Okamura: Na každé prase se vaří voda

17.06.2013 21:11

Premiér rezignoval. Teprve týden poté, co se provalilo, že jeho milenka zneužívala vojenskou špionáž a co byli jeho lidé a spolustraníci obvinění z korupce a dalších kriminálních zločinů.

Okamura: Na každé prase se vaří voda
Foto: Daniela Černá
Popisek: Tomio Okamura

Jak dlouho bude trvat, co dojde i ostatním členům vlády, že fleky na ministerstvech, ale i v parlamentu, jsou neudržitelné. Nečas má pravdu - uplácení poslanců a straníků prebendami z našich veřejných peněz je hluboce vžité a má letitou tradici. Pokud byli obvinění dnes poslanci ODS, pak to čeká ještě spoustu dalších.

Vzhledem k tomu, že fleky pro "rebely zajišťoval" pan Kalousek, měli bychom se dočkat rozšíření seznamu obviněných i na místopředsedu TOP 09.

Co je ovšem zásadní - pokud se začne vyšetřovat zneužívání vojenské rozvědky, pak zákonitě musí policie dojít opět ke Kalouskovi a jeho bandě - k panu Bartákovi a dalším. Stále nám tu visí například ve vzduchu pokusy vyrábět kompro na svědky, kteří vypovídali v kauze CASA proti paní ministryni Parkanové.

V zákulisí Sněmovny se mluví o tom, že za současnou kauzou stojí jako obvykle Kalousek. Moc se mi tomu věřit nechce. Kalousek dobře ví, že porušit zákon omerty se nevyplácí. Výsledné vyšetřování a vzájemné udávání může smést a věřme, že smete všechny, kdo zneužívali své pravomoci a podíleli se na rozkrádání veřejných peněz. Pan Kalousek a jeho klaka proto nejenže nemají žádnou naději v klidu ustát vládu – věřím, že nemají naději ustát dlouhodobě ani pobyt na svobodě.

Bylo by dobré, aby si to uvědomili všichni poslanci, kteří by měli snahu tenhle spolek udržet u moci. Pocit lidí z ODS, že za dnešní kauzou stojí TOP 09, má jediný fatální následek - už dnes se žhaví v Praze i jinde dráty a je otázka týdnů či měsíců, kdy se jiné kompro objeví na Kalouska a jeho suitu.

A že je z čeho vybírat, o tom snad nikdo nepochybuje. Ani v TOP 09.

Tomio Okamura

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomio Okamura

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Schillerová (ANO): Dnešním dnem se celá pětikoalice stala definitivním spolupachatelem

17:04 Schillerová (ANO): Dnešním dnem se celá pětikoalice stala definitivním spolupachatelem

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.