Homola (SsČR): Švýcarské věznice jen Švýcarům !!

11.10.2013 22:30

Někteří švýcarští politici, pod tlakem veřejnost, prý vážně uvažují o zavedení vízové povinnosti pro české turisty. Místní noviny jsou plné titulků : Češi patří do českých věznic ... Nebo : Švýcarské věznice jen Švýcarům ... atd.

Homola (SsČR): Švýcarské věznice jen Švýcarům !!
Foto: Hans Štembera
Popisek: Okraj uhelné pánve

Švýcarské soudy jsou pod palbou kritiky, z důvodu odsouzení českých uhlobaronů. Švýcarská veřejnost se po odsuzujícím verdiktu obává přílivu oznamovatelů trestných činů z Česka. Veřejnost má obavy z tak zvané policejní turistiky.

Byla totiž zveřejněna analýza Sociologického institutu v Bernu. Podle té hrozí, že až 91% českých poškozených se s trestními oznámením obrátí na švýcarské úřady. "To byla katastrofa, víte vůbec jaká je situace v ČR ?" Odpověděl předseda soudcovských odborů. Důvěryhodný zdroj blízký Nejvyšší prokuratuře se vyjádřil podobně : "Nemáme tolik lidí." Nejvíce se přílivu policejních turistů však obává předseda švýcarského červeného kříže, který očekávaný nápor komentoval slovy : "Bude to tady jako v Palestině, vyrostou stanová městečka, nejsme na to připraveni."

Na dotaz české úřady neodpověděly s odůvodněním, že je pátek a že už tady nikdo není ....

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jaromír Tasáry - profil

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zábranský (Piráti): Praha koupí pozemky v Karlíně důležité pro rozvoj okolí Negrelliho viaduktu

19:05 Zábranský (Piráti): Praha koupí pozemky v Karlíně důležité pro rozvoj okolí Negrelliho viaduktu

Zastupitelé hlavního města Prahy schválili odkup osmi pozemků od Českých drah. Pozemky se nacházejí …