Okamura: Odměny úředníkům za 180 milionů? Plivnutí do tváře všem daňovým poplatníkům

15.12.2013 13:33

Z facebooku Tomia Okamury

Okamura: Odměny úředníkům za 180 milionů? Plivnutí do tváře všem daňovým poplatníkům
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomio Okamura

Rusnokovi ministři rozdají na konci roku na odměnách 180 milionů korun. Přitom to byl právě současný předseda vlády, který kritizoval vysoké odměny za Nečasovy éry. Vyplývá z toho, že v podstatě každý ministr - a je jedno, jaké má stranické nebo nestranické tričko - rozdává na odměnách miliony a miliony.

Nechci se jen populisticky trefovat, ale snad všichni mi musí dát za pravdu, že tady je něco špatně. Pokud kdokoli, nejen úředník na ministerstvu, svědomitě pracuje, odměnu si jistě zaslouží. Ale ta musí být u lidí placených z daní občanů vždy odpovídající běžným příjmům občanů v naší republice. Nejde přidělovat odměny svým náměstkům a poradcům ve výši mnoha statisíců korun. To je plivnutí do tváře všem daňovým poplatníkům.

Řešení je jasné, potřebujeme urychleně přijmout zákon o státních úřednících, který takové lumpárny zarazí. Tento zákon musí přinést jistotu a stabilitu, aby každý nový ministr nevymetl lidi z úřadu a na uvolněná místa nedosadil svoje kamarádíčky nebo stranické trafikanty. A také musí stanovit jasná pravidla pro platy a jejich strukturu. Tedy už žádné stotisícové odměny ve výši celých ročních platů.

Věc má ještě morální, celospolečenský rozměr. Zatímco si vysocí státní úředníci rozdělili miliony na odměnách, chybí peníze na důchody, na mladé rodiny s dětmi, na vytváření nových pracovních míst, na školství nebo na zdravotnictví.

Slibuji, že my v hnutí Úsvit přímé demokracie budeme tlačit na novou vládu, aby urychleně připravila zákon o úřednících, abychom se stejného hýření nedočkali zase v prosinci příštího roku. 

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomio Okamura

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jurečka (KDU-ČSL): Plán, jak pomoci naplnit peněženky pracujících rodin

15:14 Jurečka (KDU-ČSL): Plán, jak pomoci naplnit peněženky pracujících rodin

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k prorodinné politice KDU-ČSL