Poc (ČSSD): Systém pro obchodování s emisemi stále žije

21.06.2013 4:30

Výbor pro životní prostředí (ENVI) Evropského parlamentu dnes schválil přepracovanou verzi návrhu na dočasné stažení 900 miliónů emisních povolenek ze systému EU pro obchodování s emisemi (EU ETS).

Poc (ČSSD): Systém pro obchodování s emisemi stále žije
Foto: Hans Štembera
Popisek: Europoslanec Pavel Poc

Tzv. backloading má být pouze dočasným řešením krize celého systému EU ETS. Politici se ale shodují na tom, že bude v budoucnu potřebovat další, podstatně rozsáhlejší strukturální změny. 
 
Současná cena uhlíku je tak nízká, že bylo dnešní hlasování vnímáno jako zásadní pro celou klimatickou politiku EU. Výbor ENVI hlasoval o návrhu již podruhé, poté co plenární zasedání návrh vrátilo k přepracování. 
 
Europoslanec Pavla Poce (ČSSD) k tomu uvedl: "Zásadní otázka zůstává. Má Evropská unie stále ještě nějakou klimatickou politiku? Toto hlasování je pozitivní signál, ale definitivní odpověď dá až hlasování Evropského parlamentu v červenci ve Štrasburku.”
 
Frakce sociálních demokratů v Evropském parlamentu (S&D) požaduje zřízení fondu pro podporu rozvoje inovativních nízkouhlíkových technologií a další opatření, která sníží náklady a emise u energeticky náročných odvětví.
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Pavelpoc.cz

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátorka Zwyrtek Hamplová: Orbán - Musíme Evropu zachránit před novodobými soudruhy

14:07 Senátorka Zwyrtek Hamplová: Orbán - Musíme Evropu zachránit před novodobými soudruhy

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k čtvrtečnímu projevu maďarského premiéra Viktora Orb…