Ministr Fischer: Výrok Miroslava Kalouska je nechutný

14.07.2013 15:17

Ministerstvo financí a ministr Jan Fischer se ohrazují proti nechutným a lidsky nedůstojným prohlášením poslance Miroslava Kalouska ke jmenování Evy Anderové náměstkyní ministra financí.

Ministr Fischer: Výrok Miroslava Kalouska je nechutný
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pojďte se s námi podívat do zákulisí před prezidentskou superdebatou

Ministr Jan Fischer si sebou paní Evu Anderovou na ministerstvo nepřivedl. Paní Anderová je zaměstnankyní ministerstva financí více než 6 let. Před jejím jmenováním do této funkce působila v pozici ředitelky odboru pro mezinárodní vztahy a finanční politiku, zároveň byla zástupkyní náměstka pana Zídka.

Fakta:

- Eva Anderová nikdy nebyla členkou volebního štábu Jana Fischera a ani se aktivně nepodílela na jeho volební kampani. Byla členkou externí diskusní platformy - poradního sboru expertů. Tuto nehonorovanou občanskou a soukromou práci vykonávala mimo svou pracovní dobu, ve svém volném čase. O této své mimopracovní činnosti informovala svého zaměstnavatele, který s tím vyjádřil souhlas.

- Ministr Jan Fischer stejně jako ostatní ministři nově jmenované vlády si sestavují tým svých nejbližších spolupracovníků, na čemž není nic nestandardního a překvapivého.

Ministr Jan Fischer k tomuto tématu říká: „Pan Kalousek dle svých prohlášení evidentně ztrácí soudnost. Po téměř sedmi letech opustil ministerstvo financí, které zřejmě začal vnímat jako svůj vlastní majetek. Považuji za skandální jeho arogantní způsob jednání, kdy chtěl paní Anderovou z ministerstva vyhodit jen kvůli jejím aktivitám mimo její pracovní dobu. Doba, kdy se ministr na ministerstvu financí takto choval ke svým podřízeným, naštěstí skončila. Po seznámení s fungováním úřadu bude v následujících dnech a týdnech zřejmé, jakým hospodářem pan Kalousek ve skutečnosti byl.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Ministerstvo financí

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice