Jižní Čechy obdrží přes miliardu na železnici a silnice

04.10.2013 15:22

Ministr dopravy v demisi Zdeněk Žák a jihočeský hejtman Jiří Zimola v pátek 4. října 2013 společně podepsali rozhodnutí, na jehož základě obdrží jihočeský region jednu miliardu korun.

Jižní Čechy obdrží přes miliardu na železnici a silnice
Foto: archiv kraje
Popisek: Jiří Zimola

Tato částka je určena na výstavbu dopravní infrastruktury, konkrétně IV. železničního koridoru v úseku Veselí n. L. – Soběslav, a to v období října 2013 až prosince 2015.

Kromě těchto financí ministerstvo dopravy dále přispěje celkově 75 miliony korun na opravy krajských komunikací, které byly poškozeny červnovými povodněmi.

Ministr dopravy při návštěvě jihočeského krajského úřadu prodiskutoval se zástupci samosprávy a dopravními experty také témata obecného fungování dopravní infrastruktury a související zásadní problémy. „Prioritním bodem do budoucna je pro mne otázka, zdali i nadále budeme v této zemi tolerovat v oblasti dopravních investic takzvané ‘černoty‘, tedy mnohamilionové úniky peněz“,  řekl Jiří Žák.

„V nejbližších letech neočekávám, že by se podařilo najít finance na velké projekty. Na druhou stranu mne pan ministr seznámil s plány, kdy se budou investice odehrávat sice v menší míře, zato však na více místech, například v podobě výstavby obchvatů obcí“, přiblížil další okruhy setkání  Jiří Zimola.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jiří Zimola - profil

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

21:03 Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

Ve čtvrtek 18. dubna byla v Poslanecké sněmovně zahájena mimořádná schůze, svolaná na žádost opozice…