Pardubičtí zelení nesouhlasí s podporou hokejového klubu z prostředků města

01.01.2014 10:18

Pardubičtí zelení nesouhlasí s rozhodnutím zastupitelů města Pardubic, ve kterém se rozhodli k finanční podpoře hokejového klubu Pardubice.

Pardubičtí zelení nesouhlasí s podporou hokejového klubu z prostředků města
Foto: zeleni.cz
Popisek: Logo Strany zelených

Chápeme mimořádné postavení tohoto sportovního klubu, jak v jeho historické úspěšnosti, tak v oblibě u veřejnosti regionu, přesto nelze sanovat odpovědnost majitele za špatný ekonomický stav. Tím spíše, že zástupci města nemohli spolurozhodovat o činnosti prostřednictvím rady. Dokonce nebyli informováni o hospodaření a rozhodnutích vedení klubu. Z uvedeného vyplývá, že Magistrát města Pardubic byl odsunut do pozice sponzora.

Obě právní analýzy předložené zastupitelům poukazují  na problém spojený s finanční podporou dnes již privátnímu subjektu. V době zvýšeného tlaku a kontroly společnosti na hospodaření s penězi daňových poplatníků je nutno takové jednání označit za chybné. Překračující meze únosnosti. Musíme též upozornit na snahu o uzavření smlouvy do konce roku 2013. Po novém roce je zvýšena právní odpovědnost politických činitelů včetně finančních postihů.

Miroslav Hovorka
místopředseda SZ Pardubického kraje

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Zeleni.cz

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice