Mach (Svobodní): V Evropském parlamentu Svobodní vyjednají výjimky pro ČR

22.01.2014 9:51

Už v roce 2002 jsem vydal knihu Úskalí evropské integrace, kde jsem popsal možné potíže eurozóny. Bohužel došlo na má slova.

Mach (Svobodní): V Evropském parlamentu Svobodní vyjednají výjimky pro ČR
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda Svobodných Petr Mach

Žijeme dnes v Evropě, kde už zdaleka nejde jen o volný obchod, svobodné cestování a dobrovolnou spolupráci. Evropská unie dusí členské státy přebujelou byrokracií a nutí všem jednotnou měnu bez ohledu na hospodářskou úroveň země. Státy EU krachují jeden za druhým – nechtějme dopadnout jako oni!

Můžeme mít Evropu založenou na volném obchodu a cestování bez hraničních kontrol a současně bez byrokracie – směrnic a nařízení. Evropská unie má alternativu! Je jí organizace EFTA. Sdružení, které nenabízí nic jiného než spolupráci bez bariér.

Mnozí z nás si před vstupem do EU mysleli, že se členstvím vrátíme z postkomunismu do svobodné Evropy a staneme se konečně zemí Západu. Do EU jsme vstoupili, ale očekávanou svobodu a prosperitu nám to nepřineslo. Ba naopak. Evropské směrnice svázaly naše rozhodování a zdražily zboží a služby. Evropské dotace zničily férovou soutěž a zvýhodnily jedny podnikatele před druhými. Tahle nespravedlnost poničila naši morálku a zvýšila korupci. A to jsme chtěli jen větší svobodu.

Proto jsme v roce 2009 založili Stranu svobodných občanů a napsal jsem knihu Jak vystoupit z EU.

Podoba Evropská unie se od našeho vstupu razantně změnila. Proto by občané naší země měli mít znovu možnost v referendu o našem členství nebo nečlenství rozhodnout. Do té doby chceme aspoň výjimky pro Českou republiku, tak jak to mají jiné země okolo nás.

Chceme výjimku ze zavedení eura, tak jako to má Velká Británie a Dánsko. Chceme výjimku z listiny základních práv EU, jako to má Polsko - nejvyšším zákonem má být naše ústava. Chceme výjimku z unijní výše daní, jako to má Rakousko a Lucembursko!

Proto Svobodní kandidují do Evropského parlamentu. Proto jsem se já rozhodl kandidovat v primárních volbách strany, ve kterých členové a příznivci demokraticky vyberou své kandidáty.

Svobodní nejsou v Evropě jedinou stranou hájící svobodné principy. Ve Velké Británii sílí strana UKIP vedená Nigelem Faragem. Dvakrát mi bylo ctí vystoupit s projevem na jejich sněmu s naší vizí svobodné Evropy.

Mou velkou zálibou je poznávání různých koutů světa a především Evropy. V mnoha evropských zemích mám přátele s různými postoji. Je skvělé pozorovat kulturní rozmanitost, ale nenechme si ji už Bruselem ničit! Vždyť ta jedinečnost každé země Evropu obohacuje. Vezměme rozum do hrsti a zůstaňme výjimeční! 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Petr Mach

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátorka Zwyrtek Hamplová: Orbán - Musíme Evropu zachránit před novodobými soudruhy

14:07 Senátorka Zwyrtek Hamplová: Orbán - Musíme Evropu zachránit před novodobými soudruhy

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k čtvrtečnímu projevu maďarského premiéra Viktora Orb…