbec nepřeje. Eliminovat politické síly, které integraci EU nepřejí, je přirozeným úsilím všech socialistů napříč všemi členskými státy EU. Nejedná se o žádnou spikleneckou teorii, nýbrž o jasně deklarovaný fakt vyplývající z Lisabonské smlouvy (viz čl. 3. odst. 3 SMLOUVY O EVROPSKÉ UNII) o vedoucí úloze socialistických sil v EU na věčné časy a nikdy jinak (a zpátky ni krok).

 Diskreditace "protievropských" sil v době před volbami do Evropského parlamentu probíhá na mnoha úrovních a v každé zemi EU. Zbytky mocenských ohnisek protievropských sil v ČR je nutné zadusit a HK ČR je právě jedno z těchto ohnisek. Jinak socialisté blížící se volby do Evropského parlamentu zkrátka nevyhrají .... Proto se výsledky vyšetřování známé delší dobu jako na potvoru vytahují na světlo světa právě v této době. V době, kdy si ODS zvolila nové vedení, které podle všech zákonitostí do evropských voleb výrazně zasáhne. Z širšího hlediska tedy nejde o diskreditaci HK ČR, či snad ODS, ale diskreditaci všech politických sil, které hlubšímu integračnímu procesu nepřejí.

 Při rozhodování o volbě do Evropského parlamentu si tedy dávejte rovnítko mezi korupci a politické síly, které dotacím přejí. A ne naopak, jak se nám všem současná Evropská komise snaží svým "nezávislým" vyšetřováním, prostřednictvím "nezávislého" orgánu vnutit. Pokud totiž dotace vymizí, nebude možné o nich ani rozhodovat a tím i vymizí ta neustále skloňovaná korupce.

 Korupce v pojetí socialismu má vždy nádech sice miliónkrát vyřčeného, omletého a lidem nenáviděného, ale především toho, co k socialismu jednoznačně patří. Je to její nedílná součást .....

 Petr Homola
 předseda Krajské rady SsČR
 v Ústeckém kraji

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jaromír Tasáry - profil

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Maříková (SPD): V4  je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

23:07 Maříková (SPD): V4 je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k Visegradské čtyřce.