Okamura: Vše je trochu jinak

10.10.2013 9:55

Senátor Tomio Okamura, předseda hnutí Úsvit přímé demokracie pádně odpovídá Marku Bendovi z ODS. Ten ve vyjádření pro server ParlamentníListy.cz varoval před přímou demokracií v Okamurově podání i před senátorem samotným.

Okamura: Vše je trochu jinak
Foto: Daniela Černá
Popisek: Tomio Okamura reagoval i na dotazy z publika

Milý pane Bendo,

vše je trochu jinak. Nezveřejnil jsem ani soukromá telefonní čísla novinářů ani jejich osobní soukromé maily. Šlo o novináře, kteří namísto věcné kritiky a věcné argumentace, mi sprostě nadávali do Pitomiů. Šlo o lidi z médií, kde už dlouhodobě se nedovolám jakékoli opravy lží, které o mně píší. Jako poslední zoufalý pokus o nápravu jsem o podpásových praktikách novinářů napsal na svůj facebook současně s tím, že jsem tam uvedl, jak a v čem například konkrétně novinář podpásově jednal.

Nikoho jsem nevyzýval k urážkám, k útokům.  Můj cíl bylo, aby si lidé sami udělali o práci novinářů názor porovnáním mé originální verze a
jejich upravené verze. Vyzval jsem čtenáře, ať si udělají obrázek sami a případně svůj názor dotyčnému autorovi napíší a připojil jsem k tomu jeho pracovní - nikoli
soukromý mail. Samozřejmě mail už dávno veřejný a léta přístupný všem. Také jsem vyzval novináře slovy: "Nemusíte mě chválit - stačí, když nebudete lhát a urážet. Když renomovaný novinář Jefim Fištejn argumentuje proti přímé demokracii, tak argumentuje věcně. A byť z mého pohledu špatně, tak jeho kritika je pro mne inspirací a jsem za ni vděčný, protože mi ukazuje jaké detaily, jaké problémy je třeba ještě dovysvětlit, jaké mýty vyvrátit.  Diskuze, spor s panem Fistejnem je přínos jak pro nás, tak věřím, že i pro něj i pro čtenáře.

Naopak když například redaktor Stoniš z Reflexu napíše "Pitomio Okamura .... má nápady bizarní a hloupé" - tak s tím se nedá věcně polemizovat. Autor jen uráží, ale nepřichází s jediným věcným argumentem proti, o který by svá tvrzení opřel. Má pouze svou nenávist a urážky. A je úsměvné, že ten, kdo první začal s urážkami je vyděšený, že jiní - ne já, ale někteří čtenáři, mu vracejí stejným metrem.

Ne nadarmo se říká: jak se do lesa volá tak se z něj ozývá. Takže je to přesně naopak drahý pane Bendo. Za kritiku jsem vděčný, protože mi pomáhá zlepšovat moje názory a argumentaci a jak věřím vidíte i v našem případě, dovedu se s kritikou vypořádat ve vší slušnosti, věcně a fakticky. Problémem je s novináři, kteří nejsou kritici ale "řvoucí lůza" na kterou žádná fakta neplatí.

To je skutečný problém dnešních médií - že bez faktů a zdůvodnění šíří mýty, škatulky, dehonestují jen podle své nálady a sympatií. A člověk proti nim nemá žádnou relevatní obranu. To je strašné  - protože média bohužel nerespektují ani zákony - zmíněnému Reflexu jsem hned po první vlně lží napsal žádost o zveřejnění mé odpovědi podle § 10, 12-15 tiskového zákona. Nikdo dodnes nereagoval, natož aby se namáhal nějakou odpověď zveřejnit.

Velmi respektuju právo nás všech na svobodu slova. Ta svoboda ovšem neznamená svobodu lhát a urážet. To je důvod proč už v minulosti, ještě jako miláček médií,  jsem se zastal mnoha mediálních obětí.  Protože každý z nás může být jednou na jejích místě. A když my se jich nezastaneme dnes  - kdo se nás zastane zítra? Píšete, že umlčováním začínají diktatury - ano - ale ne tím, že z lidí co prosazují demokracii, uděláte blbce.

Diktatury přece přesně takto začínaly - tím, že média hitlerovského Německa udělala z představitelů demokracie, socialismu, katolicismu, židovství štvance, podvodníky, gaunery. A když těmi štvanci byli komunisté - tak křesťané jako vy tleskali. Když těmi štvanci byli socialisté, konzervativci jako Vy tleskali. A když konečně obětí byli konzervatisté, katolíci - už nebyl nikdo, kdo by se jich zastal.

PS. A s panem Jochem si někdy udělejte výlet do Kalifornie, Lichtenštejnska nebo Švýcarska abyste viděl na vlastní oči, jak si vedou státy se systémem přímé demokracie, který prosazuji. Bude to lepší než postávat před zrcadlem

Tomio Okamura

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomio Okamura

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Berdychová: Nové chráněné bydlení v Jičíně je v provozu

20:07 Berdychová: Nové chráněné bydlení v Jičíně je v provozu

Klienti Domova sociálních služeb Chotělice využívají nových prostor chráněného bydlení v lokalitě Ji…