Okamura: Slušný člověk nemá zastání a paraziti, zloději a podvodníci mají eldorádo

16.09.2013 12:50

To, jak politici 20 let úplně kašlou na řešení problému parazitujících a nepřizpůsobivých spoluobčanů, je šílené. Co se musí ještě stát, aby začali konečně něco dělat?

Okamura: Slušný člověk nemá zastání a paraziti, zloději a podvodníci mají eldorádo
Foto: Hans Štembera
Popisek: Senátor Tomio Okamura

To mají lidé vzít spravedlnost opravdu sami do svých rukou? Stejně by to ale v tom případě odnesli nakonec Ti slušní – jak vidíme na příkladu Českých Budějovic - místo aby policie a politici chránili ty pracující, kteří na ně platí daně, tak je tomu přesně naopak. Slušný člověk nemá zastání a paraziti, zloději a podvodníci mají eldorádo. To, co se dnes děje slušným lidem v Ostravě-Zábřehu, je jen další případ v nekonečné řadě (http://zpravy.idnes.cz/problemy-s-ubytovnou-v-cujkovove-ulici-v-ostrave-zabrehu-p3j-/domaci.aspx?c=A130913_1976877_ostrava-zpravy_jog)

Děsivá situace. Děsivý je také ten pocit bezmoci. A nejhorší na tom je, že si lidé ve volbách stejně opět zvolí ty samé nemakačenka a tlučhuby z ČSSD, ODS a TOP09 (a tam se to jen hemží přeběhlíky z KDU-ČSL) a pak budou všichni zase jen nadávat a divit se, že jdeme z bláta do louže. Lidé jsou opravdu nepoučitelní.

Již před čtyřmi měsíci jsem podal do Poslanecké sněmovny společně s Radimem Fialou (náš lídr do voleb pro Olomoucký kraj) a Davidem Kádnerem (náš lídr do voleb pro Ústecký kraj) návrhy dvou novel zákonů, které jsou razantním krokem vpřed v řešení problematiky nepřizpůsobivých občanů a politici stávajících stran schválně ani nezahájili jejich projednávaní v Poslanecké sněmovně až se pak nakonec sněmovna rozpustila, takže se nakonec zase nedočkáme.

Dosavadní parlamentní strany na problém kašlou a politikaří – přece nebudou zviditelňovat Okamuru s jeho dobrými návrhy! Přitom jsou naše návrhy prodiskutované a odsouhlasené více než deseti starosty postiženého Šluknovska, zastupiteli Ostravska, slušnými obyvateli sídliště Janov v Litvínově a dalších postižených oblastí. Nic tedy nebrání jejich projednání a rychlému přijetí. Nejhorší je ta bezmoc, jako osamocený senátor, který chce změnu, nemám proti drtivé parlamentní většině stávajících politických stran, šanci cokoliv prosadit. Mohu jen doufat, že se po volbách situace změní a naše hnutí Úsvit přímé demokracie bude mít co nejvíce poslanců, abychom nejen tyto záležitosti razantně ovlivnili. Máte to v rukou a prosím Vás o podporu.

Jen připomenu, že jsme před čtyřmi měsíci navrhli novelu zákona o hmotné nouzi, náš návrh v podstatě reaguje na stávající negativní praxi zneužívání sociálních dávek hmotné nouze, jehož výsledkem je sestěhovávání sociálně nepříspůsobivých na jedno místo, kde dochází k jejich koncentraci, což způsobuje značné problémy. Navrhujeme zastropovat výši příspěvku na bydlení za bytovou jednotku podle cen v místě obvyklých a navíc uložit povinnost těmto osobám užívat byt v souladu s hygienickými a stavebně technickými požadavky. Cílem je snížení příjmu lichvářských skupin, snížení zneužívání dávek hmotné nouze, snížení kriminality v sociálně vyloučených lokalitách a snížení zatížení státního rozpočtu při výplatě dávek. Druhým z našich návrhů je návrh novely zákona o spotřebitelském úvěru, kde navrhujeme stanovit maximální přípustnou výši komerčního úroku tzv. roční procentní sazby nákladů - RPSN. Cílem je omezení negativního fenoménu lichvy, který je v České republice velmi rozšířen. V současnosti sice existuje trestní zákon, který definuje lichvu, ale bohužel nestanovuje vůbec konkrétně, kdy se půjčka mění v lichvu.

Dáte našemu hnutí Úsvit přímé demokracie šanci tyto problémy konečně vyřešit změnami zákonů v Poslanecké sněmovně? 

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomio Okamura

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Okamura (SPD): Na přípravě migračního paktu se aktivně podíleli představitelé Fialovy pětikoalice

19:02 Okamura (SPD): Na přípravě migračního paktu se aktivně podíleli představitelé Fialovy pětikoalice

Projev na 100. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k migračnímu paktu.